Megindul a pontvadászat

Tommy Fleetwood jelenleg a fellegekben jár, ugyanis vasárnap megszerezte karrierje első European Tour címét, amiért rendesen meg is dolgozott. A brit azonban pont lecsúszott a Ryder Cup pontvadászatról.

Tommy Fleetwood jelenleg a fellegekben jár, ugyanis vasárnap megszerezte karrierje első European Tour címét, amiért rendesen meg is dolgozott. A brit azonban pont lecsúszott a Ryder Cup pontvadászatról.


Kicsit félrevezető az a kijelentés, hogy Tommy Fleetwood lecsúszott volna akármiről is, csak hát, kicsit bosszantó lehet, hogy ezen a héten kezdődik meg hivatalosan a pontgyűjtögetés a jövő évi Ryder Cup kapcsán, a fiatal játékos pedig egy héttel előtte szerzett egy rendkívül értékes győzelmet. Mondhatjuk, hogy hoppon maradt, ám élete első European Tour titulusa valamelyest azért biztosan kárpótolja a golfozót.


A Gleneagles pályáját kifejezetten jól avatták fel a játékosok a múlt héten, ugyanis az idei Johnnie Walker Championship zárónapja nem volt egyszerű menet. Az egész héten kiválóan teljesítő Ricardo Gonzalez borzasztóan kezdte meg az utolsó körét. Az argentin azonnal egy tripla bogey-val kezdett az első szakaszon, amit egy birdie, majd egy bogey követett. Ezután kicsit lenyugodtak a kedélyek, a 18-ason beütött birdienek köszönhetően pedig végül beverekedte magát a hármas playoffba.


Fleetwood egyébként az első 9-en csupán egyetlen birdiet termelt, majd a fordulót követően kicsit színesebbé vált a score kártyája. A brit a 10-esen és a 15-ösön is bogey-t ért el, majd a 16-os szakaszon egy szép eagle-t húzott elő a bagjéből, mégpedig egy par5-ös szakaszon. Annak érdekében pedig, hogy biztos részt vevője legyen a torna playoffjának, a 18-ason elsüllyesztett még egy birdiet. A rájátszás harmadik tagja pedig nem volt más, mint az a Stephen Gallacher, akinek még a hét elején is kérdéses volt egyáltalán az indulása, ugyanis hátfájdalmakkal küszködik. A skót azonban hazai közönség előtt, ha összeszorított fogakkal is, de pályára lépett, és milyen jól tette.


Gallacher ugyan nem nyerte meg végül a tornát, vasárnapi teljesítménye bizonyíték lehet arra, hogy képes akár a legrázósabb helyzetekből is kiverekednie magát, ha arra van szükség. A játékos ugyanis egy rendkívül színes score kártyát produkált a zárónapon, amiben volt eagle a 2-es szakaszon, tripla bogey a fordulót követően és minden, ami kell. A legfontosabb ütését azonban a 18-ason kellett végrehajtania, ugyanis eagle-re volt szüksége ahhoz, hogy részt vehessen a playoffban. A skótnak azonban nem kellett kétszer mondani. Beütötte, amit be kell, majd készülhetett az extra szakaszokra.


A 18-as szakaszt nevezték ki, így a három említett sportoló afelé vette az irányt. Gallacher labdája egy bunkerben landolt, ahonnan már nem sikerült birdie-re mentenie, így ő kihullott a csatából. Gonzalez is elhibázta a maga puttját, míg Fleetwood olyan közel tudott kerülni a lyukhoz, hogy onnan már nem hibázott. A fiatal ezzel begyűjtötte karrierje első European Tour címét, és zsebre vághatott 272.272 eurót is.


„A másik két fickónak nem volt szerencséje a puttokkal, és mielőtt feleszmélhettem volna, néhány centire voltam a győzelemtől.” – mondta a 22 éves játékos, aki a zárónapon végül 70-et játszott. „Ez az egész hihetetlen. Voltam már fent és lent is az elmúlt időszakban, voltak top5-ös helyezéseim is, de ez a győzelem derült égből villámcsapásként ért. Az első greenen egyébként halál ideges voltam, de aztán sikerült egy kicsit megnyugodnom. Nem volt könnyű, mivel a tabella annyira sűrű volt, hogy ha elrontottál egy ütést, akkor máris 10 helyet visszacsúsztál.” – tette hozzá a játékos.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés