Szeretet és elhivatottság

 Junior válogatottunk túl van az egyhetes ciprusi edzőtáborozáson. Az egyik résztvevőt, a fiatal és igen tehetséges golfozó reménységünket Briglovics Borókát szólaltattuk meg, hogy meséljen nekünk a kint eltöltött napokról, az edzés menetéről és, hogy hogyan látja a magyar csapat esélyeit a soron következő EOHT verseny előtt.

Junior válogatottunk túl van az egyhetes ciprusi edzőtáborozáson. Az egyik résztvevőt, a fiatal és igen tehetséges golfozó reménységünket Briglovics Borókát szólaltattuk meg, hogy meséljen nekünk a kint eltöltött napokról, az edzés menetéről és, hogy hogyan látja a magyar csapat esélyeit a soron következő EOHT verseny előtt.

Boróka a tőle megszokott kedvességgel számolt be nekünk a tábor néhány fontos eseményéről, amely számára, mind mentálisan, mind technikailag sokat adott. Szombati megérkezésük után, már vasárnap belevetették magukat a munkába, ahol a reggeli gimnasztika, majd az azt követő rövidjáték gyakorlása mellett, a pályajáték játszotta a főszerepet. Naponként váltakozó párok, Match Play formátumban mérhették össze tudásukat, ezzel is gyakorolva a különböző versenyhelyzeteket. Boróka, saját játéka mellett, válogatott csapattársai teljesítményét is figyelte, akik véleménye szerint egytől-egyig sokat fejlődtek előző találkozásuk óta: „Elég csak Holló Zsombort vagy Rózsa Danit említenem. Mindegyikük nagyon ügyesen játszott. Úgy érzem, igazán jó csapatunk van! A tapasztalat és a fiatalos lendület nem mindennapi párosát sikerült összehoznunk”.

Főhősünk, többek között Csicsivel és Tóth Maya Napsugárral is megküzdhetett. – „Maya putt-jai, Csicsi higgadtsága és a greenre ütött labdái teljesen lenyűgöztek. Ezekben kell fejlődnöm. Az „Achilles sarkamnak” tartott rövidjátékomon is sikerült az elmúlt hetekben javítanom, ami már a táborban is megmutatkozott”. – számolt be elégedetten Boróka.

Válogatottunkra visszatérve: játékosainknak még van idejük a gyakorlásra, a visszarázódásra, hiszen a csapat az előttünk álló hétvégén Ausztriába utazik, hogy egy általuk ismeretlen, fontana-i pályán kamatoztassák a felkészülésük során tanultakat. Ez lesz válogatottunk utolsó nagyobb találkozása, az április 17-én kezdődő EOHT előtt.

A visszaszámlálás tehát megkezdődött! Már csak két hét és 7 különböző nemzet csapata tölti meg a máriavölgyi pályát, hogy megküzdjenek egymással. Boróka és válogatott csapattársai bizakodóak és ígérik, mindent megtesznek, hogy a hazai pályán a legjobb formájukat nyújtsák. A magyar csapat és riválisai a versenyt megelőző napokban kezdik meg a gyakorlást a Pannonia Golf & Country Clubban. A játék formája Match Play, és körmérkőzések döntik el a helyezéseket a csapatok között. A verseny április 17-én kezdődik és április 20-án, vasárnap ér véget.

A csapatverseny mellett, egyéni céljairól is kérdeztük fiatal golfozónkat, aki kimondva- kimondatlanul, a csúcsra vágyik. Beszélgetésünket mindvégig áthatotta az a szeretet és elhivatottság, amit imádott sportja, a golf iránt érez. Egy érett, magabiztos Borókát hallottunk, aki látja a gyengeségeit, illetve mások erősségeit. Ezekből okulva szeretne egyre jobb lenni.

Már csak pár napot kell aludnunk és kezdődik a várva várt 2014-es szezon, amely minden kétséget kizáróan rendkívüli izgalmakat és parázs csatákat tartogat számunkra Rózsa Csilla, Vadkerti Adél és Boróka között.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés