Megszoktam a nyomást

  Nem volt kérdés, hogy a világelsőséget az az Inbee Park birtokolja majd, aki az idei szezonban három major versenyt is megnyert. A koreai játékos tavaly is begyűjtött egyet, most pedig meg sem állt a győzelmek terepén.

 Nem volt kérdés, hogy a világelsőséget az az Inbee Park birtokolja majd, aki az idei szezonban három major versenyt is megnyert. A koreai játékos tavaly is begyűjtött egyet, most pedig meg sem állt a győzelmek terepén.


 

 


Izgultál a beszéded előtt?

Nos, örülök, hogy ott állhattam a színpadon, de azért kicsit izgultam előtte természetesen. Ez egy rendkívül speciális és különleges élmény volt számomra.

 

 

A jövő évi nyitány szempontjából mit jelent számodra, hogy világelsőként ragadhatsz majd ütőt?

Bízom benne, hogy a formámat sikerül majd átmentenem a következő szezonra is. Semmi változást nem tapasztalok, és szerintem még néhány hónapig maradok a toplista elején. Egyszerűen csak élvezni akarom a vezető pozíciómat, amíg tart. Nem számít, hogy meddig birtoklom majd ezt a címet, ki akarom élvezni minden percét.

 

 

Kik lesznek szerinted a legnagyobb vetélytársaid a 2014-es szezonban?

Ha megnézem a mostani szezont, akkor azt kell mondjam, hogy jövőre sokkal több névvel kell majd számolnunk, akik potenciális ellenfeleink lehetnek majd a versenyeken. De, ezzel együtt úgy vélem, hogy Suzann (Pettersen) és Stacy (Lewis) mindig ott lesznek a fő vetélytársak között.

 

 

A következő szezonban három major tornán is címvédőként indulsz majd. Okoz ez valamiféle változást a jövő évi elvárásokat illetően?

Először is, nem gondoltam volna, hogy ebben a szezonban ilyen jól fogok majd szerepelni, egy remek tavalyi év után. Idén azonban még magasabbra tettem a lécet. Ez már egy teljesen másik szint, ahonnan tovább kell majd fejlődnöm, és valószínűleg kicsit nagyobb is lesz a nyomás rajtam 2014-ben. Idén is éreztem a nyomást, szóval ebből a szempontból sok változás nem lesz. Véleményem szerint, az idő múlásával egyre inkább hozzászokom ezekhez a helyzetekhez, és egyre inkább éretten tudom ezeket kezelni.

 

 

Van kedvenc momentumod, vagy kedvenc ütésed ebből a szezonból?

Kedvenc ütés? Nagyon sok van belőle ebből az évből, és nem kevés jól eltalált puttra is tisztán emlékszem. Nem tudok egyet kiemelni, de a major versenyeken mutatott teljesítményem sok momentumára emlékszem, és ezeket mindig szívesen idézem fel.

 

 

Amikor otthon vagy, jut időd a lazulásra? Tudom, az otthon töltött hetek olykor sokkal mozgalmasabbak tudnak lenni, mint a Touron.

Mivel itt is vagyok, meg ott is, kevés szabadidőm van az évben, de most biztosan beiktatok majd némi pihenést, mert szükségem van rá. Igazság szerint, jobban várom, hogy elutazzak Ausztráliába, mivel nekem az jelenti majd a kikapcsolódást. Otthon, ahol rengeteg embert ismerek, mindenkivel találkoznom „kell”, így alig jut időm magamra. A család és a barátok mindig betöltik a naptáramat.

 

 

Mi zajlik majd Ausztráliában?

Ott lesz a téli felkészülésem, mivel Koreában a tél nagyon hideg.

 

 

Ez tavaly is így volt?

Nem, tavaly Los Angelesben készültem a szezonra, de most valami melegebb helyre szerettem volna utazni, és némi változást is akartam.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés