A pályaszelídítő

  Lassan elérkezik a szezon vége, a pályáknak már most is csak társasági versenyeik vannak hátra, a ranglistapont-vadászatnak vége. Ilyenkor mindenki elkezdhet számot vetni idei évéről, ki azért, hogy felmérje, miben kell javulnia, ki azért, mert megkértük rá.

 Lassan elérkezik a szezon vége, a pályáknak már most is csak társasági versenyeik vannak hátra, a ranglistapont-vadászatnak vége. Ilyenkor mindenki elkezdhet számot vetni idei évéről, ki azért, hogy felmérje, miben kell javulnia, ki azért, mert megkértük rá.

Elsőként egy olyan fiatal játékost kértünk meg az évértékelésre, akivel már régebben beszéltünk utoljára, pedig idei teljesítményével minden perc figyelmet kiérdemelt magának.

Vadkerti Adél a szezon előtt még csak egy tehetséges játékosnak számított, most viszont már a magyar golf jövőjének egyik legnagyobb reménységeként emlegethetjük. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy válogatott kerettag lett, és hogy az ott kapott lehetőségeket jól tudta kihasználni. Dicsérő szavaink mellett nem meglepő, hogy maga a játékos is jónak értékeli idei évét. Hendikepjét a várt 3,5-höz képest 3,6-ra tudta lehozni, és a junior ranglistán elfoglalt helyezésével is elégedett lehet, hiszen egy idei formájában játszó Horváth Marcell és Rózsa Csilla mögött harmadik helyen végezni nem szégyen, sőt...

Természetesen kíváncsiak voltunk, hogy Adél mely idei versenyit élte meg legnagyobb élményeiként. Nem volt meglepő, hogy elsősorban külföldi megmérettetéseket említett. Először a Young Masters-es szereplését emelte ki, hiszen el is mondta, óriási büszkeségnek számított itteni szereplése. Nem csak az, hogy képviselhette hazáját, hanem hogy nem is játszott rosszul.

„Sok nagyon jó versenyen játszhattam idén. Új emberekkel ismerkedhettem meg, és új pályákon játszhattam. Hangulat alapján a Young Masters-t és a másik német versenyt, az International Match Play Trophy-t élveztem a legjobban. Pályák közül pedig az Orosz Nyílt Bajnokság helyszíne tetszett a legjobban. Egy nagyon fárasztó versenyen vettünk ott részt, de nekem jól ment a játék, és a pálya legszebb volt, amin idén játszottam” – mesélte Adél, aki elárulta, az orosz verseny helyszínére bármikor visszatérne még egy játék kedvéért.

Érhető módon a külföldi élmények domináltak Adél idei szezonjában, de azért itthonról is szép eredményeket tud felmutatni, hiszen mind a Magyar Junior Open-en, mind Magyar Bajnokságon második helyezést ért el a lányok közül, egyedül csak Rózsa Csillával szemben alulmaradva.

Ami Adélnak nagy erénye volt az idén, hogy rendkívül jól alkalmazkodott az idegen pályákhoz. Többször láttuk tőle külföldi versenyei során, hogy mindenkinél előbb szelídítette meg az ismeretlen pályát, és hendikepjét mindenkinél többször közelítette, vagy játszotta meg. Természetesen erre is rákérdeztünk a játékosnál, aki el is mondta, sokkal nagyobb motivációt jelent számára egy ismeretlen pálya, mint azok, amiket már többször megjátszott. Az ilyen kihívások valóban mindig legjobb formáját hozzák ki.

Emellett pedig Adél lélekjelenléte sem volt elhanyagolható tényező ebben az évben, hiszen több versenyén is láttuk, ahogy egy rossz kezdés után másnap már hozza a játékát, vagy akár az első kilencen ütött +7 után a második kilencen már 0-át játszik, miközben mások ilyen helyzetben meg se állnának a +15 körüli score-ig.

Adél saját játékával kapcsolatban elmondta, úgy érezte, idén minden téren javult a teljesítménye, és ha ehhez hozzávesszük, hogy még kiegyensúlyozottan is játszott, akkor valóban elmondhatjuk, az év egyik legjobb játékosáról beszélünk személyében.

Hogy a jövő mit hoz számára, még nem tudni. Egyelőre még játszható a tatai pálya, ahol nap mint nap gyakorol, és amíg ez így lesz, addig nem is keres téli edzési lehetőséget. A szezon végére már kicsit elfáradt, hiszen az iskola is elkezdődött számára szeptemberben, de ennek ellenére még mindig nagyon élvezi a játékot, ami elsődleges szempont egy ilyen fiatal golfozónál. Reméljük, jövőre még nagyobb sikereknek örülhetünk Vadkerti Adél játéka kapcsán.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés