Szeberényi felveszi a kesztyűt!

A 2014-es évben szeretne magabiztos, kiegyensúlyozott játékkal előrukkolni, hogy újra régi fényében tündökölhessen. Magyar bajnokunkat felkészüléséről, jövőbeli terveiről kérdeztük.

A 2014-es évben szeretne magabiztos, kiegyensúlyozott játékkal előrukkolni, hogy újra régi fényében tündökölhessen. Magyar bajnokunkat felkészüléséről, jövőbeli terveiről kérdeztük.

Holnap indulsz Amerikába, hogyan telik majd kint az idő, mit terveztek?

Bizony, már nagyon várom. Tíz napra megyünk ki, és minden napra tervezünk golfozást, hogy visszarázódjunk a melegebb időben való golfozásba. Kint egész mások a viszonyok, ez a golf fellegvára. Korábban is voltunk már itt, most mindenképp szeretnénk új helyeket is kipróbálni majd a megszokottakon kívül.

Hamarosan megrendezésre kerül a thaiföldi verseny is, erre már elkezdtél készülni?

Az amerikai úgy tulajdonképpen egyfajta edzőtábor lesz Thaiföld előtt, hiszen a versenyre egy hónappal a kiutazás után kerül majd sor. Természetesen készülhetnék rá itthon is, de inkább ebben a 10 napban szeretnék élesben felkészülni. Amit még csiszolhatok a mozgásomon, azt most kell megtennem.

Ezek szerint akad még csiszolni való?

Bőven. Úgy mentem neki a téli szezonnak, hogy sok mindent szeretnék alakítani, viszont elég hamar rájöttem, hogy annyi mindenen javítanék még, hogy ez jóformán azt jelentené, hogy újra meg kell tanulnom golfozni. Végül abban állapodtam meg magammal, hogy a nyitásomat fejlesztem, hiszen ha azt elrontom, a játékom abból áll, hogy kompenzálom azt a hibát, amit az elején elkövettem.

A civil életedben is történnek változások a jövőben, elvégezted az alapképzést az egyetemen, hogyan tovább?

Februártól indul a mesterképzés a BGF-en, ezt fogom levelezőn elkezdeni, ugyanis mellette az újdonsült Forest Hills Hotelben dolgozom majd a tervek szerint a helyi pro, Gavin asszisztenseként.

Ez mit jelent, milyen feladataid lesznek?

A szarvaskúti Hotel golf és sportcentrum révén részt vehetek a golfklub életében, belelátok majd a Forest Hills hotel munkájába. Sokrétű feladatköröm lesz, aminek nagyon örülök, hiszen így nem fogom megunni a munkát. Bár valószínűleg ez a veszély egyébként sem áll fenn, hiszen mindig is golfpályán szerettem volna dolgozni, az, hogy ez Thaiföld után meg is adatik, nagyon klassz dolog.

Mi a véleményed a pályáról, illetve a komplexumról?

Sajnos még nem volt lehetőségem kipróbálni, mert amikor ott jártam épp hó borította, viszont akikkel beszéltem róla azok mind jók mondtak, és az ő szavukra adok. Illetve magam is láttam, hogy sok a szintkülönbség, ami kevés pályának sajátossága, és ez kifejezetten szerencsés. Földrajzilag szintén jó helyen fekszik, közel több nagyobb városhoz, magam is a környéken fogok lakni, csak hétvégente járok majd fel Pestre az egyetem miatt.

Pályázol idén a bajnoki címre?

Nyilván jó lenne megvédeni a címet, szeretnék jól játszani és ekkorra már össze kéne, hogy álljon a játék. Eredményorientált vagyok, azonban a feltörekvő juniorokkal szemben egyre kevesebb az esély, hiszen olyan lehetőségeik vannak, amilyenek nekünk nem voltak, így nehéz labdába rúgni velük szemben. Szarvaskúti Hotel golf és sportcentrum egy lehetőséget ad számomra, hogy minél többet gyakorolhassak, felkészülhessek a szezonra. Célom a bajnoki cím megszerzése és remélem, hogy bele tudok majd szólni az első helyért folyó küzdelembe, de ha magamhoz képest jól játszom, azonban lecsúszom a dobogóról, akkor sem fogok kétségbe esni, a lényeg, hogy meg legyek elégedve a saját játékommal.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés