Mickelson varázsolt

Phil Mickelson nagy eséllyel pályázhat az Év Játékosa címre, amennyiben így folytatja. Az idei British Open bajnok remekül indított a FedExCup rájátszásának második állomásának nyitónapján, bár a természet megpróbált belerondítani a képbe.

Phil Mickelson nagy eséllyel pályázhat az Év Játékosa címre, amennyiben így folytatja. Az idei British Open bajnok remekül indított a FedExCup rájátszásának második állomásának nyitónapján, bár a természet megpróbált belerondítani a képbe.


Kiválóan kezdett Phil Mickelson tegnap, a FedExCup rájátszásának második állomásának nyitónapján, ahol is a nap végén egy 63-as score kártyát adhatott le, és amivel azonnal felugrott a tabella élére. Az amerikai ugyan nem játszott hibátlanul, de tény, hogy ebben a szezonban van mit a tejbe aprítania. A győzelmek száma és minősége – gondoljunk csak ama bizonyos major győzelemre Nagy-Britanniából – egyértelmű jelzése annak, hogy a játékos komoly szándékkal indult neki ennek az évnek.


A golfozó pénteken, a Deutsche Bank Championship nyitónapján, a hátsó szakaszokon kezdett, és 7 birdiet ütött be. Csodájára jártak a teljesítményének, és a közönség is szívesen vándorolt a sportolóval, és milyen jól tették! A fordulót követően ugyan becsúszott egy bogey, de a 2-es szakaszon azonnal betapasztotta ezt a sebet egy szép eagle ütéssel.


A 8-as szakaszon is beütött egy birdiet, majd jött a feketeleves. Mickelson labdája célba vette a közeli bozótost. A játékos azonban nem esett kétségbe – amúgy is időről-időre előfordulnak vele ilyen bokros történetek -, és némi tanakodás után ütőt ragadott. Ugyan a szakaszt csak bogey-ra mentette, de így is remek mozdulatokat láthattunk tőle.


 

Mickelson neve mellett -8 szerepel, akárcsak egyébként Brian Davis esetében, és természetesen róla is említést kell tennünk, már csak azért is, mert a sportoló hiba nélkül játszott. A bogey-kat messze elkerülte, amiért meg is kapta a jutalmát. Tiger Woods is megveregette Mickelson vállát, és ezt nyilatkozta kollégájáról a nap végén: „Lenyűgöző volt, amit ma Phil művelt a pályán.” Ezt mi sem tudtuk volna jobban összefoglalni.

 

 

Egyetlen ütéssel van csak lemaradva Kevin Stadler, kettővel pedig Hunter Mahan, Sergio Garcia és Robert Castro. Háromütéses hátrányból várhatja a szombatot Lee Westwood, Jason Dufner, Ian Poulter és Ernie Els is, míg Tiger -3-as eredménnyel zárt a nyitónapon. A világelső egyetlen bogey-t ütött csak be tegnap, ám a birdiek nem igazán kerültek elő a bagből, így meg kellett elégednie egy 68-as körrel.


Keegan Bradley, Martin Kaymer és Nick Watney -2-t írhatott fel magának a nap végén, míg Rory McIlroy, és az idei US Open bajnok, Justin Rose -1-es eredményről kezdheti meg a szombati küzdelmet. Az idei Masters bajnok, Adam Scott sem tündökölt túlságosan Bostonban, hiszen 73-at játszott, így a neve mellé +2 került.

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés