A válogatott a cél

  Eddig csak válogatott játékosokkal beszéltünk, amikor idei szezonértékelésről volt szó, de most megtörjük a sort. Ez az év sokszor szólt a válogatott eredményeiről, de nem szabad megfeledkeznünk az utánpótlásról sem, hiszen a mögöttük jövő fiatalok közül többen is aspirálnak a nemzeti csapatba kerülésre.

 Eddig csak válogatott játékosokkal beszéltünk, amikor idei szezonértékelésről volt szó, de most megtörjük a sort. Ez az év sokszor szólt a válogatott eredményeiről, de nem szabad megfeledkeznünk az utánpótlásról sem, hiszen a mögöttük jövő fiatalok közül többen is aspirálnak a nemzeti csapatba kerülésre.

Közéjük tartozik Bacsó Krisztián is, akinek nem titkolt vágya a válogatottba való bekerülés. Sajnos idei éve nem kezdődött jól, és csak őszre tudta igazán összeszedni játékát, amikor már kevés lehetősége volt a bizonyításra, ennek ellenére azonban a ranglistán jó helyezést ért el, és voltak eredményei, amikre büszke lehet.

A Szent Lőrinc versenysorozatán a Porsche M5 Audi Golf Kupán például harmadik helyezést ért el, úgy, hogy az első versenyt elrontotta, így korán hátrányba került, illetve a Magyar Bajnokságon is jól teljesített. Amit sajnált, hogy tényleg elrontotta a szezon első felét.

„A Magyar Bajnokságra állt össze igazán a játékom, ami sajnos már szeptemberben volt. Előtte minden versenyen volt valami, ami lehúzta a score-omat. Arra a versenyre azonban kijött a lépés, ami a továbbiakra önbizalmat is adott” - mondta a játékos, aki a Magyar Bajnokságon végig hendikepje alatt játszva végül a 10. helyet érte el.

Fontosak voltak számára persze a ranglista versenyek is, hiszen ő is érzi, egy játékos tudását nem egy-egy score határozza meg, hanem az összesített teljesítmény, amit a ranglista hűen tükröz. Az év végére Krisztiánnak a hetedik helyet sikerült megszereznie a juniorok között, amit ő jónak értékel, hiszen olyanok végeztek előtte, akiket valóban fantasztikus játékosnak tart, ráadásul csak az ő korosztályát nézve pozíciója még előkelőbb.

Krisztián a tél folyamán a mentális felkészültségén akar javítani, amit sportpszichológus segítségével fog megtenni. Edzőjével, Hahn Árpáddal egyeztetve, úgy látta, hogy idén főleg fejben követett el hibákat, bár az őszi szezonra már ilyen téren is kifejlesztett egy új módszert.  A Magyar Bajnokság előtt próbálta ki először, és akkor nagyon bevált számára az, hogy a verseny előtti két hétben esténként egyfajta meditációként elképzelte, ahogy lejátssza a tatai 18 szakaszt. Ezt többször is elvégezte a versenyre való felkészülés részeként, és a jövőben más nagy versenyek előtt is bevetné ezt a taktikát.

Technikailag sokat fejlődött az idén, amihez hozzájárult, hogy év elején eltöltött egy hetet a spanyolországi Jason Floyd Golf Academy-nél. Főleg a rövid játékán dobott ez sokat, hiszen új beállással, és fogással üti a gurító chip-et, illetve a puttján is finomítottak, így már sokkal inkább vállból gurít a green-en. Hosszújátékát eddig is stabilnak érezte, de hiába volt fent regulárból a green-en, hogyha ott háromszor puttolt. Idén ezen tudott sokat javítani.

És kell is bizony a fejlődés, hiszen Krisztián célja egyértelműen a válogatott tagjának lenni. Nem csoda, hiszen látva a válogatott idei kalandjait, ki ne akarna velük menni? Sorra járták a külföldi versenyeket, amik sokkal nagyobb lehetőségeket rejtenek magukban, mint az itthoni ranglistapontok számolgatása.

„Ez a célom volt a legnagyobb motivációm idén. Nagyon szeretnék velük tartani, hiszen látom, milyen jó dolguk van. Ezek a külföldi versenyek nekem is nagyon sokat jelentenének, úgyhogy remélem, hogy a játékommal hamarosan sikerül felhívnom a szövetségi kapitány figyelmét” – mondta Krisztián.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés