Marokkóban játszott Európa férfi és női mezőnye

Az Euopean Tour és a Ladies European Tour mezőnye is Marokkóban mérte össze erejét a mögöttünk hagyott héten. A férfiaknál Alejandro Canizares személyében spanyol, a hölgyeknél pedig Charley Hullnak köszönhetően angol győztest avattak.

Az Euopean Tour és a Ladies European Tour mezőnye is Marokkóban mérte össze erejét a mögöttünk hagyott héten. A férfiaknál Alejandro Canizares személyében spanyol, a hölgyeknél pedig Charley Hullnak köszönhetően angol győztest avattak.

A Trophee Hassan II névre hallgató tornán versenyzett az elmúlt héten az European Tour mezőnye. A marokkói versenyen spanyol győztest avattak, miután Alejandro Canizares rajt-cél győzelmet aratott. A spanyol golfozó 70 ütésből teljesítette az utolsó napon a pályát, így végül öt ütés előnnyel zárt az élen. Canizares a sikerét az első napon egy 62-es körrel alapozta meg, majd a második és a harmadik napon is 70 ütés alatt maradt (68, 69). A spanyol játékos 2006 után nyert ismét az European Touron, győzelme utáni nyilatkozatában el is mondta, hogy rengeteget várt az újabb sikerre, voltak olyan időszakok, amikor már nem is hitt benne.

http://www.europeantour.com/europeantour/season=2014/tournamentid=2014019/videoaudio/videoid=219348.html

A második helyen az angol Andy Sullivan végzett, az első helyre még a vasárnap ütött 63-as köre sem volt elegendő. Sullivan azért nagyon boldog lehet, hiszen 15-ként kezdte az utolsó napot, ám a hátsó kilencen ütött hét birdie-je egészen a képzeletbeli dobogó második fokáig repítette. Harmadikként Magnus Carlsson és Seve Bencon futottak be, előbbi 68-as, utóbbi 71-es kört teljesített.

A hölgyek európai sorozatában a fiatal Charley Hull pályafutása első tornagyőzelmét aratta, miután nem talált legyőzőre a Lalla Meryem Kupán. Hull stílusosan nyerte meg a tornát, az utolsó kört 62 (!) ütésből teljesítette, ez pedig elég volt ahhoz, hogy playoffra kényszerítse a Gwladys Nocerát. A francia csak saját magának köszönheti, hogy ráadást kellett játszania, ugyanis az utolsó szakaszon hármat gurított, így lett meg a 67-es kör, amely végül csak együttállásra volt elegendő. Hull az első playoff szakaszon birdie-t ütött, Nocera pedig kihagyta a maga birdie putt-ját, így a fiatal angol játékos egy héttel a 18. születésnapja előtt tornagyőzelemmel ajándékozta meg magát.

 

Hull tavaly robbant be üstökösként a mezőnybe, minden idők legfiatalabb játékosaként részt vett a Solheim Kupán és alaposan kivette a részét az európai válogatott győzelméből. Természetesen az idény végén Hullt az év újoncának is megválasztották.  

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés