Birdie kell!

 A Kínában zajló nívós torna, a WGC-HSBC Champions teljesen nyitottá vált a vasárnapi nagy megmérettetésre. Dustin Johnson ugyan vezet, de a tabella elég sűrű ahhoz, hogy bárki meglepetést okozzon a zárónapon.

A Kínában zajló nívós torna, a WGC-HSBC Champions teljesen nyitottá vált a vasárnapi nagy megmérettetésre. Dustin Johnson ugyan vezet, de a tabella elég sűrű ahhoz, hogy bárki meglepetést okozzon a zárónapon.

Kifejezetten izgalmasan alakul az élet keleten, mivel az idei WGC-HSBC Champions zárónapján tényleg bármi előfordulhat majd. Jelenleg Dustin Johnson vezet három ütéssel, de az amerikai egy percig nem lehet nyugodt, hiszen nem akárkik vették őt üldözőbe.

Három ütéssel van lemaradva – tehát a második helyen áll – a címvédő Ian Poulter, aki az első napon még 71-et játszott, aztán egy 67-es, majd szombaton pedig egy 63-as kört produkált. A tenni akarás és a jó forma tehát utat tört magának Shanghai-ban, de messze még a vége.

A brit játékos mindenesetre tisztában van a helyzetével, és igyekszik reálisan hozzáállni a kialakult szituációhoz. „Tennem kell a dolgomat holnap, és többet kell majd elérnem a pályán, mint Dustin. Megnézem majd, hogyan alakulnak a dolgok a hátsó 9-en. Mindig jó érzés az utolsó csoportban lenni, és figyelni, hogy mik történnek a pályán. Ezek ugyanis sokkal jobban feltüzelik az embert.” – mondta Poulter.

A sportoló tehát minden bizonnyal ezer fokon fog égni vasárnap, de bízzunk benne, hogy nem fogja magát túlpörgetni, és a nagy tenni akarás közepette nem csinál majd felesleges hibákat. Ám idő van felkészülni, és nem is szabad előre inni a medve bőrére. Mindennek megvan a maga ideje, és ezzel Poulter is tisztában van.

„Csak tenni akarom a dolgom holnap. Még csak szombat van. Szombaton nem lehet tornát nyerni. Minden arról szól, hogy vasárnap legyünk jó formában, akkor kell megmutatni, mit tudunk. Nekem is így kell majd tennem. Rengeteg birdie-re lesz majd szükségem, és meg kell próbálnom eagle-t ütni. Ha ezeket végre tudom hajtani, akkor közelebb kerülhetek.” – tette hozzá Poulter.

Négy ütéssel van egyébként lemaradva Graeme McDowell, a kanadai Graham DeLaet pedig hatütéses hátránnyal vághat neki a zárónapnak, akárcsak Justin Rose és Rory McIlroy. Martin Kaymer és Bubba Watson pedig nyolc ütéssel van lemaradva.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés