Ünnep, ünnephátán

Még alig ért véget a karácsony, a szeretett ünnepe ismét van minek örülnünk, van okunk újra az ünneplésre. December 27-én, pénteken egy újabb jelentős állomásához érkezett a honi golf. A Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság és a Magyar Golf Szövetség ünnepélyes keretek között írta alá a golf sportágfejlesztési támogatásáról szóló szerződést. A 15 millió forintos megállapodás mérföldkő, amely jelentősen hozzájárul a fiatal golftehetségek eredményes olimpiai felkészüléséhez, az utánpótlás-neveléshez és megalapozza a szövetség hosszú távú fejlesztési koncepcióját.

Még alig ért véget a karácsony a szeretett ünnepe, ismét van minek örülnünk, van okunk újra az ünneplésre. December 27-én, pénteken egy újabb jelentős állomásához érkezett a honi golf. A Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság és a Magyar Golf Szövetség ünnepélyes keretek között írta alá a golf sportágfejlesztési támogatásáról szóló szerződést. A 15 millió forintos megállapodás mérföldkő, amely jelentősen hozzájárul a fiatal golftehetségek eredményes olimpiai felkészüléséhez, az utánpótlás-neveléshez és megalapozza a szövetség hosszú távú fejlesztési koncepcióját.

Az eseményen nagy médiaérdeklődés volt tapasztalható, ahol mindenki megjelent, aki a magyar golfban érdekelt. Természetesen mi is (Hungarian Golf Magazin) képviseltettük magunkat ezen a rendkívüli eseményen, hogy együtt osztozzunk az örömben golf szerető barátainkkal.  Részt vett és ünnepi beszédet mondott: Simicskó István a sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Sugár András, a Magyar Golf Szövetség elnöke, Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese illetve Rózsa Csilla 2013-ban az Év Junior Golfozója, a riói olimpia reménysége.

A támogatást Simicskó István az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért és ifjúságért felelős államtitkára jelentette be az Academy Golf Clubban tartott sajtótájékoztatón. A politikus hozzátette: mivel a golf 112 éves szünet után 2016-ban újra szerepel a nyári olimpia műsorán, kiemelt jelentőségű az eredményes ötkarikás felkészülés valamint a sportág utánpótlásbázisának szélesítése.

Sugár András, a Magyar Golf Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy amióta eldőlt, hogy a golf ott lesz a riói játékok műsorán, azóta a Sportállamtitkárság, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a sportszerető közönség is másként tekint a sportágra. A bejelentett támogatás azért is fontos előrelépés a magyar golf életében, mert ennek segítségével tudják megalapozni a szövetség 2020-ig terjedő időszakra kidolgozott sportágfejlesztési stratégiáját. Az elnök büszkén számolt be arról, hogy a 16 éves Rózsa Csilla idei eredményeinek köszönhetően bekerült korosztálya kontinensválogatottjába, ami nemcsak Magyarországon, de a közép-európai régióban is ritkaságnak számít. A tehetséges magyar versenyző a 123. helyre lépett előre a felnőtt ranglistán, a juniorok között pedig 2012 szeptembere óta vezeti World Junior Golf Series-t.

Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese kiemelte, hogy a Magyar Golf Szövetség olyan szakmai programot dolgozott ki, amely érdemes a támogatásra. Beszélt arról is, hogy amennyiben a lányok külön kvalifikálhatnák magukat, akkor Rózsa Csilla jelenlegi előkelő világranglista helyezése alapján már ott lehetne a 2014-es nanjingi ifjúsági olimpián. Mivel azonban a fiú és a lány versenyzők eredményeinek átlaga alapján döntenek a részvételről, ezért a fiúkat is arra biztatta, hogy minél jobb szereplésükkel járuljanak hozzá a magyar golfozók nanjingi részvételéhez.

                                                                                                   

Rózsa Csilla megköszönte a szövetség eddigi támogatását, majd ismertette jövőbeni terveit. Eszerint az idei évhez hasonlóan 2014 első felében is igyekszik majd amatőrként eljutni minél több profi nemzetközi versenyre, majd 2015-től már profi játékosként folytatná pályafutását. A sajtótájékoztatót követően a junior golfozók: Czernecki Laura, Tóth Maya, Rózsa Dávid, Rózsa Dániel, Horváth Marcell Rózsa Csillával tartott edzésbemutatót a sajtó képviselői előtt az Academy Golf Club pályáján.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés