Lehoczky Gábor, az innovatív

Sikeresnek tekinthető az új projekt?  - Kérdeztük Lehoczky Gábortól, aki röviden megválaszolva a kérdést, igennel felelt. Hozzátette, szerencsére sokakat érdekel, hogyan tudnák javítani, stabilizálni a swingjüket a szezonra.

Sikeresnek tekinthető az új projekt?  - Kérdeztük Lehoczky Gábortól, aki röviden megválaszolva a kérdést, igennel felelt. Hozzátette, szerencsére sokakat érdekel, hogyan tudnák javítani, stabilizálni a swingjüket a szezonra.

Akkor nagyon elfoglalt lehetsz, elmondhatjuk hogy teljes a siker?

Eddig több mint 25 swing került rögzítésre, ebben benne van azoké is, akik csak kíváncsiak voltak a swingjükre és kipróbálták a rendszert, de persze a tanulóim swingje is benne van.

Sokat vagyok a Sárkány Centerben. Az oktatás mellett, a center működtetésével is foglalkozom, szervezem a versenyeket, eseményeket.

El lehet mondani, hogy feltaláltad a golf swing Szent Grálját?

Köszönöm a kérdést, már vártam, de mindenkit ki kell, hogy ábrándítsak, én csak a helyes check point-okat adom meg, felhívom rájuk a figyelmet persze instrukciókat is adok hozzá, annak aki kéri, de az új elemek begyakorlása az a tanulóra marad - továbbra is.

Ezek a pontok nem új keletűek, a referencia videók sokasága szerint, fél éve, 3 éve, 10 éve kisebb változtatásokkal, de a referencia pontok ugyanezek voltak akkor is, most is. Sajnos semmi új nincs ebben, hacsak nem az, hogy valaki összegyűjtötte és rendszerezte ezeket.

Ez a kulcsa, motorja ennek a rendszernek, amellyel az elmúlt években sokat javítottak  Ázsia szerte a játékosok eredményein. Shane Wilding Ázsia szerte legalább olyan (el)ismertségben részesül, mint David Leadbetter Amerikában. Szerencsésnek érzem magam, hogy részt vehettem ebben a programban a thaiföldi tartózkodásom alatt, ahol 2 hónapon keresztül napi 7-8 órában használtuk, ha éppen nem a tanítványokon, akkor a saját swing fejlesztése során. Az elmúlt öt évben közel 100.000 oktatási óra van már a kidolgozott rendszer mögött.

Neked bevált?

Össze sem lehet hasonlítani a megérkezésemkor videózott swingemet a mostanival...

Persze nagyon sok munka, gyakorlás is benne van a mostani képben. Sokszor napi 4-5 órát gyakoroltam és továbbra is gyakorolom az új swingemet.

Több ezer swing szükséges ahhoz, hogy rögzüljön az új, módosított mozdulatok sora, de hiszen erre van a téli szezon, nem?

Hogyan kell elképzelni egy ilyen felmérést?

Előzetes felvétel készül a jelentkező swingjéről szemből és ütés irányban, majd 1-5 -ig értékelem a látottakat, a 10 check point-ból álló teszt alapján. Készül előzetes jegyzet az ütőfej sebességéről az elért távolságokról, hogy később összevethetőek lehessenek.

Mi van azokkal, akiknek saját edzőjük van és ragaszkodnak hozzá?

Nagyon örülök, ha segíthetek, én is hozzájárulhatok a sikeres fejlődéshez, hiszen elsődlegesen ez a cél. Természetesen ez nem kizáró tényező, a készült felmérést a jelentkező elviheti magával, megbeszélheti edzőjével és együtt készülhetnek tovább a szezonra. Mint említettem, semmi újat nem találtam fel, csak egy rendszerre és a hozzá tartozó sarokpontokra hívom fel a figyelmet.

Az eddigiek alapján hogyan értékeled az itthon "látottakat"?

Szinte teljesen megegyezik a kint tapasztaltakkal, megjegyzem én egy golf performance centerben dolgoztam, ahol közepes vagy jó golfozók swingjét elemeztük, de természetesen a még kezdőket is, hiszen fontosak a jó, stabil alapok, ezek nélkül nehéz a további fejlődés.

Általánosságban elmondható, hogy találkoztam jó swingekkel is, de többségében tudtam hozzátenni a látottakhoz. Személyes sikernek könyvelem el, hogy Kővári Dani is elismerően fogadta apróbb tanácsaimat használja is, vagy amikor Rózsa Dávid megerősítette, hogy a felvázolt problémákon dolgoznak az edzőjével, pedig Ők aztán tudják miről van szó...

És végül a sokakat érdeklő kérdés, hol láthatunk idén, ha vége a téli szezonnak?

Vannak előrehaladott megbeszéléseim, nagy valószínűséggel Budapesten maradok, de azért vidék is szóba került, bár éppen most körvonalazódik egy újabb meghívás Bangkokba egy új, még nagyobb golfakadémiára, ahová korábbi Pga tour player majd coaching pro Ír kollégám, Darren McLoughlin érkezett vissza a napokban, mint Head Pro. De ezekről a közeli jövőben, részletesen fogok itt beszámolni a Hungarian Golf portálján.

Izgatottan várjuk a híreket és addig is sok sikert kívánunk a munkádhoz!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés