Nem szabad kapzsinak lenni

  Henrik Stenson tisztában van azzal, hogy milyen lehetőség kapujában áll. A svéd játékos vasárnap bizony történelmet írhat, mégpedig nem is akármilyet. A játékos mindkét kereseti lista első helyét megszerezheti.

 Henrik Stenson tisztában van azzal, hogy milyen lehetőség kapujában áll. A svéd játékos vasárnap bizony történelmet írhat, mégpedig nem is akármilyet. A játékos mindkét kereseti lista első helyét megszerezheti.

Játékosok ide vagy oda, az idei esztendő első fele Tiger Woods bűvöletében telt, ám a nyár végétől a figyelem mindinkább egy Henrik Stenson nevű fiatalember felé terelődött. A golfozó ugyanis megnyerte a FedExCup sorozatot, és eredményeinek köszönhetően nagy esélye van arra, hogy mind az európai, mind pedig az amerikai kereseti lista élén végezzen.

A European Tour meghatározó ütőforgatói ezen a héten Dubai szépségeit csodálhatják, és nem mellesleg játszhatnak egy jót a Jumeirah Golf Estates pályáján, ahol a hét elején már sor került egy nem mindennapi próbálkozásra is. Több száz méter magasból lendítettek néhányan a hole in one reményében. Na igen, keleten a szint egy kicsit más.

A lényeg, hogy Stensonnak egy hatalmas lehetőség kuporodik jelenleg a kezei között, és ahhoz, hogy elérje az abszolút célt, nem kell mást tennie, mint nyugodtnak maradni és folytatni a megkezdett munkát.

„Megvan a játéktervem, ami cementbe van öntve ezen a pályán, és azt kell mondjam, hogy az első két játéknapon nagyon is jól működött az előzetes tervem.” – mondta pénteken Stenson, aki 8 birdiet ütött. „Lehetett volna kicsit jobb is az eredmény, de semmi értelme, hogy kapzsi legyek a pályán. Elégedett vagyok az első két napon nyújtott teljesítményemmel.” – tette hozzá a játékos.

A golfozó aztán így folytatta: „Természetesen figyelek arra is, hogy a többiek mit művelnek a pályán, de nem vizsgálom megszállottan a kollégák teljesítményét. Láttam, hogy Justin és Ian is -7-es eredménynél tart, szóval olyan keményen a nyomomban vannak, hogy mindenképpen figyelnem kell erre.”

És mi a sikeres hétvége titka? „A játékostársak biztosan nem fognak meghátrálni vagy lejjebb tenni a lécet, ezért két lábbal kell a földön járnom, és még két remek körre van szükségem. Kiváló pozícióban vagyok jelenleg, és bízom benne, hogy vasárnap délután ott leszek a győzelem kapujában.” Így legyen!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés