Négyen maradtak

Rickie Fowler és Victor Dubuisson tovább szárnyalnak az idény első WGC-tornáján, de ott van a négy között Jason Day és Ernie Els is. Utóbbi nincs megelégedve a játékával, de mint mondta, ez match play, itt még akár rossz játékkal is tovább lehet jutni. A negyedik napra elfogyott G-Mac szerencséje, az észak-ír búcsúzott, de nem bánkódott, szerinte már az is csoda, hogy idáig eljutott.

Rickie Fowler és Victor Dubuisson tovább szárnyalnak az idény első WGC-tornáján, de ott van a négy között Jason Day és Ernie Els is. Utóbbi nincs megelégedve a játékával, de mint mondta, ez match play, itt még akár rossz játékkal is tovább lehet jutni. A negyedik napra elfogyott G-Mac szerencséje, az észak-ír búcsúzott, de nem bánkódott, szerinte már az is csoda, hogy idáig eljutott.

Kialakult a legjobb négy mezőnye az idény első WGC-tornáján, az Accenture Match Play viadalon. A 9 millió dollár összdíjazású versenyen Jason Day nyerte a Bobby Jones csoportot, miután legyőzte a dél-afrikai Louis Oosthuizent. Day a 4. szakaszon egyenlített az egykori Open bajnok ellen, majd onnantól fokozatosan vette át az irányítást, a soron következő nyolc szakaszból négyet megnyert, így a hátfájással küszködő Oosthuizen nagyon nehéz helyzetbe került. A dél-afrikai a 13-as szakaszt még megnyerte, ám ez is csak ahhoz volt elegendő, hogy Day előnyét kettőre csökkentse. A 18-as lyukig felezték a szakaszokat, így Day kettővel nyert egy szakasszal a vége előtt (2up). Jason Day úgy tűnik, hogy beváltja a szakírók jóslatait, hiszen valóban akár a végső győzelemre is esélyes, ehhez már csak két meccset kell nyernie. Az ausztrál sorozatban másodszorra jut el a legjobb négyig, tavaly harmadik lett, nem lenne meglepetés, ha idén egy szinttel feljebb lépne a képzeletbeli dobogón.

Jason Day ellenfele az elődöntőben az a Rickie Fowler lesz, aki a PGA Touron korábbi három tornáján nem jutott be a CUT-ba. A fiatal amerikai az idény elején edzőt váltott, Butch Harmon lett a swing edzője és az átállás némi nehézségbe ütközött. Fowler azonban itt a Match Playen tündököl, ezúttal a végig nagyon erősnek tűnő Jim Furyket verte. Fowler villámrajtot vett, az első négy szakaszból hármat megnyert, úgy tűnt, hogy akár kiütés is lehet a vége, ám Furyk másképp gondolta. A hatos és hetes szakaszok megnyerésével egyre csökkentette a hátrányát, ám Fowler visszavágott és megnyerte a kilences és a tizenegyes szakaszt, így ismét három volt az előnye. Viszont a tapasztalt amerikai összekapta magát és sorozatban négy szakaszt megnyerve a 16-os végén már ő vezetett, igaz előnye minimális volt. Fowler ismét hátrányból kellett, hogy felálljon és a fiatalabbik amerikai ezúttal is bizonyította, hogy borzasztóan erős fejben, na meg persze a keze sem akármilyen. Fowler behúzta a hátralévő két szakaszt – az utolsón Furyknek nem volt szerencséje, chipje visszagurult a lábához - ezzel búcsúztatta a végén jogosan elkenődött Furyket.

Rickie Fowler 53. kiemeltként a legmagasabban jegyzett játékos Zach Johnson 2006-os szereplése óta, aki eléri az elődöntőt.

A másik ágon megtört Graeme McDowell lendülete, a három napon át maratoni csatákból győztesen kikerülő észak-ír ezúttal kénytelen volt fejet hajtani a francia Victor Dubuisson előtt. G-Mac az első három szakaszból kettőt megnyerte, így szokatlan helyzetben találta magát, vezetett. A 7-es szakaszra azonban a francia, aki korábban az European Touron a török opent nyerte meg – ahol Tiger 3. lett.. – egyenlített, sőt a 9-es megnyerésével előnybe is került. A 11-es és 13-as között felválta nyertek a játékosok, a játék nagyon kiegyenlített volt. A 16-os végén azonban Dubuisson örülhetett, szakaszgyőzelme azt jelentette, hogy az utolsó előtti lyukhoz érve ő van előnyben. McDowell a minimális hátrányt ezúttal nem tudta behozni, így a torna meglepetésembere tovább szárnyal. Victor Dubuisson ott van az elődöntőben, nem kis meglepetésre. G-Mac nem volt elégedetlen, ahogy elmondta a 14-esen, a 15-ösön és a 16-oson is volt esélye arra, hogy megnyerje a szakaszt, ám nem használta ki a lehetőséget. Tisztában volt azzal, hogy a szerencséje egyszer megszakad, hiszen a korábbi meccseinek eredményét nézve saját bevallása szerint már az is csoda, hogy egyáltalán idáig eljutott.

Victor Duboisson ellenfele az elődöntőben majd az az Ernie Els lesz, aki ha nem is csillogó játékkal, de legyőzte a fiatal Jordan Spieth-et, így a dél-afrikai 2001 után ismét eljutott a legjobb négyig. Els a második szakaszon szerezte meg a vezetést, ám Spieth az ötösön kiegyenlített. Innentől hullámvasút vette kezdetét, hol Els, hol a fiatal amerikai nyert, a nyolcas szakasz végén ismét Spieth gratulálhatott, Els előnye egy szakasz volt. A hátsó 9-esen a dél-afrikai tovább növelte előnyét, megnyerte a 12-est, a 14-est és a 16-os szakaszt, így annak végén már akkora előnye volt, hogy Spieth nem tehetett mást, csak kezet nyújtott. Ernie Els nem volt teljesen boldog, a továbbjutásnak persze örült, de a játéka hullámzó saját bevallása szerint, igaz egy match play versenyen így is lehet nyerni. Els elmondta azt is, hogy a match play tornát egyszerre szereti és útálja, hiszen korábban nem volt túl sok sikerélménye itt. Ugyanakkor a veterán játékos úgy érzi, hogy még mindig van benne annyi, hogy komoly tornákat nyerjen, és ezt szeretné bizonyítani vasárnap. Els egy esetleges győzelemmel a Match Play torna történetének legidősebb győztese lehetne.

Érdekességek:

  • Els a torna történetének második legidősebb elődöntőse

  • Victor Dubuisson és Rickie Fowler a harmadik és negyedik legfiatalabb játékosa a viadal történetének, akik eljutottak a legjobb négyig

  • Ha Dubuisson nyer, akkor a torna történetének második legfiatalabb győztese lehet

  • A viadal történetében eddig csak Geoff Ogilvy-nek sikerült az a bravúr, hogy első WGC Match Play részvételét tornagyőzelemmel zárja


Ennyi szakaszt játszottak az elődöntősök a torna során eddig:

  • Jason Day – 74

  • Ernie Els – 73

  • Rickie Fowler 71

  • Victor Dubuisson 69

Játékosok győzelem/verség mutatója (részvétel)

Jason Day 12-3 legjobbja egy 3. hely (2011, 2012, 2013, 2014)

Victor Dubuisson 4-0 első alkalommal van itt

Ernie Els 16-14 legjobbja egy 4. hely (1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014)

Rickie Fowler 6-3 legjobbja: T9 (2011, 2012, 2013, 2014)

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés