Még semmi nem dőlt el

  A szombati játéknapon sem dőlt még el a kupa sorsa keleten, ráadásul a mezőny olyannyira sűrű, hogy többen is nagy eséllyel pályázhatnak a végső győzelemre. Henrik Stenson mindazonáltal még mindig történelmet írhat.

 A szombati játéknapon sem dőlt még el a kupa sorsa keleten, ráadásul a mezőny olyannyira sűrű, hogy többen is nagy eséllyel pályázhatnak a végső győzelemre. Henrik Stenson mindazonáltal még mindig történelmet írhat.

Henrik Stenson a tabella éléről kezdheti meg a vasárnapi játéknapot a DP World Tour Championship elnevezésű tornán, amelynek helyszíne a nem mindennapi látvánnyal rendelkező Dubai. A svéd előnye csak egyetlen ütés, de ez is akár elég lehet a végső győzelemhez.

A játékos még mindig egy történelmi tett küszöbén toporog, hiszen ő lehet az első olyan golfozó, aki magáénak tudhatja a FedExCup elsőséget, valamint a Race to Dubai elsőséget is – utóbbi a European Tour kereseti listáját takarja -. Ehhez azonban vasárnap jól kell teljesítenie, és talán még egy pici extrát is elő kell kotornia a mélyről.

A neve mellett ugyan -17 szerepel, de az őt követő Victor Dubuisson – az idei Turkish Airlines Open bajnoka – nagyon tapad a svédre, és szándékai egyértelműek. Természetesen nyerni akar, akárcsak az élmezőny első felében szereplő golfozók. Ian Poulter és Alejandro Canizares -13-nál tart, Justin Rose – akinek szintén esélye van a kereseti lista élén végezni – pedig -11-nél.

Az ég világon semmi sem dőlt még el, és bátran kijelenthetjük, hogy a legutolsó játéknap fog majd dönteni a felkínált pozíciókról. Nézői szempontból nem is alakulhatott volna jobban ez a verseny, hiszen minden bizonnyal egy rendkívül kiélezett és izgalmas zárónapra számíthatunk, ahol több aspiráns is ringbe szállhat majd.

„Semmi értelme, hogy előre szaladjunk, mivel még egy játéknap hátravan, és ezen is a legjobbamat kell majd nyújtanom, ez nem kérdés. Victor jelenleg elképesztő golfot produkál. Azt hallottam, hogy engem tartanak a világ egyik legjobbjának jelenleg, de ő a semmiből bukkant elő, és a múlt héten megszerzett címe bizonyítja, hogy bizony vele is számolni kell. Szóval, kimegyek majd a pályára, és megpróbálok még egy szép kört futni.” – nyilatkozta szombaton Stenson.

És mit gondol a kialakult helyzetről a franciák kiválósága? „Most elég jól játszom, mivel rengeteget gyakorlok, de érzem, hogy az energiaszintem kezd lejjebb csúszni. Ma az utolsó szakaszok már nehezen mentek. De holnap is a legjobbamat akarom majd nyújtani, és bízom benne, hogy ki tudom majd magam aludni, és frissen vághatok majd neki a zárónapnak.”

Dubuisson egyébként kivárt, türelmesen, hiszen 72 tornán kellett megmérkőznie, mígnem a győzelem elérte őt is. Azóta viszont szárnyal. Mindez elmondható svéd kollégájáról is, aki ugyancsak ebben az esztendőben gyújtotta be a rakétákat. Rose is esélyes lehet, ahogyan Pulter is, aki rendkívül pozitívan áll hozzá a dolgokhoz, hiszen azt nyilatkozta, hogy egy jó körrel bárkit be lehet fogni, és rajta bizony nem fog múlni. Hamarosan kiderül minden.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
4
6
7
10
11
12
13
14
18
19
20
24
25
26
27
28
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés