Máté Európa tetején

Szeberényi Máté hetedik helyezésével a legjobb európai versenyző lett. A társai által elért eredményekkel összesítve pedig, együtt alkották a legjobb európai csapatot.

Szeberényi Máté hetedik helyezésével a legjobb európai versenyző lett. A társai által elért eredményekkel összesítve pedig, együtt alkották a legjobb európai csapatot.

Fantasztikus körülmények között rendezték meg a 24. BMW Golf Cup Final Phuketent. A magyar különítmény nehéz, számukra ismeretlen pályán bizonyíthatott. Tökéletes szervezés, ideális körülmények, és trópusi 33 fok várt a játékosokra. 50 ország 150 versenyzője indult el a thaiföldi döntőn.

Szeberényi Máté a végső összesítés szerint az egyéni ranglistán a hetedik, Hujber Laci a 14. , Polyvás Szilvia pedig 9. helyen végzett. Ezekkel az eredményekkel ők lettek a legjobb európai csapat a mezőnyben, amivel történelmi sikert értek el. Magyar csapat soha ilyen jól még nem szerepelt a világ legnagyobb amatőr golfversenyén, a BMW Golf Cup International-on. Bár a helyezéssel elégedettek voltak, a mutatott játékkal már kevésbé.

Szeberényi Máté, Polyvás Szilvia és Hujber László hétfőn érkezett haza Thaiföldről, a BMW Golf Cup Final versenyéről. Máté még le se szállt a gépről, de már kész volt interjút adni a Hungarian Golf Magazinnak.

Elmondta nekünk, hogy rendkívül nehéz pályákon kellett játszaniuk, és nem volt könnyű hozzászokniuk az ottani viszonyokhoz, ráadásul sokkal több mindenért járt büntetés, mint a hazai versenyeken. A kinti időjárás úgy érzi nem kedvezett nekik, a szokatlanul nagy hőség miatt nehezebben ment a koncentráció is. Az ottani greenek teljesen mások, mint az európai, illetve a hazai pályákon, más minőségű a fű is, ami tovább nehezítette a játékot. Máté, amikor megérkezett Phuketre, döbbenten tapasztalta a score-boardokon szereplő eredményeket, a mezőny ugyanis nagyon erősnek ígérkezett. Ez persze inkább motiválhatta, hiszen mindössze négy ütéssel maradt le a dobogóról.

A magyar csapat az irigylésre méltó eredmény ellenére úgy érzi, hogy saját teljesítményükhöz képest gyengén játszottak, sok olyan hibát követtek el, melyeket soha nem szoktak és rengeteg ütést hagytak ki. Máté szerint ennek az oka a fent említett körülményekben keresendő.

Szeberényi kissé fáradtan, de elégedetten tért haza, azonban nem volt sok ideje pihenni a verseny és az utazás után, ugyanis keddtől kezdett el dolgozni a Forrest Hillsben, Gavin asszisztenseként.  Bajnokunknak egyik legrégibb álma vált valóra. Megkapta a lehetőséget arra, hogy egy ilyen sportkomplexumnál dolgozhasson. Megtudtuk tőle, hogy egyelőre nem tervezi, hogy nagyobb szabású nemzetközi versenyen elinduljon, jelenleg a munka és a tanulás tölti ki minden idejét.

Reméljük, hogy új munkahelyén megtalálja számításait és a szezonban egy-két versenyen is sikerül brillíroznia! Kívánjuk, hogy elérje rövid,  illetve hosszú távú céljait!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés