Sztárparádé Floridában

A mai napon veszi kezdetét a Honda Classic torna, a Tour aktuális viadala. A mezőny párját ritkítja, mindenki itt lesz aki számít, Tigertől kezdve Mickelsonon át Adam Scottig és persze Rory McIlroy is. A címvédő Michael Thompson, aki olyan bravúrt szeretne elérni, amelyre 35 éve nem volt példa, ez pedig a címvédés, ami Jack Nicklaus óta senkinek sem sikerült.

A mai napon veszi kezdetét a Honda Classic torna, a Tour aktuális viadala. A mezőny párját ritkítja, mindenki itt lesz aki számít, Tigertől kezdve Mickelsonon át Adam Scottig és persze Rory McIlroy is. A címvédő Michael Thompson, aki olyan bravúrt szeretne elérni, amelyre 35 éve nem volt példa, ez pedig a címvédés, ami Jack Nicklaus óta senkinek sem sikerült.

A WGC-torna után újra hétköznapi viadalt rendeznek a PGA Touron, tehát ezúttal már nem limitált a mezőny. A helyszín Florida, a Palm Beach Gardens, annak is a par 70-es 6.54 kilométer hosszú PGA National Resort and Spa névre hallgató páyája, melyet Tom Fazio és George Fazio terveztek még a 80-as évek elején, majd Jack Nicklaus alakított rajta kétszer is, utoljára 2002-ben.

A versenyen 144 fős mezőny indul, az idény során először lesz ott egy versenyen a világranglista első három helyezettje. Adam Scott azt mondta, ez a torna olyan mint egy Major, a pálya kiváló, a mezőny pedig önmagáért beszél. Scott valóban nem jár messze az igazságtól, hiszen világsztárok egész sorával veszi kezdetét a torna. Scott, Woods, McIlroy és Mickelson tavaly nyáron a BMW Championshipen voltak ott egyszerre, ebből is látszik, milyen rangja van a Honda Classic viadalnak, illetve, hogy a Masters már itt van a sarkon.

Nézzük a mezőnyt:

Tiger Woods: negyedik tornája idén. Tavaly csalódást keltő 37. helyen zárt, 2012-ben viszont 2. volt, akkor a negyedik napon 62-es kört játszott. A legutóbbi idényben öt tornát nyert, idén sokkal haloványabban kezdett, de úgy gondolja – a szakírókkal és a „jóakarókkal” ellentétben – hogy nincs különösebb gondja a játékának. Woods pályafutása leggyengébb rajtját produkálja, a Farmers Openen a T80. helyen zárt, a secondary CUT-ot nem élte túl, az Omega Dubai Desert Classic viadalon pedig a T41. pozícióban zárt. Woods a viadalon Zach Johnsonnal és Keegan Bradley-vel lesz egy flightban az első két napon.

http://www.youtube.com/watch?v=-FgPd2GX5bc

Adam Scott: a világranglista második helyezettje jelenleg. Hosszú szünet után ezen a tornán kezdi meg az idényt, nem lehet tudni, hogy milyen a formája. Legutóbb a Sony Openen 8. volt. Háromszor játszott ezen a pályán korábban, de 2011 óta egyszer sem, akkor lemaradt a CUT-ról.

Henrik Stenson: a 2013-as FedEx Kupa győztese sorozatban negyedszer indul a Honda Classic-en, 2012-ben a 21. lett, ez a legjobbja. Tavaly remekelt, megnyerte a Deutsche Bank Championshipet és a Tour Championship by Coca-Cola tornát. Legutóbb első kiemeltként rögtön az első körben búcsúzott a Match Play tornán, ő sem ilyen rajtról álmodott, igen visszafogott a teljesítménye a tavalyihoz képest.

Phil Mickelson többször indult már a Honda Classicen, de amióta ezen a pályán rendezik, még nem. A korábbi kiírások során nem volt szerencséje, Top-10-es helyezést egyszer sem jegyzett. Mickelson tavaly megnyerte a The Opent, idén legfőbb célja, hogy hazája nyílt bajnokságán is győzedelmeskedjen végre, hiszen a US Openen ő rendelkezik a legtöbb második helyezéssel, ám a nagy áttörésre eddig még várnia kellett. Mickelson flight-társai az első két napon Rickie Fowler és Graeme McDowell lesznek.

Zach Johnson is elindul a tornán, pályafutása során harmadszorra. 2008-ban amikor itt rendezték a viadalt a 30. lett, 2004-ben pedig 13., de akkor más volt a helyszín. Johnson jó formában van, pályafutása 11. tornáját nyerte meg az idény során amikor nem talált legyőzőre a Bajnokok Tornáján és megnyerte Woods háziversenyét is. Van még egy T8. helyezése a Sony Openről és egy T3-a a Humana Challenge-ről. A Match Play torna nem sikerült neki, az első körben kiesett.

http://www.youtube.com/watch?v=Gzl3kficW_0

Rory McIlroy személyében a torna egyik korábbi bajnokát tisztelhetjük. Sorozatban hatodik alkalommal indul a viadalon. A tavalyi emlékezetes volt, az észak-ír olyan pocsékul játszott, hogy levonult a pályáról, feladta a versenyt, majd fogfájásra fogta a sportszerűtlenségét. Azért később észbe kapott és bocsánatot kért és elmondta az igazságot. McIlroy idén sokkal jobb formát mutat, az előző év végén Ausztráliában tornát nyert, nem olyan rég pedig Abu Dhabiban csak egy buta szabály akadályozta meg a győzelemben. A hatszoros PGA Tour tornagyőztes játékost favoritként kell kezelni.

Ahogy Sergio Garciát is. A PGA Touron 8 tornagyőzelemmel rendelkező spanyol negyedik alkalommal indul el a Honda Classic tornán. Legutóbb 2010-ben járt itt, akkor feledhető produkciót nyújtott, az 50. helyen zárt. 2012-ben nyert a Touron utoljára, akkor a Wyndham Championshipen nem talált legyőzőre, míg egy hónappal ezelőtt a Qatar Mastersen győzött playoffban Mikko Ilonen ellen.

Rickie Fowler nincs a világranglistán ennyire előkelő pozícióban, legutóbbi három stroke play tornáján nem jutott be a CUT-ba, de a Match Play viadalon kiválóan játszott, és végül a harmadik helyen zárt. Fowlernek ez hazai pálya, látványosan kezd beérni a Butch Harmonnal végzett közös munka, nem lenne meglepő éppen ezért, ha valami kiugró eredményt érne el.

Tiger Woods azt mondta, hogy a Masters felé vezető út itt kezdődik, a Honda Classic versennyel. Az idény első Major-tornájáig még hat viadal van hátra, a formaidőzítés tehát elkezdődött, parádés időszaknak nézünk elébe.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés