Nyomás nélkül

A hazai közönség előtt játszó Liam Bond vette át a vezetést az idei Wales Open második játéknapján, amelyen egyébként inkább rontottak a golfozók az előző napi teljesítményükhöz képest. A greenek kemények, a score-ok magasak voltak pénteken.

A hazai közönség előtt játszó Liam Bond vette át a vezetést az idei Wales Open második játéknapján, amelyen egyébként inkább rontottak a golfozók az előző napi teljesítményükhöz képest. A greenek kemények, a score-ok magasak voltak pénteken.


Nem azt mondjuk, hogy az idei Wales Open második játéknapján minden golfozó rosszabbul teljesített, de tény, hogy az élmezőny több tagjának meggyűlt a baja a pályával pénteken, amely körülmény teljesen jól kivehető a tabellán látható számokból.


Az első napi vezető, nevezetesen Espen Kofstad sem remekelt tegnap, de hátránya még mindig csak egy ütés. A norvég golfozó az első nap még egy 64-es score kártyát adhatott le, ám másnap már 74-et ütött, ami köszönhető annak a sok bogey-nak, amit a sportoló előszeretettel ütött be a Celtic Manor Resort pályáján.


Kofstad neve mellé -4-et véstek fel a nap végén, amely együtéses hátrányt jelent összességében az élen állóval szemben, tehát akkora tragédia nem történt. Bár, ha azt vesszük, hogy egy ilyen erős kezdés után, ilyen mértékű visszaesésre képes a játékos, akkor az adott esetben baljós történéseket is előrevetíthet.


Ha jobban belegondolunk, a golfozó rendkívül erősen nyitott, ám a tízütéses differencia túl sok. Ennyit nem engedhet meg magának valaki a European Touron. Nagy szerencséje, hogy nem csúszott jobban vissza a tabellán, és a hétvégét a második helyről kezdheti majd meg. Amennyiben komolyabb célokat dédelget erre a hétre a norvég, úgy a csütörtöki formáját kéne visszacsalogatnia a pályára.


Ugyancsak a második helyről vághat neki a szombatnak a dél-afrikai Tjaart Van Der Walt is, aki az első napon 67-et, a másodikon pedig 71-et játszott. A golfozó neve mellett is tehát -4 szerepel, amely egyébként összességében nem mondható rossz eredménynek, de ha a játékos pénteken kicsit jobban koncentrál az ütéseire, akkor talán az élről is megkezdhette volna a harmadik játéknapot. A ha kezdető mondatoknak azonban nincsen létjogosultságuk a sportban, ezért nem is érdemes bővebben taglalnunk ezt a kérdést.


Mondjuk, ha Kofstad vagy Van Der Walt picit jobban odafigyel pénteken, akár el is húzhattak volna a pontszámok tekintetében, de ez már történelem. Az viszont nagyon is élő, hogy a 43 éves Liam Bond vezet két nap után, mivel a játékos tegnap egy 68-as score kártyát adhatott le, ami eggyel jobb eredmény, mint a csütörtöki. Ő tehát -5-ös eredményről várhatja a hétvégét.


A közönség azért is örülhet annyira, hiszen Bond walesi származású, és csak egy köpésre lakik a pályától. A golf tehát beszivárog a mindennapokba, de ez így van rendjén. A játékos egyébként 1528. a világranglistán, és annak ellenére, hogy kicsit későn tudta meg, hogy indulhat a tornán, sikerült hamar felvennie a ritmust.


Bondnak 16 alkalom kellett ahhoz, hogy elnyerje a kártyáját a European Tourra, mégpedig 2010-ben, ám nem sikerült megóvnia annak sérthetetlenségét, miután 2011-ben a 191. volt a ranglistán. A nem egészen sima karrier egy fényes pontjához érkeztünk pénteken, Bond ugyanis remekül ragadott ütőt.


„Sokkal jobban játszom, mint amikor megvolt a kártyám 2011-ben. Ha ebben az évben a Touron játszanék, imádnám, de túl sok nyomást helyeznék magamra. Úgy érzem, hogy a játékom jó kezekben van, és mivel csak szerdán tudtam meg, hogy indulhatok a tornán, nem volt túl sok időm a felkészülésre. A nyomás eltűnt egyébként, mivel nem kell megóvnom a kártyámat. A pályától mellesleg 10 percre lakom, és nagyon örülök, hogy közel lehetek a családi házhoz. Hazaérek vacsorára, és elfogyasztok egy csésze teát.” – mondta Bond.


Az élmezőnyben van még egyébként Paul McGinley, Peter Uihlein, Rafael Cabrera-Bello, Graeme Storm és Grégory Bourdy, akik -3-nál tartanak, valamint Alexander Levy is, aki pénteken 69-et játszott, így a neve mellé -2-t véstek fel.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés