Unalmas versenyek és apa-fia pillanat

Hatvári Árpád ebben az évben ötödik helyen végzett az év végi amatőr férfi ranglistán. A játékos szép eredményeket tudhat magáénak ebből az évből, azonban összességében nem sikerült javítania se hendikepjén, és saját bevallása szerint játékán sem.

Hatvári Árpád ebben az évben ötödik helyen végzett az év végi amatőr férfi ranglistán. A játékos szép eredményeket tudhat magáénak ebből az évből, azonban összességében nem sikerült javítania se hendikepjén, és saját bevallása szerint játékán sem.

 

Hatvárinak – mint több hozzá hasonló amatőr játékosnak – azonban nem is ez számít. Nem számított se javulásra, se rontásra, csak a játékkal foglalkozott. Kedvenc versenyei azért neki is voltak, de ezek is inkább társasági, néha családi élményhez voltak köthetőek.

Nagyon élvezte például a játékot a Match Play Bajnokságon, ahol sikerült bekerülnie az első nyolcba, így a legjobbak ellen játszhatott két napon keresztül. Fantasztikus élményként emlékszik vissza első meccsére, ahol Morozov Misa volt az ellenfele, miközben velük egy flight-ban Zilahy Csaba és Rózsa Csilla küzdött egymással a továbbjutásért.

„Épphogy bekerültem a legjobb 8-ba, de örülök, hogy ez sikerült, mert tényleg a legjobbak ellen játszhattam. Tudtam, hogy nincs esélyem szinte egyik meccsemen sem, de ehhez képest elégedett voltam a helytállásommal. Ami miatt persze izgultam, hogy nehogy a flight másik párosát megzavarjam. Tudtam, hogy itt mindenki nagy harcot vív, számomra pedig ajándék volt, hogy ott lehettem” – mondta szerényen Hatvári, aki legnagyobb leckéjét is ezen a versenyen kapta.

„A játékomban nem sokat fejlődtem, de nem is vártam ezt magamtól. Mentálisan viszont sokat erősödtem az idén. A Match Play Bajnokság után sokkal jobban megértettem a golfot. Rájöttem, hogy minden játék alkalmával úgy kell játszanom, mintha match play-t játszanék. A szakaszokat külön kell kezelni, minden szakasz külön esély az eredményre. A végén persze eldől, ki s győztes, de addig csak az adott szakaszokra szabad figyelni” – mondta.

Mint a legtöbb 35 éven feletti amatőr játékos, Hatvári Árpád is kiemelt versenyként említette a Bükön rendezett Mid-Am Bajnokságot, ahol megint csak nem az eredmények számítottak számára, hanem, hogy olyan jól összejött a társaság. Ezzel együtt is azonban a legnagyobb élmény számára ebben az évben a tatai, Apa-Fia verseny volt, amit 9 éves fiával, Jusztinnal meg is tudtak nyerni.

Jusztin nem nagy golfjátékos, igaz, szokott néha ütögetni apukájával, de igazából jégkorongozni szeret, amit nem is csinál rosszul. Jelenleg a Budai Bocsok csapatában játszik. Igaz, hogy a hokiütő legalább annyi dologban különbözik a golfütőtől, mint amennyiben hasonlít rá, a kis Jusztin ügyesen játszott, és a közös játék édesapját is inspirálta, amitől kiválóan eredményt tudtak elérni ketten. „Ez egy nagy apa-fia pillanat volt, ami az egész évből kiemelkedik számomra” – mondta erről Hatvári.

A játékos összességében elégedett is az évével, csak azt sajnálta, hogy a nagy szövetségi versenyek nem sikerültek olyan jól, mint korábban. Tegyük hozzá, nem ő az első, aki ezt kiemelte!

„A Match Play Bajnokságon nagyon jó volt a hangulat, de ez talán csak azért volt, mert az embereknek a következő körük miatt együtt kellett maradniuk. A többi nagy verseny viszont unalmas volt. A Magyar Bajnokságnak ráadásul volt egy olyan hangulata, mintha év végén csak úgy sietve le akarták volna tudni, mint kötelező versenyt. Tata egy kiváló pálya, nem ők tehettek erről, valamiért egész évben erezni lehetett, hogy a klubversenyek sokkal jobb hangulattal zajlottak, mint a szövetségi versenyek. Lehet, hogy egy komolyabb szponzor hiányzik, aki programokat találna ki, aki motiválni akarná a játékosokat, de igazából nem tudom. Csak azt tudom, hogy korábban jobban éreztem magamat ezeken a versenyeken” – mondta Hatvári.

A golfozó másik szívfájdalma, hogy egy-két korábbi golfos ismerősét kevesebbet látta idén a pályákon, mint korábban. Hogy kikre gondolt, azt nem árulta el, ellenben a lelkünkre kötötte, hogy ez mindenképpen szerepeljen a cikkben. A cél nyilván, hogy a titkos üzenet eljusson az illetőkhöz. Nos akárkikről is legyen szó, ideje visszatérni, fiúk! A 2013-mas év ötödik legjobb golfozója veletek akar golfozni!

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
4
6
7
10
11
12
13
14
18
19
20
24
25
26
27
28
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés