Sztáredző Szarvaskúton!

 Rengeteget hallhattunk mostanában a Szarvaskúton leledző fantasztikus lehetőségekről. Ideje volt tehát, hogy saját szemünkkel is megvizsgáljuk, milyen lehetőségeket nyújt számunkra a Bakony szívében elterülő csodálatos terület.

Rengeteget hallhattunk mostanában a Szarvaskúton leledző fantasztikus lehetőségekről. Ideje volt tehát, hogy saját szemünkkel is megvizsgáljuk, milyen lehetőségeket nyújt számunkra a Bakony szívében elterülő csodálatos terület.

Szarvaskúton tett látogatásunk során Gavin Irwinnel beszélgettünk, aki immár harmadik éve dolgozik a Forest Hills Golf Hotel hivatalos golfoktatójaként. Az ír bajnok őszintén mesél arról, hogy szerinte mi a legfontosabb ezzel a sporttal kapcsolatban. Pályafutását Hencsén kezdte, majd két év után a szarvaskúti Forest Hillsnél szerződött le. Itt Szeberényi Máté,  magyar bajnok asszisztál munkájában.

„Mikor elkezdtem ebben az országban dolgozni, nagyon furcsa volt számomra, hogy mennyire más az ír golfkultúra, mint a magyar. Írországban a klubok közel vannak a lakókörzetekhez, számos lehetőséget kínálnak arra, hogy bárki olcsón kipróbálhassa ezt a sportot. A magyaroknál ez terjesen más, itt inkább utaznak az emberek ahhoz, hogy golfozhassanak és kurzusokon vegyenek részt. A klubok általában vidéken és külvárosi részeken találhatóak, és külön rituálé az odajutás. Ezt szoktam meg a legnehezebben. Órákat kell utazni ahhoz, hogy a ember játszani tudjon egy komolyabb pályán.

A magyar fiatalok sajnos nem tartják még menőnek a golfot. Nem látják a tv-ben, nem ismerik a magyar sztárokat, nem tudnak róluk semmit, ellentétben például a focival vagy a vizilabdával. Sajnos nincs kellőképpen promotálva ez a dolog. Sokak szerint túl lassú, pedig gondoljunk csak a horgászásra. Órákon keresztül ülünk egy helyben a vízparton és várjuk a halat. A golf ugyan ilyen, csak közben mozgunk is. Remek kikapcsolódás, csodálatos helyeken játszhatunk. Élvezhetjük a friss levegőt és barátaink, családunk társaságát. Nem olyan bonyolultak a szabályok, hogy ne kezdhetne bele bárki.

Ezen dolgozunk mi is. A kaput igyekszünk mindig nyitva tartani, hogy ne ijesszük el az embereket. Szeretnénk, ha mernének bejönni, szétnézni, körbesétálni ezen a csodálatos területen, hiszen rendkívül sok más sportolási és pihenési lehetőség is várja itt az érdeklődőket a golfon kívül.

Amikor oktatok, számomra mindig az az első és a legfontosabb feladat, hogy a tanítványom élvezze, amit csinál. Anélkül nem megy, szóval meg kell találni a közös nevezőt és úgy alakítani az edzéseket. Onnantól pedig már minden megy a maga útján. Én annak idején apukámtól kezdtem tanulni, majd hamar kiderült számomra, hogy ez a szerelem akár a munkám is lehet. A golf ugyanis egy olyan sport, amely által könnyebben megismerheted magadat, és emellett egy fantasztikus eszköz arra is, hogy a fiatalokat őszinteségre neveljük.Nagy lehetőséget látok a mostani juniorokban, ehhez viszont muszáj, hogy a golf nagyobb nyilvánosságra tehessen szert.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés