Jön az erősítés a válogatottba!

 Hobbigolfozók ide vagy oda, vannak, akiknek játékát a szokásosnál is jobban befolyásolják a rajta kívül álló tényezők, mint például a munka. Gratzl Ferenccel speciel azért nehéz évértékelő interjút készíteni, mert hivatása gyakran meggátolja a játékban, így hiába megy neki a golf, sosem tud teljes szezont futni.

Hobbigolfozók ide vagy oda, vannak, akiknek játékát a szokásosnál is jobban befolyásolják az olyan rajtuk kívül álló tényezők, mint például a munka. Gratzl Ferenccel speciel azért nehéz évértékelő interjút készíteni, mert hivatása gyakran meggátolja a játékban, így hiába megy neki a golf, sosem tud teljes szezont futni.

Ez idén sem volt másképpen! Gratzl év elején egyáltalán nem tudott golfozni, majd utána se sokat, és végül csak ősszel volt annyit pályát, amennyit szeretett volna. A játékos ezen egyharmad szezon alatt is képes volt javítani hendikepjén, és ezzel elégedett is. Persze annak még jobban örült volna, ha többet tudott volna játszani!

Szerencsére idén ősszel is jött a jól megszokott év végi hajtás, így Gratzl nem egy verseny közül választhatott, amikor játékra került a sor. Tetszését végül a legjobban a máriavölgyi I love sushi & SEIKO verseny és a Szent Lőrinc Kisorosziban rendezett ranglista versenye nyerte el. Elmondása szerint ezeken a versenyeken érezte magát a legjobban, amihez nyilvánvalóan az is hozzájárult, hogy itt érte el idei legjobb eredményeit is. Sőt az említett máriavölgyi versenyen élete legjobb score-ját is sikerült megütnie egy +8-as kör képében. Többek közt ennek köszönhetően is sikerült hendikepjét 11,2-ről 10,2-re javítania. Örült volna, ha sikerül elérnie a szingli hcp-t, de amennyit játszott, ahhoz képest az egy egészes javításnak is szép teljesítménynek számít.

Gratzl Ferenc idei évével kapcsolatban még nagyon fontos megemlíteni, hogy a 2013-mas esztendővel immáron elérte a szenior kort. Ez számára új kihívásokkal kecsegtet, válogatottunk számára pedig erősítést jelenthet. Már csak akkor, hogy ha játékosunknak lesz ideje golfozni.

Tudni kell, Gratzl Ferenc minden tavasszal úgy készül, hogy sokat fog golfozni, aztán jön a munka és repülni kell. Az idei ősz azonban bíztató volt számára, hiszen most is csak pár hónapra szállt be a golfba, mégis élete legjobb score-ját játszotta az egyik versenyen.

Mint tudjuk, jövőre a szenior válogatott háza táján komolyabb kiválasztási rendszert vezetnek be, hogy mindig a legjobb csapatunkkal álljunk ki! Adta magát a kérdés, vajon interjúalanyunknak célja-e a csapatba kerülés.

A játékos a következőképp fogalmazott: „a szándék megvan”. Nem vitás, egészen biztosan megpróbálja majd a válogatottba történő kvalifikációt, de mint aktív dolgozó, nem tudni, hogy mennyi ideje lesz elindulni az ilyen szempontból fontos versenyeken. A most már szenior korban lévő játékos bízik benne, hogy teljesíteni tudja majd a követelményeket, de amint azt a bevezetőben is írtuk, a játékos golfpályafutását rajta kívül álló dolgok is befolyásolják. Ha munka van, munka van, ha nincs munka, golf van. Így él Gratzl Ferenc. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés