Egy putton múlt

 A nem éppen kíméletes időjárás okán az idei CIMB Classic zárónapja kitolódott hétfőre, az egy extra szakasszal kibővített playoff során végül Ryan Moore győzött. Ellenfele, Gary Woodland befejezhette volna, ám rontott.

A nem éppen kíméletes időjárás okán az idei CIMB Classic zárónapja kitolódott hétfőre, az egy extra szakasszal kibővített playoff során végül Ryan Moore győzött. Ellenfele, Gary Woodland befejezhette volna, ám rontott.

A nem éppen megfelelő körülmények között lezajlott CIMB Classic nem kevés izgalmat tartogatott számunkra, hiszen az egy dolog, hogy Gary Woodland a rendes játékidő alatt eldönthette volna a kupa sorsát, de tetézte a dolgokat, hogy a playoff-ra hétfőn került sor, köszönhetően az időjárásnak.

Volt idejük felkészülni a játékosoknak a végső összecsapásra, hiszen a torna menete kicsit kitolódott, mivel a villámlás veszélye egyre erősebben lebegett felettük. Woodland mellett Ryan Moore volt az, aki a tabella első helyét célozta be, pedig könnyedén alakulhattak volna másképpen is az események.

A negyedik játéknapon ugyanis, Woodland a 18-as szakaszon megkapta az esélyt arra, hogy megszerezze harmadik PGA Tour címét. Ehhez egy könnyed birdie kellett volna. Az amerikai azonban elhibázta az adódó lehetőséget, így készülhetett a rájátszásra. Mindkét játékos neve mellett egyébként -14 szerepelt a torna végén, őket pedig -13-as eredménnyel Kiradech Aphibarnrat és Chris Stroud követte.

Az extra szakaszként az 1-est jelölték ki, amely egy par5-ös volt. Woodland ugyan igyekezett a kötelezőnél jobb eredményt elérni, par teljesítménye kevésnek bizonyult, mivel ellenfele tökéletesen találta el a labdát több alkalommal is, így neki összejött a birdie. Moore ennek köszönhetően megszerezte karrierje harmadik PGA Tour titulusát, nem sokkal fia születésnapja után.

„A 18-as szakaszon elég jó esélyem volt arra, hogy jobb eredményt érjek el, de a par-nak is örülök. Ráadásul, pont ezeket az ütéseket gyakoroltam a range-en. Egyébként pedig, nagyon szeretek az őszi évszakban játszani, bár azt nem tudom megmondani, hogy miért. Elég vicces, mivel tavaly pont a fiam, Tucker születése előtt egy héttel nyertem, most pedig egy héttel a születésnapja után.” – mondta Moore.

Woodland persze lehet csalódott, ki ne lenne az, de egyáltalán nem gondolja, hogy egy világ omlott össze benne. Már csak azért sem, mert ez az eredmény is ékes bizonyítéka annak, hogy jó irányba haladnak a dolgok. A játékos tavaly januárban kezdett bele egy komolyabb átalakító munkába, amelyhez elengedhetetlen segítséget nyújtott Butch Harmon, majd később a neves oktató fia. Emellett felfogadott maga mellé egy rövidjáték specialistát, valamint egy szakavatott pszichológust is a mentális felkészültség okán.

„Nagyon sok munkát fektetek a játékomba. Egy folyamat közepén tartok éppen, amelyhez rengeteg változtatás van előírva. Butch és a fia számos átalakítást kezdeményezett, és úgy érzem, hogy mostanra kezdenek beérni ezek a folyamatok, ami nagyon jó érzés. Nem kevés energiát fektetek a rövidjátékomba, de a középjátékra is odafigyelek. Kezdenek összeállni a dolgok.” – tette hozzá Woodland.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés