Az erős kezű kapitány

Tom Watson nemrégiben tett nyilatkozatából is kitűnik, hogy nagy változásokat szeretne elérni a jövőre nézve, mégpedig a Ryder Cup tekintetében. Az amerikai csapat kapitánya csökkentette a szabadkártyás helyeket.

Tom Watson nemrégiben tett nyilatkozatából is kitűnik, hogy nagy változásokat szeretne elérni a jövőre nézve, mégpedig a Ryder Cup tekintetében. Az amerikai csapat kapitánya csökkentette a szabadkártyás helyeket.


Tom Watson
nem habozik, ha a Ryder Cup megújításáról van szó. Persze, nem a lényegi játékfelfogáson szeretne alakítani, hanem a kvalifikáción. Eddig 4 szabadkártyás hely adatott meg a golfozóknak, ám a korábbi játékos ezt 3-ra csökkentette, amivel jelezni szerette volna, hogy a tisztességes verseny híve.


„Ha jobban megnézzük, akkor a Ryder Cup legtisztább formája az lenne, ha a kapitányoknak nem lenne egyéni jelöltjük, csak 12 játékos, akiknek sikerül kvalifikálniuk magukat a versenyre. Én is így kaptam lehetőséget korábban. Volt 12 játékos, és nem voltak egyéni választások a kapitányok által. Talán, ehhez a metódushoz kéne visszatérni.” – mondta Watson, aki valóban nagyon készül a 2014-es összecsapásra.


Ha tavaly, a Medinah pályáján már a Watson-féle elképzelés szerint mentek volna a dolgok, akkor az európai csapat nem biztos, hogy elhódította volna a kupát. Ian Poultert ugyanis az akkori kapitány választotta ki, és a játékosnak nem kis szerepe volt abban, hogy a serleg végül Paul McGinley fiaihoz került.


A közelgő esemény egyik főszereplője biztosan Tiger Woods lesz, aki 14 major elsőségnél tart, és elengedhetetlen lenne az egész csapat számára, ha a játékosnak sikerülne átmentenie a formáját a következő évre. A jelenlegi világelső elképesztő szezont fut, és bizony nagy szükség lenne azokra a lendítésekre és puttokra a 2014-es Ryder Cup-on is.


Érdekesség, hogy Tiger karrierje során nem igazán villogott a csapatban történő megmérettetések alkalmával. Egyetlen egyszer nyert csak Ryder Cup trófeát – 1999-ben -, és a foursome összecsapások tekintetében pedig konkrétan siralmas mutatókat produkál. Mindazonáltal Watson is tudja, hogy Tigerre szükség lesz jövőre.


„Tigert különös atmoszféra öleli körül, és amikor Davis-szel (Love III) beszéltem erről, egyetértettünk abban, hogy igazi vezéregyéniség volt a Medinah pályáján. Ez nem kétséges. Szükségünk van rá, mint vezetőre. Ez nem lehet vita tárgya. Egyébként pedig, nem érdekel, hogy ki vagy, de ha nem nézel fel rá, arra, amit a karrierje során elért, és azt mondod, hogy úgy akarsz játszani, mint ő, akkor nem tudod, hogy miről beszélsz.” – tette hozzá az amerikai csapat kapitánya.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés