Az egykori Major-győztes tudja mi kell Tigernek

 Újabb taggal bővült a „Majd én megmondom mi a gond Tiger Woods játékával” nevet viselő képzeletbeli klub. Ezúttal Ian Baker-Finch, egykori Major-győztes játékos állt be azok közé, akik úgy gondolják, hogy tudják, mi lehet a gond Tiger Woods játékával, sőt Baker-Finch még megoldást is javasolt a világelsőnek.

Újabb taggal bővült a „Majd én megmondom mi a gond Tiger Woods játékával” nevet viselő képzeletbeli klub. Ezúttal Ian Baker-Finch, egykori Major-győztes játékos állt be azok közé, akik úgy gondolják, hogy tudják, mi lehet a gond Tiger Woods játékával, sőt Baker-Finch még megoldást is javasolt a világelsőnek.

Tiger Woods pályafutásának legrosszabb rajtját produkálta, így szinte menetrendszerűen jöttek a károgók és szokás szerint többen rögtön temetni kezdték a világsztárt. A tavalyi idény során nem kevesebb, mint öt tornagyőzelmet arató, összességében 8 top 10-es helyezést elérő Woods való igaz, hogy gyengén kezdte az idényt, az is igaz, hogy tavaly ilyenkor már volt tornagyőzelme, ám az a fajta hisztéria, ami a világelső formáját övezi, talán túlzás. Szinte nincs olyan hét, hogy egy szakíró, vagy egy egykori top játékos, esetleg egy ügyeletes önjelölt megmondóember ne jelentkezne be azzal, hogy ő bizony tudja a megoldást Tiger gondjaira.

A héten Ian Baker-Finch állt be a megmondóemberek táborába. A PGA Tour-on két tornagyőzelmet, köztük egy Open sikert elérő ausztrál golfozó, aki jelenleg a CBS csatorna sportosztályának golf szakértője, úgy gondolja, hogy Tigernek nem a puttolás a legnagyobb gondja, hanem a swingje nem működik. Az 53 éves egykori játékos, aki összesen 18 profi tornagyőzelmet jegyez, úgy gondolja, hogy Woodsnak el kéne „bújnia” egy hónapra, maga mögött kellene hagynia mindent és mindenkit és egyedül, a világtól elzárva minden nap játszania kellene egy hónapon át, hogy rátaláljon a helyes útra. Ian Baker-Finch szerint Tiger teste és swingje egyáltalán nem tud együttműködni, valami nincs ott rendben, ám a megoldásra csak Woods tud rájönni. Az egykori profi szerint Woods hajlamos a puttolását okolni egy-egy félre sikerült torna után, ám véleménye szerint a hosszú játék az ami most nem működik a világelsőnél.

Baker-Finch szerint Tigernek nem szabad a homokba dugnia a fejét, mert bár lehet, hogy az Arnold Palmer tornán, vagy a WGC Cadillac Championshipen címet fog védeni, de ezek olyan pályák, ahol otthonosan mozog minden körülmények között. Ugyanakkor azokon a pályákon, amelyeket nem ismer úgy, mint a tenyerét, nem jönnek az eredmények, pedig Tiger személyében egy olyan játékosról beszélünk, aki régen bárhol, bármikor elindult, szinte minden esetben a top 3-ban zárt. Baker-Finch szerint Woods világelsősége egyelőre nincs veszélyben, ám ez a Woods már nem az a Woods akit 1999 és 2007 között láthatott a világ.

Az ausztrálok egykori klasszisa szerint Adam Scott az, aki veszélyes lehet Tigerre, ugyanis az ausztrálnak hibátlan a játéka, legyen szó rövid vagy hosszú játékról, és a greenen is elképesztő pontossággal játszik.

Az utóbbi években számtalan egykori játékos, vagy szakíró „temette” Tigert. Emlékezzünk a 2011-es idényre, amikor visszatért családi botrányát követően és swinget váltott. Az eredmények nem jöttek, viszont 2012-ben már három tornát nyert és összesen 9 top 10-es helyezése volt. Messze nem volt tökéletes a játéka, de így is több mint 6 millió dollárt nyert az idény során. Tavaly végérvényesen visszatért, 5 tornagyőzelmet aratott, keresete pedig átlépte a 8 milliós álomhatárt. Két szezon alatt nyolc tornagyőzelem. Egy játékos sem tud felmutatni ilyen győzelmi mutatót. Való igaz, az idény első két tornáján Woods messze elmaradt a vele szemben támasztott elvárásoktól. De abban biztosak lehetünk, hogy idén is megnyeri a maga 4-5 tornáját, a kérdés csak az, hogy lesz-e közte Major siker, hogy megszakad-e a 2008 óta tartó negatív széria. Valami azt súgja, hogy igen, mert valamivel el kell hallgattatni a károgókat, és ebben Woods nagyon jó.  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés