Playoff? Soha!

 Nem kevés idő telt el, mire ismét tajvani golfozót ünnepelhetett körbe a japán közönség a Mizuno Classic elnevezésű tornán. A tabellán egyébként a hazai versenyzők előkelő helyeket csíptek el, ám az első hely ezúttal nem volt köztük.

Nem kevés idő telt el, mire ismét tajvani golfozót ünnepelhetett körbe a japán közönség a Mizuno Classic elnevezésű tornán. A tabellán egyébként a hazai versenyzők előkelő helyeket csíptek el, ám az első hely ezúttal nem volt köztük.

Múlt héten rendezték meg a hölgyek sorozatában a Mizuno Classic elnevezésű tornát, amelynek címvédője, Stacy Lewis természetesen ott volt az indulók között. Ő volt egyébként a legmagasabban jegyzett golfozó a mezőnyben – jelenleg a világranglista 3. helyén áll -, ám ez is kevés volt ahhoz, hogy a kupát vasárnap ő emelhesse a magasba.

Az amerikai vasárnap 70-et játszott, így -7-es végeredményével csak a 8. helyet tudta elcsípni. „Nagyon nehéz volt kint a pályán.” – kezdte interjúját a játékos, utalva a kicsit szeles, nedves körülményekre. „Lett volna lehetőség még néhány birdiet elérni a kör elején, de valahogy nem jöttek össze. De ebben a szélben a -2-es eredményemet jónak értékelem. Elképesztő, hogy az ellenfeleim milyen játékot produkáltak. Gratulálok nekik.” – tette hozzá az amerikai.

Az első helyet az a Teresa Lu szerezte meg, aki 2010-ben feladta az LPGA Touron való részt vételt, és kizárólag a japán sorozat versenyein ragadt ütőt. Most, lehet, hogy picit újragondolja majd a dolgokat. Vasárnap megkérdezték a 25 éves hölgytől, hogy jövőre nincs-e kedve visszatérni az amerikai sorozathoz, amire ő azt válaszolta, hogy lehetséges, bár elég nagy falat lesz számára.

A végjáték egyébként kifejezetten izgalmas volt, mivel Lu nem egyedül szállt harcba a végső győzelemért. Két szakasszal a vége előtt ugyanis egálra állt az állás a tajvani, valamint Chella Choi között, ám Lu a legutolsó két szakaszon birdiet ért el, így megmenekült a playofftól, amiről egyébként nincsenek túl jó élményei.

Lu neve mellé tehát -14 került, dél-koreai kollégája neve mellett -12 szerepelt. Érdekesség, hogy a következő 5 helyezést mind japán játékosnak sikerült megkaparintania. Az amerikai Brittany Lincicome 77-es végeredményével csak a 29. lett.

A tajvani hölgynek egyébként ez volt az első profi elsősége, és vasárnap összesen 180 ezer dollárnyi zsebpénzt kapott az impozáns serleg mellé.

„Nagyon régóta várok már erre a napra. Ez az első győzelmem. Már 8 éve vagyok a touron. Jelenleg elmondhatatlanul boldog vagyok. Kicsit ideges, de boldog.” – kezdte a friss bajnok, akinek a 18-as szakaszon egy több méteres birdie puttra volt szüksége a győzelem bebiztosításához.

„Tudtam, hogy lejjebb kell tornáznom a score-omat, és minél több birdiet kell majd elérnem. Máskülönben következhetett volna a playoff. Bármi jobb lett volna, mint a playoff, ezért koncentráltam a birdiekre.” – folytatta Lu, akinek a japán sorozatban, ebben a szezonban 13 top 10-es helyezése van.

És miért utáljuk ennyire a hirtelen halált, vagyis a playoffot? „Az év elején 2 playoff is jutott nekem, és mindkét esetből vesztesen kerültem ki. Azt hiszem, sokat tanultam ezekből, ezért is próbáltam meg minél nyugodtabb maradni, és rendes időben eldönteni a meccset.” – vallotta be Lu.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés