Tiger feladta, Rory-t legyőzték

 Négyfős rájátszással fejeződött be a PGA Tour hétvégi tornája, a Honda Classic, amely végül Russel Henley sikerével zárult. Rory McIlroy sokáig vezetett, ám végül beérték, Tiger Woods pedig 13 szakasz után feladta hátsérülésre hivatkozva.

Négyfős rájátszással fejeződött be a PGA Tour hétvégi tornája, a Honda Classic, amely végül Russel Henley sikerével zárult. Rory McIlroy sokáig vezetett, ám végül beérték, Tiger Woods pedig 13 szakasz után feladta hátsérülésre hivatkozva.

Ha gonoszak akarnánk lenni azt mondanánk, hogy a Honda Classic torna nem fekszik a nagyágyúknak, mert állandóan megsérülnek. Tavaly Rory McIlroy adta fel a tornát kilátástalan játék után fogfájásra hivatkozva, idén pedig a harmadik napon kiválóan játszó, a negyedik kör során azonban öt ütéssel par felett álló Tiger Woods ballagott le fájdalmas arccal a pályáról hátfájás miatt. Persze nem szeretnénk gonoszkodni, hiszen Woods pályafutása alatt 297 PGA Tour tornán játszott, és ez mindössze a 6. alkalom, hogy fel kellett adnia egy versenyt, ha valaki profi akkor ő valóban az, volt már ennél tragikusabb szereplése is, mégsem hagyta faképnél a mezőnyt és a nézőket. A világelső bevallása szerint a fájdalmak már a bemelegítés során érezte, hogy valami nincs rendben. A vele egy flightban játszó Luke Guthrie is azt mondta, hogy voltak olyan ütései Woodsnak, amelyek nem jellemzőek rá, látszott, hogy nem 100%-os. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy Woodsnak csütörtökig minden nap kezelést kell kapnia, de hogy elindul-e a WGC sorozat második tornáján a Cadillac Championshipen, ahol címvédő, az még kérdéses. Mindenesetre a Honda Classic tornán ez sorozatban a második év, hogy az aktuális világelső feladni kényszerül a tornát.

De essék szó a győztesről is, hiszen Russel Henley hatalmasat játszott. Rory McIlroy mögött két ütés hátránnyal várhatta az utolsó napot, amely elképesztő izgalmak közepette zárult. Az északír ahogy a Dubai Desert Classicen, úgy ezen a viadalon sem tudta győzelemre váltani 54 szakaszos vezetését. McIlroy 74-es kört játszott, igaz a 18-as szakaszon ütött közelítését sokáig fogják még emlegetni.

McIlroy játéka azonban minden volt, csak magabiztos nem. Az a játékos, aki korábbi három tornáját úgy nyerte meg, hogy győzelemre tudta váltani a harmadik nap végi elsőségét, most a 16-oson dupla bogey-t ütött, a 17-esen bogey-zott, igaz a 18-ast birdie-vel zárta. McIlroy így legalább beverekedte magát a playoffba, ahol rajta kívül még hárman voltak.

Az egyikük Russel Henley, aki akár még a „rendes játékidőben” is megnyerhette volna a tornát, valamint Russel Knox és Ryan Palmer. Mindhárman -8-as összeredménnyel zártak, ahogy McIlroy is. A 18-as szakaszon Henley amúgy elrontotta a közelítését, majd ezt követően egy nagyon gyenge chip-et mutatott be, de végül is begurította a labdát a lyukba, így meglett a playoff. 2007 óta ez volt amúgy a második négyfős playoff a Honda Classic-en.

A rájátszásban aztán a fiatal amerikai szintén a 18-ason varázslatosan játszott, egy 5-ös fával felütötte a grennre, majd két gurításból birdie-t ért el, ezzel megnyerte a versenyt. McIlroy az utolsó napon 74-et ütött, a végén azt mondta, hogy nem érdemelte volna meg a győzelmet. Henley a végén csak annyit tudott „kinyögni”, hogy hihetetlen és hogy még sokáig nem nagyon fog neki leesni, hogy megnyerte a viadalt.

Russel Henley pályafutása második tornagyőzemlmét érte el, mostani sikerének köszönhetően pedig feljött a világranglista 46. helyére így ott lehet a WGC Cadillac Championshipen, a Mastersen, a WGC Bridgestone Invitational tornán, a PGA Championshipen és a WGC-HSBC CHampions viadalon.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés