A disznó lelke

 Hajdú Istvánt a Funny six golfcsapat oszlopos tagját interjú keretében kérdeztük kedvenc sportjáról, a golfról. Sokan tudják Hajdú Steve-ről, hogy a színházi élet egyik kiemelkedő alakja, erről tanúskodik számtalan az ő közreműködésével színpadra vitt darab és leforgatott televíziós műsor is. Legutóbb a Játékszín pódiumán, október elején debütáló kétfelvonásos vígjáték, a Hatan pizsamában című Camoretti darabban találkozhattunk vele. Azt azonban már csak kevesen tudják, hogy a körút sztárja szabadidejének nagy részét a Highland Golf Club pályáin tölti, aki előtt nem csak a közönség, de Október 23-án Highland Golf Club „raktárában” egy 110 kg-os disznó is fejet hajtott. Igen, ő Hajdúék barátja által Steve-ként elkeresztelt fia, István.

Hajdú Istvánt a Funny six, a highlandes golfcsapat oszlopos tagját interjú keretében kérdeztük kedvenc sportjáról, a golfról. Sokan tudják Hajdú Steve-ről, hogy a színházi élet egyik kiemelkedő alakja, erről tanúskodik számtalan az ő közreműködésével színpadra vitt darab és leforgatott televíziós műsor is. Legutóbb a Játékszín pódiumán, október elején debütáló kétfelvonásos vígjáték, a Hatan pizsamában című Camoretti darabban találkozhattunk vele. Azt azonban már csak kevesen tudják, hogy a körút sztárja szabadidejének nagy részét a Highland Golf Club pályáin tölti, aki előtt nem csak a közönség, de Október 23-án Highland Golf Club „raktárában” egy 110 kg-os disznó is fejet hajtott. Igen, ő Hajdúék barátja által Steve-ként elkeresztelt fia, István.

Csütörtök reggel 9:00-kor röfögésre lettünk figyelmesek a szerkesztőség ajtaja előtt. A nemzeti ünnepen, szerdán a Golf Club „raktárában” levágott disznó lelke látogatott el hozzánk ide a golf média központjába.

Mélyen érző lelke elmesélte, imádja a fennforgást, nagymértékben törődik a szokásokkal, ezért is fogadta el a meghívást a Funny six tagjaitól, akik külön kocsit küldettek érte, hogy egy hagyományőrző golfrendezvényen vegyen részt. A disznó elmondta, azt hitte golfozni invitálják, de mint később kiderült csak a húsára fájt a foguk. Ittak, mulatoztak, golfoztak, belőle jót lakmároztak. Ha már itt járt nálunk, akkor jelentést is tett a napról:

9 órai kezdés, pálinka, forralt bor, gumicsizma, vidám társaság, disznóérkezés. Malac, hu de nagy, kötél, kábítás, bökés. Palack, perzselő, - tegyük fel a hastokra, hu de ***nehéz, jöhet a víz, hol a kefe, majd én kaparom, elég fehér Steve, itt a füle . Akkor igyunk egyet, meg még egyet, golfozás, hurkatöltés, fiúk kész a pecsenye, csapassunk előtte egy barackot, evés, golfozás, jaj de sok lyuk van már melyikbe, nap vége 22 óra, fáradtság.

Másnap kissé nehézkesen indul: lélek kész, de a test erőtlen címen.

De, hogy ne legyen olyan egyoldalú az események elbeszélése, Hajdú Steve élményeit is papírra vetettük. Itt halkan hozzátesszük azonban, hogy néhány értékes többletinformációtól eltekintve, a fenn olvasható néhány sor tökéletesen fedi a valóságot.

Steve elmondta, hogy egy felejthetetlen napot tölthettek együtt október 23-án szerdán, ahol a jó hangulat igazán „funny-s” volt, amelyhez az elfogyasztott vörös és rose szőlőnedű is nagyban hozzájárult. Steve ezúttal lehetőséget kapott arra, hogy ne csupán a színpadon, de a „vágóhídon” is tanúbizonyságot tegyen rátermettségéről. A szerdai összejövetel és a hozzá kapcsolódó igazi falusias ízvilágot idéző lakoma nem csupán a golf szeretetének szólt, hanem egyúttal tökéletes alkalmat teremtett arra, hogy a társaság tiszteleghessenek a golfnak, illetve az idei golfszezon legjobban teljesítő játékosának.  Írásunk interjúalanya, a golfpályák Tiger Woods-a lett, a flúgos futam idei győztese. E mögött a méltán kiérdemelt eredmény mögött rendkívül sok idő és energiaráfordítás áll.  A Heti Hetes sztárja, a Játékszín Hatan Pizsamában című vígjátékának „Bernardja” őszintén beszélt arról, hogy valójában hárman vannak a házasságában! Felesége után a második nagy szerelme a golf. Négy éve kezdett megismerkedni ezzel a sporttal, ami mára a szenvedélyévé vált. Szerinte a golf egy olyan játék, amit ha kellő szorgalommal, kitartással és szenvedéllyel végzünk, plusz egy kis mázli is adódik, nagy eredményeket érhetünk el, csak úgy, mint a színpadon vagy a mindennapi életben. Majd hozzátette:

 „Rokonszakma a golf és a színház. Egyrészt mindkettőhöz szerencse szükséges, másrészt mikor az utolsó szakaszhoz érsz, akkor kezded el érezni, hogy van mit veszítened.”

A néhány éve megalapított Funny team játékosai jól összeszokott csapatot alkotnak, összeköti őket a golf által érzett lelkesedésük, sőt sokukat baráti szálak is fűznek.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés