Felzárkózott a mezőny Scottra

A harmadik kört még hét ütés előnnyel megkezdő Adam Scottra felzárkózott a mezőny az Arnold Palmer Invitational harmadik napjának a végére. A legveszélyesebb az ausztrálra az a Keegan Bradley lehet, aki a rangos viadal utolsó napját csupán három ütés hátrányból várhatja.

A harmadik kört még hét ütés előnnyel megkezdő Adam Scottra felzárkózott a mezőny az Arnold Palmer Invitational harmadik napjának a végére. A legveszélyesebb az ausztrálra az a Keegan Bradley lehet, aki a rangos viadal utolsó napját csupán három ütés hátrányból várhatja.

Adam Scott vezet 54 szakaszt követően az Arnold Palmer Invitational tornán, ám a játéknap kezdetekor meglévő hétütéses előnye háromra olvadt a nap végére. Scott szombaton négy szakaszt zárt bogey-val, ötöt viszont birdie-vel teljesített, így PAR alatt egy ütéssel fejezte be a napot. Scott előnyét immáron messze nem lehet megnyugtatónak nevezni, főleg annak tudatában, hogy azért pályafutása során volt már arra példa, hogy az utolsó napon bukott el egy tornát vezető pozícióból. A legjobb példa erre a 2012-es Open Championship, amikor az ausztrálnak négy ütés előnye volt az utolsó játéknap kezdetekor, ám Ernie Els végül elhalászta előle a trófeát. Korábban 2007-ben a St. Jude Classic viadalon is hasonló pozícióból kapott ki, ugyanakkor igazságtalanság lenne nem megemlíteni vele kapcsolatban, hogy legutóbbi kilenc tornájából hatszor úgy nyert, hogy első volt 54 szakasznyi játék után. Scott nem akármilyen bravúrra készül, ha végül nyer, akkor rajt-cél győzelmet arathat, erre korábban csak a legendás Fred Couples volt képes 1992-ben.

Scottra a legveszélyesebb a kiváló formában játszó Keegan Bradley lehet, aki három ütéssel van lemaradva mindössze az ausztráltól. Bradley káprázatosan játszott szombaton, nyolc birdie-je mellett csupán két lyukon ütött bogey-t. A PGA Championship korábbi győztese 16 birdie-vel és 4 bogey-val a torna összesített rangsorában a 4. helyen áll, ha a negyedik körre is kitart a formája, akkor veszélyes lehet Scottra, akivel ráadásul egy flightban is játszanak vasárnap. Bradley korábban kétszer játszott az Arnold Palmer Invitational tornán, 2011-ben lemaradt a CUT-ról, tavaly viszont harmadik lett együttállásban.

Bradley mögött csupán egy ütéssel van lemaradva a szombaton szintén 66-os kört produkáló Matt Every, és a 67 ütésből körbe érő Jason Kokrak is, tehát rájuk is érdemes odafigyelni, ahogy Chesson Hadley-re is, aki idén már nyert tornát riválisaival ellentétben. Meg kell még említeni Sam Saunderst, aki nem más, mint Arnold Palmer, a torna névadójának unokája, aki a 15. helyről várhatja a folytatást.

Arnold Palmer Invitational állása a 3. kört követően:

Adam Scott 62-68-71=201 (-15)

Keegan Bradley 71-67-66=204 (-12)

Matt Every 69-70-66=205 (-11)

Jason Kokrak 67-71-67=205 (-11)

Chesson Hadley 69-68-69=206 (-10)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés