Klub, nem csak pálya

A golfszezon végén mindenki számot vet és értékeli az év eredményeit. Forgó Ferencet, a Highland Golf Club vezetőjét is megkértük, hogy összegezze tapasztalatait.

A golfszezon végén mindenki számot vet és értékeli az év eredményeit. Forgó Ferencet, a Highland Golf Club vezetőjét is megkértük, hogy összegezze tapasztalatait.

„Az idei évben munkánk középpontjában az szerepelt, hogy a kommunikációnkban is mindenhol megjelenő mondatot, a „Klub, nem csak pálya” szlogent valós tartalommal töltsük fel. Ez egyúttal a stratégia vezérfonala is: budapesti helyszínként célunk egyrészt az új golfozók kinevelése, másrészt a már aktív golfozók számára jó minőségű pálya és aktív klubélet biztosítása.

Ebben persze nagy a helyzeti előnyünk, hiszen Budapesten, jól megközelíthető helyen vagyunk, míg mondjuk egy vidéki pálya 50-100 kilométerre vagy még messzebb fekszik a fővárostól. Nyilván nehéz úgy klubéletet szervezni, hogy a főként budapesti golfozók messze vannak. Természetesen vannak szebb pályák, de a Highland lehet a legjobb klub.”

Pontosan mit tud kínálni a Highland?

„Elsőre kicsit furcsán vagy viccesen fog hangzani, de persze majd bővebben is kifejtem. Mi ezt úgy fogalmaztuk meg, hogy a Highland mint budapesti klub egy fitneszteremhez, míg a vidéki pályák az egész napos kiránduláshoz hasonlíthatóak. Pontosan mit értünk ezalatt? Fitneszterembe hetente két-három alkalommal megyünk, hogy ott pár órát eltöltsünk, sportoljunk és nem utolsó sorban találkozzunk ismerősökkel, beszélgessünk egy kicsit. Értelemszerűen egy ilyen helyet nem egy 50-100 kilométerre lévő településen választunk ki. A vidéki tizennyolc szakaszos pályák pedig az egész napos kirándulásokhoz hasonlíthatóak. A vidéki pályák a „ritka csemegék”, a valóban más jellegű golfélményt biztosító tizennyolc szakaszos játékok színtere. Azt látjuk viszont, hogy mindenki, a golfozók is egyre elfoglaltabbak, így ez sokaknak már nem fér bele az idejébe. Hétköznap sokkal reálisabb célpont a Highland, ahol mindig szép számban találhatók golfozók, akikkel lehet egy rövid játékot játszani vagy pár szót is váltani. Aki pedig volt az őszi versenyeinken, az tudja, hogy akkora tömeg van, hogy néha már egy tűt sem lehet leejteni az eredményhirdetés előtt.”

Forgó Ferenccel készített interjúnkat továbbolvashatja a hamarosan megjelenő év végi kiadványunkban!

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés