Kezdődik az indoor szezon

 Nem vitás, itthon már lassan téliesre fordul az idő, így nyakunkon van az indoor golfszezon. Az alábbiakban egy rövid riportot olvashatnak Lehoczky Gáborral, aki ezekben a pillanatokban is még a nyár melegét élvezheti Thaiföldön.

Nem vitás, itthon már lassan téliesre fordul az idő, így nyakunkon van az indoor golfszezon. Az alábbiakban egy rövid riportot olvashatnak Lehoczky Gáborral, aki ezekben a pillanatokban is még a nyár melegét élvezheti Thaiföldön.

Mint tudjuk, idén lesz 3. éve, hogy segítségeddel és szakmai irányításoddal üzemel a Sárkány Indoor Golf Center. Mi lesz idén, magára marad a center vagy lesz folytatás - kérdeztük a messzi távolban Gábort.

Lesz idén is, hiszen mint tudjuk a center amúgy egész évben látogatható a regisztrált tagok számára, de nem marad vezető nélkül az idei szezonban sem és persze az izgalmas versenyek sem maradnak el.

Jó ezt hallani, de mikor jössz haza?

Mondhatni kicsit közkívánatra, de már készülök a hazaútra, amely akár a hétvégén sorra is kerülhet. Függ a légitársaságtól, hogyan tudom majd a jegyemet a visszaútra érvényesíteni.

Mit hozol haza, persze csak képletesen értve?

Értem a kérdést, legfőbbképpen tudást hozok haza, hiszen nagyon sokat tanultam az elmúlt 6 hétben. Heti hat napot, a bent töltött napi 8-10 órában edzettem, oktattam, tanultam.

Itt egy Ázsiában több mint 15 éve közismert oktató, Shane Wilding elképzelései alapján kidolgozott szisztémával dolgozunk. Ázsia szerte rengeteg helyen használják a módszerét, rendkívül eredményesen. Nagyon sok hasznos dolgot tanultam meg a swing elemzésről, oktatás elméletről, klub fittingről.

A SNAG oktatások a másik angliai szakember útmutatásai alapján, valamint azok gyakorlati lebonyolítása is egészen más megvilágításba kerültek számomra. Remélem, a tapasztalataimmal tudok majd segíteni a hazai SNAG program újraélesztésében.

Lesz valami újdonság a Sárkány Centerben?

Igen, a szokásos és közkedvelt versenyeken kívül, fejlesztések is várhatóak. A tavalyi jelentős fűtés rekonstrukció után most az itt látottak alapján egy új, swing elemző rendszert fogunk kiépíteni. Nagyon hasznosan működik itt, hiszen minden szimulátorhoz jár, így nagyon szépen gyakorolnak önállóan is a tanítványok. Természetesen ez fogja a bázisát adni a téli felkészítésnek is, amelyen ha valaki részt vesz, bizton állíthatom, hogy minimum 15-20%-ot fog javulni a hcp-je tavasszal a pályán, de a konzisztencia, az ütések pontossága, távolsága (!) illetve a swing hibáinak korrekciója is kézzel fogható lesz. A 15-20% itt a távolságra is fog vonatkozni...

Izgalmasan hangzik, mikor tudunk meg bővebbet?

Amint hazajöttem, részletesebben is bemutatom a tanult ismereteket, amely az előzetesen készülő, részletes teszten át, a pontos swing beállításáig, sok mindent tartalmaz. Itt fogok először beszámolni róla.

Hát akkor mielőbb várunk haza, jelentkezz ha megérkeztél, jó utat kívánunk...

 
 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés