Ki nevet a végén?

 Magyar idő szerint ma este veszi kezdetét az idény első World Golf Championship tornája, az Accenture Match Play verseny. A fogadóirodák szerint Rory McIlroy a legesélyesebb a végső győzelemre, de a szakértők szerint az ausztrál Jason Day és a bomba formában lévő Dustin Johnson is odaérhet. A csoportbeosztást már megejtették, lesznek rangadók szép számmal, ahogy az is biztosra vehető, hogy meglepetésekben sem szenvedünk majd hiányt.

Magyar idő szerint ma este veszi kezdetét az idény első World Golf Championship tornája, az Accenture Match Play verseny. A fogadóirodák szerint Rory McIlroy a legesélyesebb a végső győzelemre, de a szakértők szerint az ausztrál Jason Day és a bomba formában lévő Dustin Johnson is odaérhet. A csoportbeosztást már megejtették, lesznek rangadók szép számmal, ahogy az is biztosra vehető, hogy meglepetésekben sem szenvedünk majd hiányt.

Szokás szerint négy csoportra osztották a 64-es mezőnyt. A Bobby Jones nevével ellátott csoportba került az első helyen kiemelt Henrik Stenson, aki majd Kiradech Aphibarnrattal mérheti össze tudását. Érsekes összecsapást ígér a dél-afrikaiak egykori Open győztesének, Louis Oosthuizennek és az amerikai Nick Watney-nak a mérkőzése, de Steve Strickernek sem lesz könnyű dolga a tornagyőzelemmel a háta mögött érkező szintén dél-afrikai George Coetzee-vel, aki 49 helyet javított világranglistás helyezésén, de akkor még nem beszéltünk a végső győzelemre is esélyesnek tartott Jason Day-ről, aki a veszélyes dán, Thorbjörn Olesennel került össze. Patrick Reedre is érdemes lesz figyelni, ő idén még egyszer sem csúszott ki a top-20-ból PGA Tour tornán.

A Ben Hogan csoportban vannak az igazi nagyágyúk, ott várhatóak a legkomolyabb rangadók. Kezdésként itt van rögtön egy Rory McIlroy-Boo Weekley összecsapás. Az észak-ír idén már sokkal jobb formát mutat, mint tavaly, Abu Dhabiban majdnem nyert, Dubaiban a hétvégét rontotta el. Weekley térdsérüléséből gyógyult fel, ám nem szabad őt leírni, ha formába lendül, meglepheti Rory-t. Papíron az Ian Poulter, Rickie Fowler mérkőzés is egy bomba meccsnek tűnik, ám az amerikai sorozatban három tornáján maradt le a CUT-ról, legutóbb a Northern Trust Openen 70-en kívül zárt. Az edzőváltás még nem hozta meg a remélt sikert, ha nem sikerült formába lendülnie Poulter – akit méltán tartanak a világ egyik legjobb match play játékosának - kivégzi. Jó formában érkezik a tornára Sergio Garcia és Jimmy Walker is, utóbbi már három tornát nyert az idény során, Garcia szintén rendelkezik tornagyőzelemmel. Kevin Stadler szintén önbizalommal várhatja a versenyt, Charl Sczwartzel ellen azonban megizzadhat. Érdekes meccset hozhat a Lee Westwood-Harris English összecsapás is, előbbi éppen edzőtváltott, Sean Foley-val nem működött a közös munka. Ami English-t illeti idén már nyert a Tour-on, ráadásul a többi versenyein 11-nél rosszabb helyezést nem számlál.

A Gary Player csoportban Justin Rose az első kiemelt, ő majd az amerikai Scott Piercy-vel játszik. Rose nincs bomba formában, nem is olyan rég ismerte be, hogy a tavalyi idény végén sérülten játszott, kérdés, mennyire sikerült felgyógyulnia. Persze ellenfele sem büszkélkedhet kiemelkedő eredményekkel, nyolc legutóbbi tornáján csak négyszer jutott be a CUT-ba. Ernie Els azzal a Stephen Gallacherrel játszik, aki történelmet írt a Dubai Desert Classicen azzal, hogy címet védett, Rory McIlroy előtt zárt a skót. A közönségkedvenc Jason Dufner honfitársa, Scott Stallings ellen játszik. Ennek a mérkőzésnek a végkimenetele megjósolhatatlan, ugyanis Dufner az idényt jól kezdte (5. hely a Bajnokok Tornáján) ám azóta nem tudott egyszer sem a legjobb 25 közé kerülni. Luke Donald sem érkezik nagy formában az idény első WGC-tornájára, a 2011-es bajnok idén egy 37. és egy 57. helyet tudott felmutatni. Jordan Spieth esette más, ő eddig öt tornájából négyet a legjobb 20 között zárt. Ellenfele a spanyol pablo Larrazabál lesz, aki Abu Dhabiban Rory McIlroy és Phil Mickelson előtt nyerte meg az European Tour egyik zászlóshajójának számító tornát. Matt Kucharra is érdemes figyelni, a címvédőnek bár nem sikerült a Northern Trust, ám előtte hat tornán a legjobb nyolc között zárt.

Ami pedig a Sam Snead csoportot illeti, itt az idén eddig bomba formában játszó, a Tour jelenleg talán legkiegyensúlyozottabb játékosát, Zach Johnsont emelték ki az első helyen, aki majd a dél-afrikai Richar Sterne-vel kezd. Az Ian Poulterhez hasonlóan kiváló match play játékosnak tartott Graeme McDowellnek ez a mostani mindössze a második tornája 2014-ben, legutóbb Pebble Beach-en indult, 7. lett az utolsó napon 67-et játszott, formája jónak tűnik, ellenfele pedig a Farmers Open 10. helyezettje, Gary Woodland lesz. Ebben a csoportban kapott helyet a korábbi győztes Hunter Mahan, aki majd a spanyol Gonzalo Fernandez Castanoval játszik. Mahan Phoenix-ben 4. Pebble Beach-en 6. volt, míg a spanyol idén három tornájából kétszer nem jutott be a CUT-ba. Dustin Johnson és Bubba Watson személyében a mezőny jelenlegi két legjobb formában játszó golfozója is ebben a csoportban kapott besorolást, előbbi sorozatban két második hellyel, utóbbi győzelemmel a háta mögött érkezik Arizonába. Watsonra a finnek kiválósága, Mikko Ilonen vár majd, míg Johnson a svéd Peter Hansonnal kezd.

Ami a helyszínt illeti, Arizonában ezúttal nyári meleg fogadta a mezőnyt, nem úgy mint tavaly, amikor az első nap előtt még hóembert építettek Rickie Fowlerék.  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés