A gyerekek nem kapnak elég segítséget

 A múlt heti Nyílt Magyar Bajnokság remek lehetőség volt arra, hogy amíg junior játékosaink játszottak a versenyen, addig a klubházban kedélyesen elbeszélgessünk szüleikkel. Az egyik ilyen szülő volt Benedeczky Klára, Angyal Sára válogatott játékos édesanyja.

A múlt heti Nyílt Magyar Bajnokság remek lehetőség volt arra, hogy amíg junior játékosaink játszottak a versenyen, addig a klubházban kedélyesen elbeszélgessünk szüleikkel. Az egyik ilyen szülő volt Benedeczky Klára, Angyal Sára válogatott játékos édesanyja.

Kíváncsiak voltunk, milyen manapság golfos szülőnek lenni, milyen áldozatokkal jár, de mégis milyen érzés, hogy a gyermek azért válogatott tag.

Klára elmondta, az ő életük a gyermekük körül forog. Szerinte az összes szülő mindent megtesz gyerekéért, és mivel máshogy ezt nem tudják megoldani, ők fuvarozzák minden edzésre, minden versenyre gyermeküket. Emellett ráadásul ő is látja, milyen nehéz ebben a sportban itthon boldogulni, hiszen ami máshol 365 napon keresztül tartó edzés, azt itthon néhány hónapba kell belesűríteni.

Az anyuka szerint emiatt jóval többet kellene foglalkozni a fiatal golfozókkal, akik még álmodhatnak arról, hogy eljutnak valahova. Alapvetően persze a válogatottról beszélt, hiszen lánya is kerettag, így ennek a csapatnak az életébe jobban belelát. Véleménye szerint a csapatnak – bár egyéni sportról beszélünk – többet kellene találkoznia, nem csak versenyeken, meg néha egy-két edzésen.

„Kevés ember tud nekik támogatást adni, hiszen nem olyan elterjedt ez a sport hazánkban. Egymást viszont tudják támogatni és egymástól tudnak tanulni. Illetve ha ilyen rövid nálunk a golfszezon, akkor az alapból azt jelentené, hogy abba az időbe minél intenzívebb foglalkozást kellene betervezni, nem? Arról nem is beszélve, hogy élvezik egymás társaságát. Látszik, hogy hiányzanak egymásnak, és örülnének, ha több időt tölthetnének együtt” – mondta.

„Én nem vagyok szakember, úgyhogy nem tudom, mi tesz jót a gyerekeknek, hogyan kéne edzeniük, de én is sportoltam sokáig, úgyhogy mentális kérdéseket illetően tanácsokat azért tudok adni a lányomnak. Azonban remélem, hogy hamarosan nálam profibb emberek is annyit tesznek majd a boldogulásáért, mint én” – tette hozzá.

Angyal Sára egyébként a sport mellett kitűnő tanuló, aminek anyukája örül, hiszen az igazat megvallva, fogalma sincs, hogy mennyit lehet elérni ezzel a sporttal itthon. Az anyuka egyre csak azt hangoztatta, ő úgy érzi, többet kellene foglalkozni a játékosokkal, mert jelenleg nem látja, hogy egy mindenre elszánt, felkészült csapat viselné gondját a válogatottnak, vagy akár bármelyik játékosnak.

„Én azt mondom, hogyha az MGSZ ugyanannyit tenne bele a gyerekek tehetséggondozásába, mint a szülők, akkor lenne jó pár remek játékosunk itthon. A szülők mindig azt nézik, hogy a gyereknek mi lenne a legjobb, másoktól ezt nem látom. Nem érzem, hogy játékosközeli lenne a vezetők hozzáállása. Olyan vezetőkre lenne szükség, akik maguk is próbáltak golfjátékosként érvényesülni Magyarországon, vagy akik jobban értenek a gyerekekhez, vagy, akik neveltek már golfozó gyereket” – mondta el véleményét Klára.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés