A leghosszabb nap

 Egy meglepetésember vitte el a showt vasárnap Törökországban, ahol a nagy nevek mind tiszteletüket tették, ám Victor Dubuisson profi higgadtsággal vetette bele magát a zárónap eseményeibe, aminek meg is lett a gyümölcse.

Egy meglepetésember vitte el a showt vasárnap Törökországban, ahol a nagy nevek mind tiszteletüket tették, ám Victor Dubuisson profi higgadtsággal vetette bele magát a zárónap eseményeibe, aminek meg is lett a gyümölcse.

Victor Dubuisson egész nap érezte a nyomást, ám igyekezett háttérbe szorítani ezt a körülményt, és kizárólag a golfra próbált meg koncentrálni. Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis sikerült megőriznie többütéses előnyét, és maga mögé utasítani a nagy neveket. A játékos végül egy -24-es eredménnyel zárt Törökországban, amivel megszerezte karrierje első European Tour címét.

A második helyre a nagy hajrát produkáló Jamie Donaldson futott be, aki vasárnap 63-at játszott, ám még így is jócskán lemaradt a későbbi bajnoktól. A walesi fiatalember neve mellé végül -22-t véstek fel, ám a különbség jóval nagyobb volt ezen a héten. A francia játékos ugyanis az egész torna folyamán a kezében tartotta az eseményeket, bár tény, hogy az utolsó napon azért a nyomás faktorára is ügyelnie kellett. Néhány rossz mozdulat, és kárba veszett a kitartó munka.

„Nem tudom szavakkal leírni, hogy mit érzek most. Még sem fel sem fogtam, hogy mi történik most. A legutolsó szakasznál elég nagy volt a nyomás. A 17-es szakasznál az a putt rendkívül fontos volt. Elképesztő volt. A 18-as szakasznál beütött birdie pedig egy igazi bónusz volt. Nem csak a legutolsó lyuknál, de az egész nap folyamán elég stresszes voltam a pályán. Azt kell mondjam, hogy ez volt életem egyik legstresszesebb napja a pályán, de nagyon büszke vagyok arra, amit elértem.” – mondta Dubuisson.

A 3. helyet két nagyágyú szerezte meg, nevezetesen Justin Rose és Tiger Woods. Mindketten -20-as eredménnyel zártak a Turkish Airlines Open elnevezésű tornán, ami kifejezetten jó eredmény. Persze, mindkettejük fejében a győzelem esélye lebegett egészen az utolsó napig, de vasárnap ezúttal nem nekik állt a zászló. Az abszolút favoritnak számító Ian Poulter csak az 5. helyet tudta elcsípni, míg a történelmi tettre készülő Henrik Stenson a 7. helyet szerezte meg. A svéd játékos még mindig vezeti mindkét golfsorozat kereseti listáját, és ha minden jól megy, akkor ez az év végéig így is marad. Nagyon drukkolunk, hogy az utolsó hónapokban is csúcsokat döntögessenek a golfozók, és még magasabbra tegyék a lécet.


 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés