Behalt az amatőrizmus

  Jakobi András golfjátékosunk második helyen végzett idén az amatőr férfi ranglistán. A játékos nem volt teljesen elégedett éves teljesítményével, hiszen ez volt az utolsó szezon, amit amatőr játékosként tölt el, így szebben akart búcsúzni. Nem bánkódik azonban, hiszen új célokért adta fel mostani „életét”.

 Jakobi András golfjátékosunk második helyen végzett idén az amatőr férfi ranglistán. A játékos nem volt teljesen elégedett éves teljesítményével, hiszen ez volt az utolsó szezon, amit amatőr játékosként tölt el, így szebben akart búcsúzni. Nem bánkódik azonban, hiszen új célokért adta fel mostani „életét”.

Jakobi szerint jellemző volt már rá, hogy év elején jobban játszik, év vége felé pedig egyre gyengébben. Ez idén is megmutatkozott játékán. Egyetlen baj, hogy mivel utolsó évét töltötte az amatőr közegben, több lehetősége nem lesz ennél jobban teljesíteni.

„Kicsit sajnálom a helyzetet, mert szívesen játszottam volna még egy évet amatőrként, de nem akartam 5 évet várni arra, hogy elinduljon egy újabb PGA képzés, ezért inkább jelentkeztem a mostanira. Utolsó évemként örültem volna, ha jobban sikerül ez a szezon, de így alakult” – mondta Jakobi.

Persze a játékosnak így is rengeteg élménye van az idei szezonból, főleg az első feléből, amikor a jó score-ok is gyakori partnerei voltak játékának. Hogy miért alakult nála már szokássá, hogy az év első felében jobban játszik, mint a másodikban, azt nem tudni, de az idei évben ehhez mindenképpen hozzájárulhatott az is, hogy a júliusi nagy melegben kevesebbet edzett, így a swingje is kissé szétesett.

Ez természetesen már a múlt, Jakobi most már teljesen másra koncentrál, hiszen kezdődik a PGA képzés, ami új távlatokat nyit meg golfos pályafutásában. Jakobi teaching pro-nak állna, tehát edző szeretne lenni, amivel már régóta szemezgetett, de most jutott el odáig, hogy el is határozta magát.

Sajnos ebben szerepe volt annak is, hogy Jakobi Andris megítélése szerint közel teljesen „behalt” a magyar amatőr golf. Bizony kemény szavak ezek, de többeket hallottunk már idén panaszkodni egy-két jelenségre, és interjúnk alkalmával Jakobi is felvállalta véleményét.

„Elég összehasonlítani a profi és az amatőr versenyeket itthon. A profiknál egyre több versenyt találnak ki, akár pro-am-eket, ahol jó a közösség, míg az amatőr versenyek az elmúlt tíz évben fokozatos hanyatláson mentek át. Nem is a klubversenyekről beszélek, azok még tudnak jók lenni, inkább a szövetségi versenyekről. A hangulat és a színvonal nagyot zuhant az elmúlt időszakban. Elég csak megnézni az idei Magyar Bajnokság díjátadóját, vagy a gálavacsorát. Nem tudom pontosan megfogalmazni, de érződik, hogy már nem ugyanaz az élmény, mint régen” – mesélte.

Ezt az elszállt varázst próbálja most pótolni a PGA képzésére való jelentkezéssel. Jakobi Andris meghatározó szereplője volt az elmúlt évek magyar amatőr golfjának, hiszen a nagy versenyeken rendszeresen számolni kellett játékával, és mindig őszintén képviselte véleményét. A továbbiakban oktatóként akarja majd továbbadni azt a golfos életérzést, amit ő is már fiatal korában megtanult. Sok sikert kívánunk neki!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés