Megadták a tiszteletet

Tiger Woods karrierje során már 11. alkalommal lett az Év Játékosa, amely címet idén is teljesen jogosan ítéltek neki oda, hiszen az 5 győzelmét egyrészt senki nem tudta megközelíteni, másrészt pedig a kereseti lista éléről sem lehetett letaszítani.

Tiger Woods karrierje során már 11. alkalommal lett az Év Játékosa, amely címet idén is teljesen jogosan ítéltek neki oda, hiszen az 5 győzelmét egyrészt senki nem tudta megközelíteni, másrészt pedig a kereseti lista éléről sem lehetett letaszítani.


Már korábban is fogalmaztunk úgy, hogy Tiger Woods visszatért. A tavalyi évben összesen 3 alkalommal tudott győzelemmel hazatérni a PGA Tour sorozat forgatagában, ám idén emelte a tétet. Az amerikai a 2013-as szezonban 5-ször tért haza kupával a hóna alatt, és nem mellesleg visszahódította a világelsőséget is, ami a múlt tükrében nagyon szép eredmény.


A golfozó karrierje során a 11. alkalommal kapta meg az Év Játékosa címet, és 3. alkalommal úgy, hogy az adott évben nem nyert major tornát. Szinte tökéletes szezonról beszélhetünk Tiger esetében, és a rengeteg elismerés, díj és kiváló eredmény mellett el is törpül az az aprócska információ, hogy a játékosnak 2008 óta nem sikerült major tornán nyernie. Talán majd jövőre.


Annál is lehet édesebb ez az év Tiger számára, hiszen a legalacsonyabb scoring átlagot produkálta, és a kereseti lista éléről sem lehetett eltávolítani, pedig voltak lelkes jelentkezők, akik igyekeztek felvenni a versenyt a világelsővel, mindhiába. A sportoló mellett egyébként idén ott volt még a kalapban az idei Masters bajnok Adam Scott, a friss British Open győztes Phil Mickelson, a FedExCup rájátszásának első helyezettje, Henrik Stenson, valamint Matt Kuchar.


A pénteken tartott sajtótájékoztatón csak a győztesek nevét olvasták fel, azt, hogy a játékos kollégák hány százaléka szavazott a későbbi nyertesekre, azt homály fedi. De, talán, ez nem is olyan fontos. A lényeg, hogy Tiger ismét bizonyított. Ismét fityiszt mutatott azoknak, akik anno leírták őt, és nem jósoltak neki fényes visszatérést a greenre. Nos, az amerikai győzelmi éhsége és a golf iránti imádata erősebb volt annál, hogy ezek a káros hatású vélemények és hangok hatással legyenek rá.


„Egy elképesztő év áll mögöttem. Nyertem öt alkalommal, kétszer World Golf Championship tornán, és ott van még a Players is. Összességében tényleg egy fantasztikus évet zártam. Emellett pedig csodálatos érzés, hogy a játékostársaim szavaztak rám, és nagyon megható, hogy megtiszteltek ezzel a címmel.” – mondta Tiger.


A Jack Nicklaus Award 1990-ben vette kezdetét, és a díj 24 éves történetében Tiger 11 alkalommal tudhatta magáénak a nem mindennapi elismerést. Rajta kívül egyébként még két olyan golfozó van, aki egy alkalomnál többször vihette haza a kupát. Fred Couples 1991-ben és 1992-ben, Nick Price pedig 1993-ban és 1994-ben. Ahogyan sok másban, ebben is az amerikai világelső a csúcstartó. Érdekesség, hogy 2009 óta – a játékos magánéleti gondjai után – ez volt az első alkalom, hogy Tiger megnyerte ezt a díjat. Annak ellenére, hogy több ilyen díjjal rendelkezik, mint bárki a történelemben, a sportoló azt nyilatkozta, hogy az elismerés értéke nem kopott el az évek alatt.


„Tudom, hogy milyen nehéz megszerezni ezt a díjat. Az évek során rengeteg mindennel kellett megküzdenem, a sorozatos sérüléseket is beleértve, mire eljutottam idáig. Az elmúlt években nagyon keményen kellett küzdenem, hogy visszanyerjem az erőmet. Nagyon sokan mondták, hogy többet már nem fogok nyerni, majd két évre rá már 8 győzelemnél tartottam. Nagyon büszke vagyok arra, amit az elmúlt években elértem. Arra, hogy a világranglista 50. helyéről eljutottam oda, ahol most tartok, a sikereimre, és ez az év csak hab a tortán.” – tette hozzá Tiger.


Nem szabad megfeledkeznünk az Év Újonca díjról sem, amit természetesen Jordan Spieth kapott meg. A fiatal júliusban töltötte be a 20. életévét, és újonc korszakának első évében azonnal begyűjtötte első PGA Tour címét, és a FedExCup rájátszásában is magabiztosan ragadott ütőt. Nem beszélve arról a rengeteg top10-es helyezésről, amit a szezon során gyűjtött be a játékos.


„Hatalmas megtiszteltetés ez számomra. Ez az év kifejezetten jól sikerült az újoncok számára. Nem hiszem, hogy felfogtam már teljes egészében, hogy mi is történt velem. Az elmém és minden egyes porcikám már a jövő hétre koncentrál.” – mondta Spieth, utalva a közelgő Presidents Cupra, amire meghívást kapott a sportoló, ami azért is különlegesség, hiszen ilyen fiatalon ez még senkinek sem sikerült.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés