A valóra vált álom: Miss Ambassador

Karácsony a megpihenés napja, a befelé fordulásé, a család és a gyermek ünnepe, amikor mindenki kizárólag a szeretteivel szeretne együtt lenni, csak velük foglalkozni. Ezért is tartozunk hatalmas köszönettel Tóth Maya Napsugárnak és családjának, hogy szakítottak ránk pár percet a karácsonyi készülődésben és válaszoltak kérdéseinkre.

Karácsony a megpihenés napja, a befelé fordulásé, a család és a gyermek ünnepe, amikor mindenki kizárólag a szeretteivel szeretne együtt lenni, csak velük foglalkozni. Ezért is tartozunk hatalmas köszönettel Tóth Maya Napsugárnak és családjának, hogy szakítottak ránk pár percet a karácsonyi készülődésben és válaszoltak kérdéseinkre.

 A Hungarian Golf szerkesztőségének ideológiájához hozzátartozik miszerint a golf, egy társasági sport, amit űzhetnek kicsik és nagyok, junior vagy akár super senior korban lévők mi mindenhol ott vagyunk és mindenről beszámolunk kedves olvasóinknak. Nem feledkezünk meg senkiről, még a legkisebbekről sem, akik korukat meghazudtolva mutatnak fel jobbnál-jobb teljesítményeket vagy gyűjtenek be nívósabbnál-nívósabb elismeréseket. Mai karácsonyi cikkünkben Tóth Maya Napsugár előtt szeretnénk tisztelegni, aki teljesítményével, elszántságával, golf iránti elkötelezettségével vívta ki azt a nem mindennapi elismerést, hogy egy éven keresztül alig 12 évesen az UNIQA sportnagykövete lehet.

Maya eddig is a magyar golftársadalom ismert nevei közé tartozott, de idén a lelkes és ambiciózus fiatal „golfhercegnő” tett azért, hogy végleg beleírja magát a magyar golf történelemkönyvébe. December 6-án az Uniqa-Vitalclub országos pályázatán, a golfban elért teljesítménye és kitűnő tanulmányi eredményei alapján az UNIQA sportnagykövetévé választották. A Hungarian Golf szerkesztősége örömmel mutatja be Tóth Maya Napsugarat, aki az ünnepi készülődés közepette is készséggel állt szerkesztőségünk rendelkezésére, hogy élményeiről és szenvedélyéről a golfról beszélgessen velünk. Köszönjük!

Maya 2007-ben találkozott először a golffal, mindössze 6 évesen, amikor Reményi Tibor vitte el magával Diósdra, a Budai Golf Clubba, ahol elkezdett ütögetni, majd edzésekre járni, és ezen a nagyon kedves helyen szeretett bele ebbe a sportba. A találkozásból nem csak ismerkedés, de szerelem is lett első látásra, ami mára a szenvedélyévé vált.  8 évesen már a Highland Golf Club tagjának mondhatta magát, majd ugyanitt alig 9 évesen már hihetetlen elszántsággal egyedül rótta a köröket kint a pályán. Idén az Old Lake Golf Club színeiben versenyzett, de tagként edzett az Academy, a Pannonia, és Highland clubokban is. A következőkben Mayával készült ünnepi interjúnkat olvashatjátok!

Kérlek, mesélj egy kicsit magadról, hogy jobban megismerhessünk téged.

Tóth Maya Napsugárnak hívnak, 12 éves vagyok, szüleimmel, és 2 testvéremmel élek Budapesten. Az Áldás Utcai Általános Iskola 6.c. emelt szintű matematika tagozatos osztályának kitűnő tanulója vagyok, nappali oktatásban. 7 éves korom óta golfozok, megszámlálhatatlan versenyen vettem részt, idén a Serdülő Golf válogatott, és az Olimpiai Reménységek Csapatának tagja lettem! A tanítási és felkészülési időn kívül minden percemet edzéssel és versenyzéssel töltöm, az egész nyaramat és minden szabadidőmet is ennek szentelem. Számomra a golf, a tanulás és családom jelenti a teljes életet.

Mit jelent számodra a golf?

Egy életstílust, egy ösvényt, amit mindenkinek magának kell bejárnia! A megmérettetések során nem csak egymással versenyzünk, hanem saját magunkkal is. A golfban, mindig új helyzetek adódnak, új megoldásra váró feladatok, amit a lehető legjobb döntésekkel kell megoldani. Megtanít minket küzdeni, harcolni egy álomért, amit csak mi ismerünk. A golfban a legnagyobb mérce, önmagunk fejlődése, saját magunkkal való állandó harc az előrelépés érdekében.

Milyen céljaid vannak, mit szerelnél elérni?

Célom, hogy egyre jobb és jobb legyek, a következő években minél alacsonyabbra vigyem a hendikepemet, és elérjem az álomhatárnak számító 0 hendikepet. Idén a Serdülő Golf Válogatott, és az Olimpiai Reménységek Csapatának tagja lettem, így lehetőségem nyílik a továbbiakban nagyobb nemzetközi megmérettetéseken részt venni, ahol nagy örömömre képviselhetem „kis” hazánkat, Magyarországot. Álmom, hogy idővel profi golfjátékos legyek! Felkészülésemben, edzőim - Szigeti Csaba, és Makszin Áron - segítenek, akiknek rengeteg köszönettel tartozom, hogy idáig eljutottam!

Mit jelent számodra az UNIQA sportnagykövetének lenni?

Szeretném megmutatni társaimnak, sportoló és még nem sportoló fiataloknak, hogy kitartással és szorgalommal bármit el lehet érni. A sportban nincs lehetetlen! A golf egy olyan játék, amit ha szorgalommal, szenvedéllyel és hihetetlen alázattal végzünk elérhetünk valamit, ki előbb, ki később. Nekem ez kevesebb, mint 5 éven belül sikerült. Továbbá szeretném népszerűsíteni a golfot, hogy sokan kedvet kapjanak ahhoz, hogy a jó levegőn, mozgással töltsék az idejüket, ahelyett, hogy a számítógép vagy a tévé előtt ülnének.

Hogyan tudod összeegyeztetni a golfot a tanulással?

Igyekszek kihasználni minden lehetőséget, hogy golfozhassak. A golf az évek során szenvedélyemmé vált. Délelőtt iskolába járok, onnan rögtön megyek a pályára az edzésekre. A tréningek általában, késő délutánig olyan 7-ig tartanak, ezért a tanulás általában estére vagy az edzések közötti pihenőre marad, ami sokszor nehézséget okoz, de ezt is bele kell sűríteni a mindennapokba.

Maya, pár nappal ezelőtt tértél haza a portugáliai edzőtáborból. Mesélj egy picit róla, hogyan sikerült?

Idén először a válogatott tagjaival részt vehettem egy külföldi edzőtáborban, Portugáliában. Két nap gyakorlás és a külföldi csapat tagjaival lejátszott match play és best ball játékok fértek bele a feszített programba. Volt szerencsém egy 8-as hcp-es portugál kislány ellen játszani, akivel való küzdelem nagyon izgalmasra és szorosra sikeredett, mivel csak a 18. lyukon dőlt csak el, hogy az ellenfelem nyert. Szerencsére nagyon jól ment játék, gyönyörű napos időben, csodaszép pályán érhettem el ezt a nagyszerű eredményt. Remek csapat jött össze táborban, ahol portugál gyerekekkel is barátságokat köthettünk. Az utolsó nap az edzést követően, még egy rövid városnézésre is futotta az időnkből a reptérre menet, ahol megcsodálhattuk Lisszabon nevezetességeit.

A fiatal golfhercegnő, Tóth Maya Napsugár nem mindennapi teljesítménye mögött egy egész csapat, szülők, edzők együttes munkája húzódik meg. Ennek a munkának a gyümölcse érett be és érik be továbbra is reményeink szerint az elkövetkezendő években. Maya példaként szolgálhat minden golfozni szerető és golfot megtanulni vágyó magyar ember számára. Bizonyította, a sportban nincs lehetetlen, hiszen ha szorgalommal, szenvedéllyel és hihetetlen alázattal végezzük, akkor elérhetjük céljainkat.

Sok sikert kívánunk Mayának ahhoz, hogy népszerűsítheti ezt a kishazánkban-gyerekcipőben járó, de a földön a legtöbben játszó sportot!

Utóirat:

Reméljük, sok vidám golfos élmény hangzik majd el az ünnepi asztalnál és izgalmas golfos meglepetések kerülnek elő a karácsonyfa alól.

Bízunk benne, hogy kellemes golfos emlékekhez, élményekhez egy kicsit mi is hozzá tudtunk járulni ebben az évben.

Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket kíván a Hungarian Golf Magazin csapata, minden kedves golfozó és nem golfozó barátunknak és családjának egyaránt!

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés