Hibátlan végjáték

Jól jártak azok, akik vasárnap a The Barclays elnevezésű golfversenyt kísérték figyelemmel, hiszen nem mindennapi izgalmaknak lehettünk tanúi. A mezőny rendkívül sűrű volt a zárónapon, a kupát pedig végül az idei Masters bajnok kaparintotta meg.

 

Jól jártak azok, akik vasárnap a The Barclays elnevezésű golfversenyt kísérték figyelemmel, hiszen nem mindennapi izgalmaknak lehettünk tanúi. A mezőny rendkívül sűrű volt a zárónapon, a kupát pedig végül az idei Masters bajnok kaparintotta meg.


Vasárnap Adam Scott ismét bebizonyította, hogy miért is kell az ausztrált a legjobb golfozók közé sorolni. Az idei Masters bajnok ugyanis a FedExCup playoff első megmérettetésének zárónapján elképesztő kört futott. Az egy dolog, hogy a bogey-k messze elkerülték az ütőit – és így a score kártyáját is -, de hogy egy ilyen mezőnyben ennyire könnyedén teljesítsen valaki 18 szakaszt, na, arra már az ínyencek is felkapják a fejüket.


Az ausztrál ugyanis egyszer sem hibázott tegnap, és végül egy bogey mentes, 66-os kört produkált úgy, hogy a hátsó 9-en „csak” 2 birdiet termelt. Az élmezőny többi tagja ugyan próbált kapaszkodni és hasonló elszántsággal – no meg pontos játékkal – a tabella élén maradni, de ez csak Scottnak sikerült.


Az idei US Open bajnok, Justin Rose egy időre ugyan átvette a vezetést, ám a 18-as szakaszon minden reménye odaveszett, a brit ugyanis beütötte az egyetlen bogey-ját a zárónapon, így lecsúszott az első helyről. Hasonló helyzetben volt a kanadai Graham DeLaet, aki szintén egy nagyon jó napot fogott ki a golfozásra. A játékos egy 65-ös score kártyát adhatott le a nap végén, de -10-es eredménye csak a 2. helyhez volt elég, akárcsak Rose, valamint a világelső Tiger Woods esetében. Utóbbinak egyébként láthatóan nehezen sikerült lepleznie fájdalmát a pályán, hiszen a 13-as szakaszon, a második ütése után fájdalmában összerogyott a greenen. Reméljük, hamarosan rendbe hozzák a golfozót.


 

Az 1. és a 2. helyezett között ugyan csak egyetlen ütés volt a differencia, azért az egy ütésért is meg kellett harcolni a Liberty National pályáján. New Jersey golfszerető lakossága tehát jól választott, amikor hétvégi programként a playoff első megmérettetésének döntőjét szemelte ki, hiszen izgalmakban tényleg volt részünk bőven. Scott neve mellé egyébként -11 került a nap végén, az említett játékosokon kívül pedig még Gary Woodland csusszant be a 2. pozícióba.


Scott egyébként ebben a szezonban jó néhány top10-es helyezést elért már, nem beszélve arról, hogy a 2013-as évben ő lett a Masters bajnoka, egy nem mindennapi zárónapot követően. Az ausztrál 3. lett a Cadillac Championshipen, és ugyancsak 3. lett a British Openen, míg a PGA Championshipen az 5. helyet tudta elcsípni. A major tornákon tehát kifejezetten jól szerepel a golfozó, a vasárnapi győzelem pedig megnyithatja az utat számára ahhoz, hogy akár ő legyen az év játékosa 2013-ban.


Nézzük, mit nyilatkozott a játékos a zárónapon: „Hogy őszinte legyek, el sem hiszem, hogy nyertem. Ma mindösszesen csak egy jó kört produkáltam, és amikor bejöttem, nem gondoltam, hogy van esélyem a győzelemre. De a dolgok végül remekül alakultak számomra, és sikerült megnyernem a tornát.”


Szerény szavak egy szerény golfozótól. És valóban nem kell túlságosan nagy mondatokat elhintetni ilyenkor a világ felé. Az ausztrál szombaton egyébként még 72-t játszott, vasárnap pedig, minden mindegy alapon okos golfot játszott, majd nyert. A sorozat azonban folytatódik tovább, hiszen ez még csak az első állomása volt a playoffnak. Scott számára azonban valódi önbizalom növelő lehet ez az elsőség.


Az élmezőnyben végzett még egyébként Phil Mickelson, D.A. Points és Jim Furyk is, akik -9-es eredménnyel zártak, míg Jason Kokrak, Matt Every, Nick Watney és Rickie Fowler -8-as végeredménnyel hagyhatta el a pályát. A fiatal északír, Rory McIlroy vasárnap sem tudott 70 alá menni, így az ő neve mellett végül -5-öt láthattunk, akárcsak Matt Kuchar esetében, aki egy borzasztó napot fogott ki tegnap. Az amerikai egy 78-as score kártyát produkált, amivel természetesen jócskán visszaesett a tabellán.


A zárónap összefoglalója


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés