Nincs már angol a Match Play tornán

 Csütörtökön a második fordulóval folytatódott az idény első WGC-tornája, az Accenture Match Play viadal. A 9 millió dollár összdíjazású versenyen a harmadik körre elfogytak az angolok, utolsóként a US Open címvédő Justin Rose is elbukott. A spanyoloknál Sergio Garcia még állja a sarat, ahogy az észak-íreket egyedüliként képviselő Graeme McDowell is. A dél-Afrikai kontingensből még hárman állnak, és továbbra is versenyben van a meglepetésember, Victor Dubuisson.

Csütörtökön a második fordulóval folytatódott az idény első WGC-tornája, az Accenture Match Play viadal. A 9 millió dollár összdíjazású versenyen a harmadik körre elfogytak az angolok, utolsóként a US Open címvédő Justin Rose is elbukott. A spanyoloknál Sergio Garcia még állja a sarat, ahogy az észak-íreket egyedüliként képviselő Graeme McDowell is. A dél-Afrikai kontingensből még hárman állnak, és továbbra is versenyben van a meglepetésember, Victor Dubuisson.

Folytatódott a csillaghullás a World Golf Championship sorozat idénybeli első tornáján, a Match Play Championshipen. Rory McIlroy, akit a végső győzelemre is esélyesnek tartottak a tavalyihoz képest most egy körrel többet ment, ám a második „kanyarban” Harris English előtt kénytelen volt fejet hajtani. Rory lényegesen jobban játszott, mint tavaly, mostani meccse az első extra szakaszon dőlt csak el, English a Hogan csoport elődöntőjében Jim Furykkel játszik. Nincs már versenyben Jimmy Walker, a Tour jelenlegi legjobb játékosa - már ami a tornagyőzelmeket illeti -, ugyanis Rickie Fowler folytatva remek játékát, Ian Poulter után őt is búcsúztatta. Fowlernek majd az a Sergio Garcia lesz az ellenfele, aki az amerikai Bill Haas-t verte 3&1-re. Ez lesz a Hogan csoport másik elődöntője.

A Jones csoportban az egykori Open győztes dél-afrikai Louis Oosthuizen 4&3 arányban, tehát nagyon elverte az első helyen kiemelt Henrik Stensont, és majd a US Open egykori bajnokával, Webb Simpsonnal játszik, aki ugyan ilyen arányban búcsúztatta a szakírók által előbbre várt Brandt Snedekert. A nap leghosszabb mérkőzését ebben a csoportban vívták, Jason Day a 22. szakaszon tudta legyőzni Billy Horschelt. Day ellenfele a csoport elődöntőjében az a George Coetzee lesz, aki szintén maratoni csatában, 21 szakaszt lejátszva nyert Patrick Reed ellen.

A Gary Player csoportban tovább menetel Ernie Els, aki szintén a ráadásban győzte le Justin Rose-t, akinek búcsúja azt jelentette, hogy a remek match play játékosokat adó Angliának elfogytak a versenyzői, idén már a második körben. Ez mindenképpen meglepő, lévén a Ryder Kupa legutóbbi kiírásában Poulter mellett Rose is kiválóan játszott, ahogy Luke Donald is. Els ellenfele az a Jason Dufner lesz, aki az első kört éppen, hogy csak túlélte Scott Stallings ellen (19. szakaszon nyert), ám utána Matteo Manassero ellen már jobban ment és a „rendes játékidőben” verte a fiatal olaszt, akinek búcsúja azt jelentette, hogy az olaszok sincsenek már versenyben. A csoport másik elődöntőjét a címvédő Matt Kuchar és a sokak által a végső győzelemre is esélyes, tavaly a PGA Touron a John Deer Classic megnyerésével történelmet író Jordan Spieth vívják. Előbbi Ryan Moore-t verte (1Up), míg utóbbi az European Tour kereseti listájának éllovasának, Thomas Björnnek osztott ki egy méretes zakót (5&4).

A Sam Snead csoportban még versenyben van a tavalyi döntős, Hunter Mahan, aki 2012-ben megnyerte a viadalt. Az amerikai a csoport elődöntőjében Graeme McDowellel játszik majd, ami egy igazán komoly rangadónak tűnik, a két fél már Ryder Kupán is összecsapott egymással, akkor G-Mac örülhetett. Mahan amúgy eddig magabiztos győzelmeket aratott, a spanyol Fernandez-Castano ellen 16 szakaszt kellett csak játszania, míg a dél-afrikai Richard Sterne ellen végig ment a 18 szakaszon és végül kettővel nyert. Ami G-Mac-et illeti, az észak-ír csak a ráadásban verte Gary Woodlandet, majd a japán Matsuyama ellen 18 szakaszt játszott és végül egyel nyert. A csoport másik ágán is érdekes elődöntő alakult ki, hiszen itt Bubba Watson és a viadal meglepetésembere, a francia Victor Duboisson találkozik egymással. A legutóbb a Northern Trust Openen kétéves nyeretlenségi szériáját lezáró Watson Mikko Ilonen (2&1) után egy másik európait vert, ezúttal Jonas Blixt ellen aratott győzelmet, ezúttal végig ment a pályán és végül kettővel nyert. Dubuisson az első fordulóban az amerikai Kevin Streelmant ütötte ki (5&4), majd a második körben Peter Hanson ellen sem kellett végig játszania a pályát (3&1).

A tornán tehát élesedik a harc, a csoportok elődöntői izgalmas csatákat hoznak minden bizonnyal. Tizenhat játékos van versenyben, így végezetül nézzük, hogy a korábbi években ki hogyan szerepelt: a versenyben lévő játékosok közül Kuchar és Mahan mondhatják el magukról egyedül, hogy játszottak már döntőt és/vagy nyertek. Bubba Watson eddigi legjobb eredménye a mostani, Dubuisson még nem is szerepelt soha WGC tornán. G-Mac 2013-ban negyeddöntős volt, Jordan Spieth, Dubuissonhoz hasonlóan újonc itt. Jason Dufner harmadjára játszik a Match Play tornán, az első kört még soha sem élte túl, így ő is pályafutása legjobbját nyújtja eddig a viadalon. Ernie Els korábban (2001) volt negyedik is, ám a legutóbbi két kiírás alkalmával az első kört követően búcsúzott, ezt most alaposan túlszárnyalja. Rickie Fowler 2011-ben volt a legjobb 16 között utoljára, tavaly és tavaly előtt idejekorán, az első fordulóban búcsúzott. Sergio Garcia 2012-ben és 2013-ban is a második kört követően esett ki, pályafutása során még soha sem jutott túl a legjobb 16-on, most Fowler állhatja útját. Jim Furykről ugyan ez elmondható, a legjobb 16-ig már eljutott, ám ott mindig megálljt parancsolt valaki neki. Harris English még nem játszott a Match Play tornán, mostani szereplésével igen magasra tette a lécet magának, és ugyan ez érvényes a dél-afrikai George Coetzee-re is. Jason Day már más kávéház, tavaly harmadik volt, a szakértők szerint idén akár nyerhet is. A szakírók nem várták ennyire messzire Webb Simpsont, aki harmadjára szerepel a tornán, tavaly negyeddöntőt játszott és persze rendelkezik Major-győzelemmel is. Ahogy a dél-afrikai Louis Oosthuizen is (Open győzelem, 2012-ben Masters-playoff vereség), ám a WGC Match Play viadalon eddig még soha sem játszott ennyire eredményesen.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés