Hiába futsz, utolér a fáradtság

 A hétvégén lezárult Magyar Nyílt Bajnokságon sajnos a magyaroknak nem ment a legjobban a játék. A lányoknál árnyalja a képet Rózsa Csilla győzelme, de a fiúktól egyértelműen jobb helyezéseket vártunk. Az egyik nagy meglepetés természetesen Rózsa Dávid sajnálatos mélyrepülése volt.

A hétvégén lezárult Magyar Nyílt Bajnokságon sajnos a magyaroknak nem ment a legjobban a játék. A lányoknál árnyalja a képet Rózsa Csilla győzelme, de a fiúktól egyértelműen jobb helyezéseket vártunk. Az egyik nagy meglepetés természetesen Rózsa Dávid sajnálatos mélyrepülése volt.

A három napos versenyen az első két nap után Dávid nem tudott bejutni a cut-ba, ami megdöbbentő hírként szolgált, hiszen a játékos egyébként oszlopos tagja a magyar válogatottnak, nem szoktuk meg tőle az ilyen eredményeket és ráadásul rajta kívül minden csapattársa bejutott a legjobb 57 versenyző közé.

Természetesen amint tudtuk, egyből felkerestük Dávidot, aki saját maga sem tudott valódi választ adni arra a kérdésre, hogy miért pont most szállt el az erő. Amit azonban megemlített és valóban igaz lehet rá is és az összes válogatott játékosra, hogy utolérte őt a fáradtság.

Dávid elmondta, az első napon az első 15 szakasz kifejezetten jól ment számára, sőt egyenesen olyan volt, amilyet megálmodott. Ezek után azonban elkezdődött a mélyrepülés, ami a második napon is folytatódott. A versenyt végül egy 87-es és egy 102-es score-ral zárta. Mint mondtuk, meglepetés volt ez az elszállás, hiszen Dávid idén eddig kiegyensúlyozott formában játszott, ezenkívül csak a Match Play Bajnokság volt olyan számára az év korábbi szakaszában, ahol ilyen kiugróan rossz eredményeket hozott.

Térjünk azonban vissza a mostani versenyhez! Kétségtelen, hogy mivel játékosaink idén sokkal több versenyen vettek részt, mint korábban bármikor, könnyen rájuk törhetett a fáradtság, és Dávid is erre hivatkozott. A tavalyi évben még nem szokhattak hozzá ekkora terheléshez, ehhez képest most versenyről versenyre járnak, ami érhetően újdonság a szervezetüknek. Valószínűleg ez minden válogatott játékosunkra igaz többé-kevésbé.

Dávid ennek megfelelően kiesése után a pihenésnek szentelte idejét, majd vasárnap Balatongyörökön játszott egyet, ahol egy nap semmittevés után máris jobban ment neki a játék. Bizony a sok edzés mellett néha időt kell szakítani a megfelelő regenerálódásra is, hiszen fiatal golfozóinkat idén tényleg váratlanul érte a nemzetközi versenyekkel járó plusz teher.

Dávidnak, ahogy másoknak is ráadásul jövő héttől kezdődik az iskola. Fiatal játékosunknak annyiban van szerencséje, hogy sporttagozaton kezdi meg a gimnáziumot, így több ideje lesz edzeni, bár valóban nem annyi, mintha nyári szünete lenne. A versenyzést persze suli alatt sem hagyja abban, például szeptember közepén már utazik a Boys’ Trophy-ra, ahol ismét szeretné legjobb formáját hozni. Külön szakma egy sportoló felkészültségének felmérése, úgyhogy nem kíséreljük meg latolgatni, hogy a tanulás vajon jól jön-e verseny előtt, vagy inkább az egész napos edzésekre kellene koncentrálni. Egy biztos, ha a játékos fáradtnak érzi magát, az sose jó. Nem véletlen, hogy Dávid is elmondta, mostantól jobban rá akar majd pihenni a versenyekre, ahogy például a Boys’ Trophy előtti napokban is inkább a light-osabb edzésekre megy majd rá. Erre a suli akármilyen tagozatán is lenne ideje, de pláne az iskolán belüli plusz sportolási lehetőség miatt talán joggal remélhetjük, hogy az újabb nagy verseny előtt Dávid ismét formában lesz.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés