Kína, te csodás!

 Rory McIlroy ebben a szezonban jócskán alulmaradt saját magával szemben, ám azért némi elégtételt mégis szerzett magának, hiszen egy 18 szakaszos speciális tornán legyőzte a világelsőt Kínában.

Rory McIlroy ebben a szezonban jócskán alulmaradt saját magával szemben, ám azért némi elégtételt mégis szerzett magának, hiszen egy 18 szakaszos speciális tornán legyőzte a világelsőt Kínában.

Rory McIlroy-nak az egyik szeme sírhat, a másik pedig kicsit nevethet. Az északír játékos – aki nem is olyan régen még kétszeres major bajnokként és világelsőként állt a színünk előtt – legyőzte a jelenlegi világranglista vezetőt egy speciális torna keretében. Tiger Woods tehát idén sem tudta face to face megszorongatni fiatal riválisát, aki ebben az idényben egyszer sem tudott egyébként kupával hazatérni.

„Legszívesebben minden tornát Kínában játszanék, ahol képes vagyok legyőzni Tigert.” – nyilatkozta az extra rövid versenyt követően Rory. Hát igen. Nincs is jobb, mint a saját területén legyőzni egy olyan személyt, akinek a neve konkrétan egybeforrt a golffal. Biztosan kellemes érzés lehet. Már csak annak fényében is, hogy az északír tavaly is hasonló sikert aratott Tiger felett. Idén a nagy összecsapásra Kínában került sor.

Még ha nem is egy hivatalos versenyről volt szó, Rory-nak nagyon kellett ez a megerősítés, hiszen 2013-ban egyszerűen semmi sem jött össze a fiatal sportolónak. Az év elején egy gigantikus szerződést kötött vele a Nike - ahogyan arra nagyon is emlékezhetünk, hiszen volt belőle botrány bőven -, amely egy teljesen új ütő szettet is vonzott magával. Voltak súrlódások, vádaskodások, de az utóbbi időben már úgy tűnt, hogy Rory megszokta az új játékszereit.

Nem akarunk igazságtalanok lenni, de az igazsághoz tartozik, hogy Tiger nem volt száz százalékos állapotban, mivel még nem gyógyult ki abból az influenzából, amit a lányától kapott el. A torna ennek ellenére izgalmas volt, és a golfozók valóban kitettek magukért, és bizony kellő mértékben szórakoztatták a kilátogatókat.

A 12-es szakasznál egyébként még Tiger vezetett egyetlen ütéssel, majd mindketten eagle-t ütöttek, aztán a 14-es szakasznál Rory egy szép birdie-vel beérte ellenfelét. Látszólag fej-fej mellett haladtak a golfozók. Tiger a 18-as szakasznál egy eagle putt elhibázásából fakadóan végül letette a lantot, és egy második hellyel a zsebében távozhatott a greenről.

„A hangom jelenleg nem túl biztató, de örülök, hogy ma viszonylag meleg volt kint az idő. Ez mindenképpen segített, és úgy érzem, hogy a lázam is elmúlt. De, amikor az embernek kicsi gyerekei vannak, elkerülhetetlen, hogy mindenféle vírust hazahozzanak. Tény, hogy az elmúlt napokban nem igazán voltam önmagam ennek köszönhetően, de már sokkal jobban vagyok.” – mondta Tiger.

Rory következő alkalommal a Shanghai-i HSBC Champions versenyen vesz majd részt, Tiger pedig biztosan kihagyja majd a World Golf Championshipet, ám a jövő héten ütőt ragad majd a Turkish Openen.

„Az elmúlt néhány hétben biztató jeleket véltem felfedezni a játékomban, a gyakorlások során, valamint az összecsapások kapcsán is. A szezon végéig még van négy tornám, és mindenképpen szeretném a 2013-as évet erősen befejezni, és pozitív élményekkel indítani a következő idényt.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés