Nem lett volna meglepetés, mégis az lett

 A mögöttünk hagyott Magyar Nyílt Bajnokságon Rózsa Csilla győzelmén kívül nem termett sok babér a magyar játékosok számára. A férfiak mezőnyében Horváth Marcell lett a legjobb játékosunk, akiről már a verseny után is leírtuk, nem meglepetés, hogy ő lett a legjobb, de az igen, hogy ilyen eredményekkel. Marcell is elmondta, nem jött ki neki a lépés.

A mögöttünk hagyott Magyar Nyílt Bajnokságon Rózsa Csilla győzelmén kívül nem termett sok babér a magyar játékosok számára. A férfiak mezőnyében Horváth Marcell lett a legjobb játékosunk, akiről már a verseny után is leírtuk, nem meglepetés, hogy ő lett a legjobb, de az igen, hogy ilyen eredményekkel. Marcell is elmondta, nem jött ki neki a lépés.

Az első napi +6-tal Marcell bíztatóan kezdett és bár ismételten előjött a probléma, mi szerint birdie putt-jai nem mennek be, akkor ezzel még nem törődött, hiszen a par-ok sorra jöttek és az a néhány bogey nem volt annyira még vészes. Emellett pedig stabilan játszott, az esetleges hibákból jól jött ki és nem volt három putt-ja sem, ami pedig régebben többször becsúszott játékába. A második napja ehhez képest csak annyiban volt pozitív, hogy akkor már tudott birdie-t ütni. Eredménye összességében azonban rosszabb lett. 12 lyuk után még csak +4-ben állt, de utána a 13-mason labdáját elnyelte a bánya, a drop után pedig nem tudta jól befejezni a szakaszt, így egy triplával végzett, majd utána még jött egy bogey és egy dupla. Utóbbinál a 18. szakaszon három putt-ot hagyott ki, de úgy, hogy a labda mindhárom gurításnál a lyuk peremén gurult el. Marcell végül +10-zel végzett aznap. A harmadik napon ugyanez folytatódott. Bár Marcell szerette volna szépen zárni a versenyt, ezúttal hat szakaszon keresztül tartotta magát, onnantól megint jött az egy-egy helyenkénti rontás. A végén már annak örült, hogy a 17-esen két erdőütés után le tudott jönni csupán egy duplával. A vége +13 lett. Összességében Marcell a 28. helyen végzett a férfiak között, aminél ő is többet várt magától.

Hogy mi lehetett az oka annak, hogy még így is ő volt a legjobb fiú játékosunk, tehát, hogy miért ment ezen a versenyen mindenkinek rosszul a játék, arra nem tudott mit mondani. Marcell a saját játékára figyelt és taktikájának kivitelezésére fókuszált, nem arra, hogy mások mit játszanak. Elmondása szerint az utolsó napon őt nagyon zavarta az eső, de főleg az, hogy egyszer esett, egyszer nem, aminek köszönhetően sosem tudtak megszáradni, és egyébként le-föl kapdosták kabátjukat. Ez az időjárás nagyon idegesítette Marcellt, és úgy érezte, aznap emiatt is rontotta el játékát. Emellett persze látta, hogy a versenyen barátainak sem megy jól a játék, de hogy ez miért lehetett, arra nem tudott választ adni.

Ami ennél rosszabb, hogy Marcell saját játékára sem tudott magyarázattal szolgálni. Nem érezte úgy, hogy rágörcsölt volna a versenyre, nem érezte magát fáradtnak, mindent úgy csinált, ahogy szokta, ahogy azt csinálta pár hete a Junior Nyílt Bajnokság előtt is. Ehhez képest most nem jöttek a score-ok. Marcell elmondta, bár a pálya nehezített volt a gyors green-ek és a magas rough miatt, ő élvezte a kihívást és nem fogja erre az eredményét. Sőt ahogy azt tenni szokta, már a jövőbe tekint. A verseny után két napot pihent és most már a következő kihívásra, az iskolakezdésre koncentrál. Utána pedig következik a Szerb Nyílt Bajnokság és a Boys’ Trophy. Marcellnek tehát lesz alkalma feledtetni a mögötte hagyott hétvégét.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés