Négyes együttállás Floridában

A Florida-swing utolsó előtti állomásának keretében a Valspar Championshipen méri össze erejét ezen a héten a PGA Tour mezőnye. Az igazi sztárok kihagyják az Arnold Palmer Invitational előtt megrendezésre kerülő viadalt, ám azért hiányukban sem lehet panaszkodni a mezőnyre, amelyben azért Major-győztes játékosokat is lehet találni. Az éllovasok között azonban nem, de ennek ellenére már az első nap után is igen kiélezett csata alakult ki.

A Florida-swing utolsó előtti állomásának keretében a Valspar Championshipen méri össze erejét ezen a héten a PGA Tour mezőnye. Az igazi sztárok kihagyják az Arnold Palmer Invitational előtt megrendezésre kerülő viadalt, ám azért hiányukban sem lehet panaszkodni a mezőnyre, amelyben azért Major-győztes játékosokat is lehet találni. Az éllovasok között azonban nem, de ennek ellenére már az első nap után is igen kiélezett csata alakult ki.

A Greg Chalmers, Matt Every, Danny Lee, Pat Perez alkotta négyes áll az élen együttállásban az 5,7 millió dollár összdíjazású Valspar Championship névre keresztelt tornán az első napot követően. Mind a négy játékos 68 ütésből teljesítette a Larry Packard által 1972-ben tervezett par-71-es pályát

Az éllovasok közül Lee az utóbbi hetekben alaposan elkapta a fonalat, hiszen korábban hat tornán sem sikerült bekerülnie a CUT-ba, ám a Puerto Rico-i viadalon sokáig vezetett, végül második lett. Ennek a második helynek köszönhetően lehet itt ezen a viadalon, és úgy tűnik, hogy ha már eljött, akkor folytatni szeretné a jó szereplést. Lee, aki korábban a Web.com Touron vitézkedett és ott tornagyőzelemig is vitte, az idény során mindössze harmadszorra tudott az első napon 70 ütés alatti kört zárni. Először indul ezen a tornán és mindössze másodszor várhatja a második napot ilyen kiváló pozícióból egy PGA Tour tornán. Lee bár fiatal, ám komoly eredményekkel rendelkezik. Hogy nem akárkiről van szó, azt jól mutatja, hogy 2009-ben mindössze 18 évesen megnyerte az European Tour egyik legrangosabb tornáját, a Johnnie Walker Classic-et, sőt ő volt egészen tavalyig a US Amateur Championship történetének a legfiatalabb bajnoka

 

Az éllovasok közül Matt Every mutatta be a legnagyobb hajrát, ő az utolsó négy szakaszán három birdie-t is elért. A játékos negyedik alkalommal indul el ezen a viadalon, korábban egyszer sem tudta beverekedni magát a CUT-ba. Csütörtöki eredményével megalapozta magának a továbbjutás esélyét, ám hasonló jól kéne játszania pénteken is. Every-nek ez a mostani a 92. PGA Tour tornája, legjobb eredménye egy második hely még 2012-ből, idén viszont már van három top-10-es helyezése. Az alacsony score ellenére Every nem játszott túl pontosan, 13 fairway-ből csupán 9-et talált el, a green in regulation statisztikája pedig 67 százalékos volt (12/18).

Maradva még az éllovasoknál, Pat Perez is jól kezdett, ami nem is nagyon meglepő annak fényében, hogy a játékos idén már rendelkezik jó eredményekkel, elég ha csak a Waste Management Phoenix Openen elért 2. helyét említjük. Perez lendülete ugyanakkor a Pebble Beach-i verseny után megtört, ott 7. lett, azóta viszont nem jött újabb top-10-es helyezés. Pályafutása során ő már nyert tornát, 2009-ben a Humana Challenge viadalt, ám gyaníthatóan nem elégszik meg ennyivel. Azon a tornán amúgy vezetett az első napot követően, így mostani pozíciója jó előjel lehet a számára.

Az éllovas négyes negyedik tajga Greg Chalmers, aki idénybeli 10. tornáján indul. Nincs kifejezetten jó formában, hiszen korábbi három versenyén egyaránt lemaradt a CUT-ról. Tavaly 4. lett ezen a viadalon, ez, valamint a jó kezdése megfelelő alapot adhat a magabiztos folytatáshoz. Chalmers rutinos játékosnak számít, a mostani a 345. PGA Tour tornája, ám győzelemmel mégsem rendelkezik. Hasonló pozícióból várt ő már második kört egy tornán, ám a 2009-es US Bank Championshipen végül 25-ként zárt.

Ami a nagynevű játékosokat illeti, a korábbi világelső Luke Donald 71-es kört jegyzett és a 26. helyről várhatja a folytatást, ahogy a három korábbi Major-bajnok, Jim Furyk, Justin Rose és Darren Clarke is. A korábbi Masters és US Open győztes Angel Cabrera +1-es körrel zárt, ahogy a kanadaiak Masters-bajnoka Mike Weir is és a dél-afrikaiak többszörös Major-győztese Ernie Els is. Hasonló eredménnyel áll az első nap után Webb Simpson – US Open bajnok -, valamint Jason Duffner – PGA Championship bajnok – is. Nagy elkeseredésre azonban nincs okuk, hiszen hátrányuk mindössze négy ütés az éllovasokkal szemben, ez is mutatja, hogy mennyire kiélezett a harc, a végső győztes kiléte természetesen az első nap után még megjósolhatatlan.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés