Hinnem kellett magamban

 Andrea Pavan a feltörekvő olasz tehetségek egyikeként szerepelt a szemünk előtt az elmúlt időszakban, ám a tavalyi évben nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerette volna. Az önbizalma azonban visszatért, nem is akárhogyan.

Andrea Pavan a feltörekvő olasz tehetségek egyikeként szerepelt a szemünk előtt az elmúlt időszakban, ám a tavalyi évben nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerette volna. Az önbizalma azonban visszatért, nem is akárhogyan.

Andrea Pavan a tavalyi esztendőben kicsit elvesztette a kontrollt a játéka felett, csalódást okozva legfőképpen magának. Kardjába ugyan nem dőlt a fiatal játékos, de az önbizalma mélypontra került, és már csak a messzi távolban lebegett a European Touron való részvétel lehetősége.

Az idei esztendőben azonban valami más volt. A játékos jobban odafigyelt a mozdulataira, és az esetleges hibákból is inkább erőt merített és tovább ösztönözte magát. Pavan nem engedte, hogy egy rosszul sikerült széria kihasson a későbbi eredményekre.

Olyannyira nem, hogy ebben a szezonban két alkalommal is győzni tudott a Challenge Tour keretében, és végül ő lett a sorozat abszolút bajnoka. Pavan egyébként, nem véletlenül Edoardo Molinari nyomdokaiba kíván lépni, ami egyáltalán nem lehetetlen küldetés, hiszen a többszörös olasz bajnok már számtalanszor állt fel a padlóról, és tehetségének és szorgalmának köszönhetően küzdötte fel magát a European Tour profi játékosai közé.

Pavan egyébként a mostani szezonban mindösszesen 2 alkalommal nem jutott csak cut-ba, mégpedig 23 indulásból. Akárhogyan is nézzük, ez egy rendkívül jó adat. A 24 éves golfozó hiszi, hogy ez az év vízválasztó lesz a karrierje szempontjából, amely kijelentés egyáltalán nem tűnik túlzásnak.

„Ez egy hatalmas eredmény számomra. Nagyon örülök annak, ahogyan idén a dolgok alakultak, és már nagyon várom a következő szezont. Büszke vagyok a kiváló visszatérésemre. Nem könnyű feladat felállni a padlóról és megmutatni, hogy meg tudom csinálni, hogy képes vagyok rá. Ez az év sok önbizalmat adott, amire nagyon is szükségem volt, hiszen a padlón voltam, és kellett, hogy higgyek magamban.” – mondta Pavan.

A játékos megtalálta az elveszett önbizalmát és még több motivációt gyűjtött be az elmúlt hónapokban. Nem adta fel, hanem ment tovább a megkezdett úton. „Az elmúlt év végére cserben hagyott az önbizalmam. Nagyon csalódott voltam, de tanultam a hibáimból, és visszamásztam, keményen dolgoztam a télen, és arra fókuszáltam, hogy szállítsam a jó eredményeket, és ismét konzisztens játékot tudjak produkálni.” – tette hozzá az olasz.

Pavan elmondta, hogy ebben az évben már sokkal jobban érezte magát a pályán, jobban, mint 2 évvel ezelőtt, amikor először szerepelt a sorozatban. Ekkor még sokkal kisebb volt rajta a nyomás, de amikor visszaszerezte a kártyáját, a visszatérés már sokkal nehezebb falatnak tűnt. A fiatal kiemelte, hogy Molinari számára hatalmas inspirációs erővel bír, és bízik benne, hogy hasonló sikereket ér majd el ő is, mint honfitársa. Nos, az első lépések megtörténtek. Csak így tovább!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés