Jöhet a svéd csavar?

  A golfozók egy meghatározó része jelenleg Dubai-ban tartózkodik, hogy néhány dolognak végre pontot tegyen a végére. A neves játékosok természetesen mind ütőt ragadtak, ahogyan Henrik Stenson is, aki az év meglepetésembere.

 A golfozók egy meghatározó része jelenleg Dubai-ban tartózkodik, hogy néhány dolognak végre pontot tegyen a végére. A neves játékosok természetesen mind ütőt ragadtak, ahogyan Henrik Stenson is, aki az év meglepetésembere.

Persze, persze, ódákat zengtük Tiger Woods idei sikereiről, az elismerésekről, a tornagyőzelmek számáról meg hasonlók, de azért, ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor egyértelműen kijelenthetjük, hogy az idei esztendő abszolút meglepetésembere nem más, mint Henrik Stenson.

A svéd golfozó ugyanis derült égből villámcsapásként nyerte meg a FedExCup-ot – vagyis a rájátszást -, és harcba szállhatott a kereseti listák meghódításáért. Hogy ne legyen ennyire egysíkú a történet, Stenson azonnal célba vette mind az amerikai, mind pedig az európai ranglistát ebben a tekintetben.

Amennyiben ezen a vasárnapon minden a tervek szerint alakul, akkor a svéd lehet az első olyan, aki ugyanabban az évben kaparintja meg mindkét kereseti lista első helyét. A tét tehát nem kicsi, és ezzel Stenson is tisztában van, akinek nagyon is fekszik Dubai egyébként. Félidőnél vezeti a tornát, és azt kell mondjuk, hogy kifejezetten magabiztosan lendít a keleti régióban.

Stenson az első napon 68-at, pénteken pedig 64-et ütött, így a neve mellé -12 került. Ugyan, a második játéknapon nem nyújtott hibátlan teljesítményt, ám játéka kifejezetten meggyőző volt. Egyetlen ütéssel van csak lemaradva Alejandro Cañizares, aki csütörtökön 66-ot, pénteken pedig 77-et játszott. Ő tehát -11-nél jár, Marcus Fraser és Victor Dubuisson – a friss bajnok – pedig -8-nál.

Az élmezőnyben van még Ian Poulter és Justin Rose is, akik -7-es eredménnyel a zsebükben vághatnak neki a hétvégének, és akiknek még esélyük van a kereseti lista alakítására is. Persze, a végső eredmény kialakulásáig még sok golf van hátra. Francesco Molinari, Rory McIlroy és Miguel Angel Jiménez -6-nál tart, Luke Donald és Martin Kaymer pedig -5-nél.

Az tehát biztosra vehető, hogy egy nagyon izgalmas hétvégének nézünk elébe, ahol több aspiráns is versenybe szállhat a különféle címekért. A golfszerető nézőnek pedig az a legideálisabb, ha több játékost láthat erőn felül teljesíteni.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
4
6
7
10
11
12
13
14
18
19
20
24
25
26
27
28
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés