St.Lőrinc Golf Club

A tél még érezhetően jelen van, de a szezonkezdés már sokat nem várat sokat magára a St.Lőrinc Golf Club-ban.

A tél még érezhetően jelen van, de a szezonkezdés már sokat nem várat sokat magára a St.Lőrinc Golf Club-ban.

A pálya 2014-ben új kihívások előtt áll, hiszen az elmúlt időszak munkájának köszönhetően a 9 szakasszal rendelkező klubok is jogosultságot szereztek olyan kiemelkedő versenyek rendezésére, mint egy Junior Tour forduló vagy a saját helyszínen lebonyolítható Ranglista verseny. Idén mindkét erőpróbának otthont ad az SLGC, így remélhetőleg sok új fiatal és idősebb játékos is ellátogat majd a dél-pesti pályára.

 

Jó minőségű pályán szeretné a klub vendégül látni a játékosokat, amihez sajnos szükséges a tél. A hó és a fagy nem a legkellemesebb részei a télnek, de nélkülözhetetlenek. Sajnos ezek mindenképpen kellenek a tavaszi szezonkezdéshez, hiszen a jó állapotú földhöz kell a fagy, a nyári locsoláshoz pedig kell a víz. A téli csapadék tölti föl a klubház előtti tavat, így még jó pár esős, havas napnak kellene lennie a megfelelő vízszinthez. A pálya előkészítő munkálatai egyenlőre még zárt kapuk mellett folynak, reméljük, hogy a tavalyi tél nem ismétlődik meg és nem kell március végéig várni a hó elolvadására és a játék megkezdésére.

A pályán kívül is folyik a munka, amelynek köszönhetően biztosan fejlődni fog a gyakorlásnak otthont adó akadémia rész. Már gyártásban vannak azok a jó minőségű, két rétegű labdák , amelyek a jelenleg használatos, „kopogós”, egy rétegű sárga labdákat váltják a driving range-en. A cserének nem titkolt célja az akadémia szolgáltatásának minőségi emelése, hogy egyre többen, nem csak lőrinci klubtagok, hanem máshonnan érkező vendégek alacsony és magas hendikepes játékosok, üssék a labdákat a lőrinci range-en..

A fejlesztések természetesen nem csak a St.Lőrinc Golf Clubot, hanem Tótvázsonyban a Vadrózsát is érintik. A Balaton-felvidéken található 9 szakaszos pálya egyre inkább levetkőzi a privát pályából adódó hiányosságait. A látogatók kiszolgálására egy könnyű szerkezetes klubházzal bővül a létesítmény, fejlődik a driving range, valamint épülni fog egy különálló gyakorló green is. A szakaszok az idei évben felmérésre kerülnek, így hendikep módosító versenyek megrendezésére is alkalmassá válik a pálya. Ennek köszönhetően a tavalyi induló év után egyre jobban bekerül a Vadrózsa Golf Club is a hazai golfos vérkeringésbe.

St.Lőrinc Golf Club: Buna Edvin


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés