Karrierem legnagyobb győzelme

 Voltak rizikósabb pillanatok vasárnap, de végeredményben a torna egész folyamán a kezében tartotta az eseményeket Dustin Johnson, vagy legalábbis a hétvégén. Az amerikai a hátsó szakaszokon képtelen volt hibázni.

Voltak rizikósabb pillanatok vasárnap, de végeredményben a torna egész folyamán a kezében tartotta az eseményeket Dustin Johnson, vagy legalábbis a hétvégén. Az amerikai a hátsó szakaszokon képtelen volt hibázni.

Dustin Johnson vasárnapi kijelentése semmiképpen sem nevezhető túlzásnak, de hozzátennénk, hogy nem tudjuk mit hoz a jövő, és ha minden jól megy, akkor a játékos életében lesznek még hasonló szép momentumok.

A golfozó három ütéssel győzött Ian Poulter előtt az idei WGC-HSBC Champions elnevezésű tornán, amit egyértelműen rutinjának és higgadtságának köszönhet a sportoló. A vasárnapi zárónap teljesen nyitott volt egyébként, és volt egy időszak, amikor Poulter mellett Graeme McDowell állt az élen.

Váltották egymást a játékosok az első helyeket becélozva, ám Johnson a hátsó szakaszokon képtelen volt hibázni, és végül bezsebelte ezt a rendkívül értékes győzelmet. A kínai közönség megkedvelte a golfozót, ami nem is csoda, hiszen egy kifejezetten szimpatikus játékosról van szó.

Johnson vasárnap egy 66-os kört futott, akárcsak Poulter, ám míg az előző neve mellett -24-et láthattunk, a brit -21-es eredménnyel zárta a nívós eseményt. A harmadik helyet McDowell szerezte meg, aki egy hibátlan 66-os ütésszámot ért el vasárnap, de ez is kevés volt ahhoz, hogy végül megszorongassa amerikai kollégáját. Az északír -20-as eredménnyel zárt.

Az élmezőnyben végzett még egyébként Sergio Garcia is, akinek nagyon jót tenne már egy győzelem, ám a múlt héten mutatott játéka már mindenképpen haladásnak tekinthető. A spanyol bogey nélkül, egy 63-as score kártyával a zsebében vonulhatott le a pályáról tegnap, így a neve mellé összességében -18 került. Justin Rose -16-tal zárt, míg Rory McIlroy – aki a torna legelső napján még szárnyalt - -15-tel.

Az idei bajnoknak egyébként ez volt az idei második győzelme, persze, ha a naptár szerint nézzük a dolgokat. A 2013-as évben ugyanis sikerült megszereznie az első helyet a Hyundai Tournament of Champions elnevezésű tornán, bár ez a győzelem elég régen volt már, konkrétan januárban. Kicsit nagy volt a kihagyás, de sohasem késő. Ráadásul, a téli szünet után a kiváló forma átmentése a 2014-es év nyitányára elengedhetetlenül fontos.

Johnson nagyon keményen dolgozott az elmúlt időszakban, hogy eljuthasson idáig, ezért is merészelt olyan kijelentést tenni, hogy ez volt élete egyik legemlékezetesebb győzelme. „Eddig ez karrierem legnagyobb győzelme. A srácok nagyon nagy nyomást helyeztek rám, és nagyon büszke vagyok arra, ahogyan kezelni tudtam ezt a helyzetet.” – mondta a friss bajnok.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés