Tiger Woods unokahúga hengerelt Ausztráliában

Cheyenne Woods győzelmével zárult az Australian Ladies Masters névre keresztelt tornája. Tiger Woods unokahúga egy ütés előnyt vitt magával az utolsó napra, ám a végére ezt megduplázta és magabiztosan nyerte pályafutása eddigi legjelentősebb profi tornáját.

Cheyenne Woods győzelmével zárult az Australian Ladies Masters névre keresztelt tornája. Tiger Woods unokahúga egy ütés előnyt vitt magával az utolsó napra, ám a végére ezt megduplázta és magabiztosan nyerte pályafutása eddigi legjelentősebb profi tornáját.

A LET és az ausztráliai sorozat közös tornáján Cheyenne Woods négy napon át dominált, végig par alatt tartotta ütésszámát, az első és a negyedik napon 69-et ütött, a második napon volt a leginkább elemében, hiszen akkor jött a szenzációs 67-es köre, míg a harmadik napon 71 ütésből teljesítette a pályát. Woods pályafutása első igazán komoly profi tornáját nyerte, ezúttal két ütés előnnyel az amatőr Minjee Lee előtt. A fiatal amerikaiban buzogott a bizonyítási vágy, hiszen az egy héttel korábbi új-zélandi tornán két ütéssel lemaradt a CUT-ról. Az edzője úgy indította útnak a hosszú túrára, hogy ne féljen, készen áll, az idei év a tornagyőzelmekről fog szólni. Woods saját bevallása szerint hitt az edzői szavakban, de azt nem gondolta volna, hogy rögtön az év elején megszerzi a hőn áhított első profi győzelmet.

Woods az utolsó napon sem izgulta el a dolgokat, az egyes szakaszon rögtön egy birdie-vel kezdett, így más két ütés volt az előnye Lee-vel szemben. A négyesen becsúszott egy bogey, és mivel amatőr ellenfele profikat megszégyenítő tempóban gyűjtötte a birdie-ket (a fiatal Lee a 6-os, 7-es és 8-as szakaszokon sorozatban birdie-zett), a két hölgy között együttállás alakult ki. Woods a 9-esen tudott újra birdie-t ütni, ezzel ismét átvette a vezetést, majd újabb birdie következett a 12-esen és a par 5-ös 15-ös szakaszon is, miután tökéletesen közelített. Woods stílusosan nyert, hiszen a par 5-ös 18-asra is hagyott egy birdie-t, így végül két ütés előnnyel szerezte meg pályafutása első LET győzelmét.

A 23 éves Cheyenne, aki Tiger Woods féltestvérének a lánya két éve állt be a profik táborába, miután diplomázott a Wake Forest Egyetemen. Decemberben megpróbálkozott az LPGA Tour kvalifikációs tornájával, de nem sikerült beverekednie magát a sorozat tagjai közé. A mostani győzelmét a LET-en és az Australian Touron számítják be, ám a jövő héten az LPGA Tour és az Australian Tour által közösen szervezett Women’s Australian Open nevű tornáján indul, ha ott is tudna nyerni, akkor az LPGA karrier sem váratna magára túl sokat.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés