Jöhetnek az újoncok

Ettől a héttől kezdve lehet lélekben is készülni a jövő évi Ryder Cupra, és már a kapitány is árgus szemekkel figyeli majd a potenciális jelölteket. A pontgyűjtés első állomása Walesben lesz, mégpedig a szép emlékeket idéző Celtic Manor pályáján.

Ettől a héttől kezdve lehet lélekben is készülni a jövő évi Ryder Cupra, és már a kapitány is árgus szemekkel figyeli majd a potenciális jelölteket. A pontgyűjtés első állomása Walesben lesz, mégpedig a szép emlékeket idéző Celtic Manor pályáján.


Paul McGinley határozottan állítja, hogy az elmúlt évek sikerei nem szakadnak majd meg jövőre sem, ezért már most elkezd mazsolázgatni a jövő évi Ryder Cup játékosai között. A szakember egy nem mindennapi statisztikát tudhat magáénak, ha csak a Ryder Cup szerepléseket vesszük. A 2014-es összecsapás tétje egyébként az, hogy az európai csapat egy 10/8-as győzelmi arányt el tud-e majd érni. Ha McGinely-n múlik, akkor biztosan.


Az ír golfozó már régen kivívta az elismertséget a szakmában, és a Ryder Cup megmérettetések - és nem utolsó sorban a kiváló eredmények – okán is van tekintélye. A kontinensen se szeri se száma a remek játékosoknak, de mindig vannak olyanok, akik valamilyen oknál fogva hoppon maradnak. McGinely azonban nem fél meghozni a kemény döntéseket a csapat érdekében.


„Tudom, hogy kapitányként ez egy hosszú utazás lesz, és néhány nehéz döntést bizony meg kell majd hoznom. Egy-kettőt már meg is hoztam, de van még hátra jó néhány. Erre egyébként maximálisan fel vagyok készülve, mint ahogyan arra is, hogy lesznek olyanok, akik nem értenek majd egyet a döntéseimmel.” – mondta McGinley.


A kapitány ezt követően hozzátette: „Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy az elmúlt 6 Ryder Cup ütközetből 5-ön részt vehettem, és mind az 5-öt meg is nyertem – 3-at játékosként, 2-t pedig alkapitányként -. Látom a rendszert, látom, hogyan működnek a dolgok, és csakis az a célom, hogy a legjobbat hozzam majd ki a játékosokból. Várom már a kihívásokat, de tisztában vagyok azzal is, hogy némi nézetkülönbség benne van a pakliban a játékosok kiválasztása kapcsán.”

 

McGinley már ezen a héten megkezdi a válogatást, a jegyzetkészítést, mivel ezt nem lehet időben elkezdeni. A szakember egyébként egyáltalán nem zárkózik el attól, hogy újoncok is szerepeljenek majd a csapatban, sőt! Érdemes lesz majd odafigyelnie például John Parry-re, vagy a Challenge Tour elsőszámú üdvöskéjére, Espen Kofstadra.


„A European Touron a színvonal jelenleg elképesztő, és nagyon sok fiatal játékos felkerülhet a listára. Olyanok, akik már most teljesíteni tudják a Ryder Cupon elvárt szintet. Nem félek attól, hogy újoncokat is beválogassak majd a csapatba, és ha ezek a játékosok hozni tudják az elvárt szintet, akkor örömmel látom őket. Természetesen, a nap végén, a fejemben 12 játékosnak kell összeállnia. Annak a legerősebb 12-nek, akik majd képviselik az összecsapáson Európát.” – tette hozzá.


A hoppon maradás kapcsán pedig így nyilatkozott McGinley: „Évekkel ezelőtt történt meg az, hogy Alvaro Quiros megnyerte a Dubai World Championshipet, ám a csapatba mégsem került be. Szóval, nincsen semmiféle garancia a bekerülésre. Hiába nyersz meg egy nívós tornát, ez nem jelenti automatikusan azt, hogy a Ryder Cup csapat tagja lehetsz.” Jó lesz tehát idejében a legjobb formájukat hozni a játékosoknak, konzisztens játékot kell nyújtani, mert az ír bizony nem viccel. A legjobbakat akarja csatasorba állítani, ami persze, így is van rendjén. Ezen a héten már lehet bizonyítani.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés