Woods kihagyja a Masterst

Amitől mindenki tartott, az beigazolódott: Tiger Woods kihagyja az idei Masters Tournamentet. A világelső két napja még úgy nyilatkozott, hogy napokon belül megosztja a közvéleménnyel, hogy elindul-e az évad első Major-tornáján, avagy sem. Azóta kiderült, hogy Tiger Utah-ban már az operáción is átesett, hónapokat hagy ki, visszatérésére nyár közepe előtt nincs esély.

Amitől mindenki tartott, az beigazolódott: Tiger Woods kihagyja az idei Masters Tournamentet. A világelső két napja még úgy nyilatkozott, hogy napokon belül megosztja a közvéleménnyel, hogy elindul-e az évad első Major-tornáján, avagy sem. Azóta kiderült, hogy Tiger Utah-ban már az operáción is átesett, hónapokat hagy ki, visszatérésére nyár közepe előtt nincs esély.

Tiger Woods az eszére - és az orvosaira - hallgatott, sem mint a szívére, így kihagyja a két hét múlva sorra kerülő, 8 millió dollár összdíjazású Masters Tournamentet. A viadal négyszeres bajnoka hátsérülés - idegbecsípődés - miatt volt kénytelen visszamondani az indulását, döntéséről már értesítette a Billy Payne-t az Augusta National Golf Club elnökét és persze Tim Finchemet a PGA komisszáriusát.

A beszámolók szerint Woods hátát a Utah államban található Park City kórház idegsebésze, Charles Rich operálta, a beavatkozás pedig gond nélkül lezajlott. Az orvosi szakvélemény szerint Woodsnak az elkövetkezendő időszakban minden megerőltetéstől mentes életet kell élnie, nem végezhet olyan mozgást, amely során a háta csavarodik, vagy húzódik, tehát a golffal maximum a televízión keresztül érintkezhet. A teljes felépülés ilyen esetekben hónapokban mérhető, így a hírek szerint Woods a nyár végén térhet csak vissza a PGA Tourra.

 

Woods már a legutóbbi idényben is fájlalta a hátát, a The Barclays tornán emlékezetes pillanat volt, amikor egy közelítő ütés következtében összerogyott. Idén a Honda Classic viadalt kellett feladnia, a WGC-Cadillac Championshipen az utolsó napon fájdalmak közepette ment végig a pályán, az Arnold Palmer Invitational versenytől pedig címvédőként vissza kellett lépnie.

"Miután megkezdtem a felkészülésemet a Masters-re, ám a folyamat nem ment zökkenőmentesen, úgy döntöttem, hogy megfogadom az orvosaim tanácsát és megoperáltatom a hátam. Szeretném kifejezni a sajnálatomat az Augusta National tagjai felé, az önkéntesek felé és a szurkolók felé, hogy nem lehetek jelen az idei tornán. A Masters hete nagyon különleges számomra, bosszantó, hogy nem indulhatok el a tornán. Úgy néz ki, hogy a Mastersen kívül még jó néhány viadalon nem vehetek részt, ugyanis a rehabilitációra és az egészségemre kell koncentrálnom" - szólt Tiger nyilatkozata a visszalépésről és a közeljövőről.

A sérülés és Woods kora miatt sokan már karrierje végét prognosztizálják, ám a világelső sietve megnyugtatott mindenkit, hogy nem kell őt félteni.

"A jövőmet illetően optimista vagyok, rengeteg rekord van még előttem ami megdöntésre vár, így Jack és Sam rekordjai is. Ez a két nagyszerű sportember gondoskodott arról, hogy legyen motivációm, remélem számomra is olyan hosszú karrier van megírva, mint számukra volt."

Woods bejelentését követően maga Jack Nickalus is megszólalt. A Major-győzelmek tekintetében 18 sikerrel rekorder Nicklaus sajnálatát fejezte ki Woods sérülésével kapcsolatban és gyors gyógyulást kívánt a világelsőnek.

Az idei Masterst április 10. és 13. között rendezik meg, a címvédő az ausztrál Adam Scott. Tiger Woods profi pályafutása során még soha sem hagyta ki a viadalt, 1995 óta minden évben ott volt. Legutóbb 1994-ben amikor a még amatőr Tiger Woods nélkül rendezték meg a tornát, a világranglista 10. José Maria Olazábal nyert Augustában. A világranglista 10. helyezettje ezúttal Dustin Johnson...


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés