Próbálok optimista maradni

Senior golfozónk 20 éve szeretett bele a sportba és azóta az egyik legnagyobb szenvedélyévé vált a golf. Nem meglepő, hogy szívén viseli a magyar golfklubok és a golftársadalom sorsát.

Senior golfozónk 20 éve szeretett bele a sportba és azóta az egyik legnagyobb szenvedélyévé vált a golf. Nem meglepő, hogy szívén viseli a magyar golfklubok és a golftársadalom sorsát.

Palotásné Horváth Zsuzsanna a tavasz beköszöntével úgy érzi, hogy nagy lendülettel vág neki az idei szezonnak. A tél nem tartozik a kedvenc évszakai közé, főleg azért nem, mert az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé a szabadban való gyakorlást. A felkészülésben Fehér Zsolt edző segített neki, főleg a swingjeire mentek rá a gyakorlások során. Zsuzsanna úgy érzi, most sikerült eddig a legeredményesebben javítania játékának gyenge pontjain. Télen a legnagyobb élményt kétségtelenül a január elsején megrendezett Újévi Kupa jelentette  számára. Kicsivel később pedig, január utolsó hetében hét senior társával Spanyolországba utaztak, ahol kellemes, tavasziasnak mondható időben gyakoroltak és játszottak.

Palotásné Horváth Zsuzsanna több magyar versenyen is indul, köztük a Magyar Kupán és a Magyar Bajnokságon is.

Palotásné beszélt nekünk a magyar golf jelenlegi helyzete miatt érzett aggodalmairól is. Úgy gondolja, hogy évekkel ezelőtt sokkal több lehetőség volt játszani és több profi, illetve amatőr golfjátékossal találkozott, mint ma. „20 éve, amikor elkezdtem golfozni, sokkal optimistábban álltam a sporthoz. Ma sok olyan tényezőt veszek észre, ami aggodalomra adhat okot.”- vallott kételyeiről.

Palotásnét elsősorban a magyar golfpályák jelenlegi helyzete keseríti el. Rendkívül szomorú tényként kezeli, hogy olyan Európa szinten elismert és színvonalas golfklubokat fenyeget a bezárás veszélye, mint például a Balatonudvari Royal Golf & Yacht Club. Számára is nagy érvágást jelentene, ha megszűnne az egyik kedvenc helyszíne és vele együtt az ottani klubélet is.

Senior golfozónk szerint pontosan ezek a pályák voltak azok, amelyek miatt külföldről is jártak hozzánk játszani vagy versenyezni, de az utóbbi években ezeknek a játékosoknak a száma igencsak megcsappant, ami az ország turizmusa szempontjából sem előnyös.

Palotásné Horváth Zsuzsanna megpróbál továbbra is optimista lenni és szeretne minden olyan nő számára példakép lenni, aki felnőtt éveiben dönt úgy, hogy a golfnak szenteli szabad idejét. Reméljük, hogy az idei szezonban is sikerül játékával és eredményeivel a magyar golf hírnevét öregbíteni.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés