Kamerára gyűjt

  Nem csak a férfiak mezőnyében, de a hölgyeknél is egyre gyakoribbá válnak a korukat meghazudtoló fiatalok teljesítményei. Lydia Ko 15 évesen nyert Kanadában, azóta pedig kihagyhatatlan résztvevője a profi tornáknak.

 Nem csak a férfiak mezőnyében, de a hölgyeknél is egyre gyakoribbá válnak a korukat meghazudtoló fiatalok teljesítményei. Lydia Ko 15 évesen nyert Kanadában, azóta pedig kihagyhatatlan résztvevője a profi tornáknak.

Lydia Ko ugyan nem rendelkezik bevétellel, amatőrről lévén szó, ám ez hamarosan megváltozik. A most 16 éves játékos ugyanis eldöntötte, hogy profivá avanzsál, és a jövő évet már teljes egészében az LPGA Touron tölti majd. Bemelegítésként itt lesz neki egy torna, amelynek a Tiburon Golf Club ad majd otthont, ahol kicsit már más színben tűnhet majd fel.

Sok dolgon ugyan nem fog változtatni a tény, hogy a gimnazista profiként ragad majd ütőt jövőre, bár egy szempontból nagyon is lényeges ez az információ. Bevétellel fog rendelkezni, ha minden jól megy, és bizony az adózással is meg kell barátkoznia a fiatal tehetségnek. Annak érdekében, hogy jól járjon – és kicsit kicselezze az államot -, Phil Mickelson tanácsát kérte, hogy mely vidékre költözzön majd, ahol a sportolónak a leginkább megéri majd gyűjtögetni a helyezésekért járó pénzét.

Valami déli állam lesz, az biztos. A lényeg, hogy ezen a héten már profi golfozóként ragad majd ütőt az amúgy új-zélandi hölgy, akinek nem mellesleg egy éve még hátravan a gimnáziumból. Nehéz összeegyeztetni a kettőt, de Ko szerint megoldható, és azt sem tartja kizártnak, hogy egyetemi tanulmányokat folytasson majd a golf mellett, ahogyan azt például Michelle Wie is tette, aki a Stanfordot szemelte ki magának.

Érdemes megjegyeznünk, hogy Ko már egy jó ideje a női golf élvonalába tartozik, hiszen 5. a világranglistán. Tavaly, vagyis 15 évesen megnyerte a Canadian Women’s Opent, amely címét sikerült idén megvédenie, begyűjtött egy második helyet egy major tornán, és további két elsőséget szerzett Ausztráliából és Új-Zélandról.

Ko elmondta az újságíróknak, hogy a pályán kívül igyekszik antigolf dolgokkal foglalkozni, és maximálisan kizárni kedvenc sportját a mindennapjaiból. Ez egyáltalán nem egyszerű dolog, de véleménye szerint meg lehet találni az egészséges egyensúlyt. Azt is hozzátette a fiatal, hogy amint lesz bevétele a tornákon elért helyezésekből kifolyólag, első dolga az lesz, hogy vesz magának egy normális kamerát, hogy mindent meg tudjon majd örökíteni

Nincs is annál jobb, mint egy jövőbeni időpontot kiszemelve felkészülni a nosztalgia kellemes és tanulságos pillanataira. Az biztos, hogy Ko rengeteg élményt fog szerezni az elkövetkezendő években, és tényleg milyen jó lesz ezeket a momentumokat újból átélni a gyerekekkel és az unokákkal a kanapén.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
4
6
7
10
11
12
13
14
18
19
20
24
25
26
27
28
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés